Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, zřejmě se trochu nudím, tak otvírám zcela zásadní téma
. Doporučíte mi nějakou italskou kuchařku? Požadavek je, aby tam byly jednoduché recepty popsané i pro „blbce“. Chtěla bych se naučit aspoň pár jednoduchých jídel a s internetem mám ten problém, že na mě vylezou boloňské špagety s vepřovým a masoxem
, takže chci recepty od profíka. Představuju si něco jako obdobu Pokladů klasické české kuchyně od Romana Vaňka. Může to být i v angličtině.
http://www.srovname.cz/…en/k.1345949
Mohu jedině doporučit, tuhle bichli vlastním a je tam kromě tradičních receptů i popsaná výroba třeba domácích nudlí, popis jak vykostit kuře/rybu, jak skladovat potraviny atd. Také jsou tam zajímavosti o italské kuchyni, například že na severu se rozhodně nedá mluvit o lehkých jídlech a tak
.
@adhelaid No přesně třeba to vykostění kuřete je ono, na takový věci potřebuju návod
, kouknu na ni, líbí se mi, že je to v jedné bichli.
Pipi, tak dej pak vědět, jestli se líbila a zda jsi pořídila ![]()
http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/
Doporučuji, vyzkoušeno. ![]()
Ridi i Jamie Oliver se mi taky líbí, ale Ridi má knih moc a Oliver je drahý, ale kouknu na ně taky (až se konečně dostanu osobně a bez dcery do knihkupectví, haha.
Obrázky jídel a fotky tam nejsou. Spíš jsou tam takové ruční kresby třeba u těch návodů na nudle atp…
Ale tam jsou opravdu recepty i od těch úplně základních, třeba carbonara špagety, boloňská omáčka, úprava ryb… Není to jako třeba ty moderní kuchařky, kdy je na recept potřeba spousta surovin, co normálně doma člověk nemá. Jsou to fakt základy italské kuchyně
Já teda italskou kuchařku nevlastnim, Ridi má recepty na netu, takže do kuchařky neinvestuju, ale kupuju si pravidelně časopis Cucina italiana, recepty jsou tam hezky popsané, některé jsou složité, jiné lehké a ujaly se pro pravidelné vaření. Jinak zrovna špageti dělam podle Ridiho z netu, je tam vždycky i video z toho pořadu
@adhelaid Ahoj, dlouho jsem nebyla v knihkupectvi, az nedavno a koukla jsem na tu Hazan a libila se mi. Dostanu ji k vanocum
. Zdalo se mi, ze jsou tam i obyc jidla na kazdy den, coz se mi libi. Dik za radu!
Navic jsem si pujcila od svagrove Jamieho Olivera, v tomhle je zrovna vsechno mozne vcetne par italskych veci, tak toho prozkoumam taky, ale z toho zkusim uvarit spis curry
, takze mam prace dost.
@Gedzitka09 záleží odkud jsi. Ve větších městech už je hodně italských obchodů na výběr. Nebo přes internet. I když na většinu receptů seženeš ingredience v každym obchoďáku