"Kuchařka" s recepty pro kojence

164
25.7.10 21:30

"Kuchařka" s recepty pro kojence

Dobrý večer všechny/všichni:-) Máte dobře odzkoušné některé kuchařky, vhodné k přípravě pokrmů kojencům? Né že by toho na netu bylo málo, ale mám ráda knihy, které jsou hned po ruce. Jíme maso, zeleninu atd. Zatím nemáme vypozorovanou žádnou alergii - malé je 7 měsíců, baští brokolici, mrkev, brambory, cuketu, z kupovaných skleniček zkusila už i špagety. Nevím z čeho vybrat. A když už máte ty zkušenosti, je vhodné třeba uvařit celé kuře, půlku si nechat pro dopěláky a půlku libového masa bez kůže razmixovat a uchovat v mrazáku. Nevadí dětem, že se to vaří s kůží? Díky!!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22040
25.7.10 21:35
HeHo píše:
A když už máte ty zkušenosti, je vhodné třeba uvařit celé kuře, půlku si nechat pro dopěláky a půlku libového masa bez kůže razmixovat a uchovat v mrazáku. Nevadí dětem, že se to vaří s kůží? Díky!!! :-)

Já to tak nedělám - ne kvůli kůži, ale proto, že pro dospělé a starší dceru vařím v osolené vodě, pro mimčo ne… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.10 21:43

Já si vždycky maso uvařené v nesolené vodě rozporcovala na jednotlivé porce a dala do mrazáku. Mixovala jsem to až rozmražené rovnou s přílohou. (Střídala jsem rýži, brambor, pohanku, jáhly, různé druhy zeleniny, těstoviny a sem tam i luštěniny). Přílohy jsem přidávala podle reakcí a podle dosaženého věku. Pediatrička radila druhy masa střídat, nedávat jenom třeba kuřecí.

• Citovat
  • Upravit
164
25.7.10 21:48

Díky za reakce, právě se mi totiž vaří půl bio kuřete i s kůží v papiňáku. Taď jsem se na netu dočetla, že je lepší vařit to bez té kůže. Malé vývar dávat nebudu a vybrat jí chci jen libové maso. Snad to její žaludek zvládne. Nesolím. Držte palce :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
25.7.10 21:49

Ahoj mě kamarádka doporučila tuto kuchařku,když už jsem nevěděla co mám malé pořád vařit.Jmenuje se Vaříme pro kojence a předškoláky od Annabel Karmelové.Jsou tam dobré recepty a malé vždy chutnaly.Hlavně tu je rozepsáno kolik porcí,které vitamíny to jídlo obsahuje atd..jsem s ní spokojená tak doufám,že jsem trochu pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
25.7.10 21:54

Já mám doma knížku VÝŽIVA KOJENCŮ-Maminčina kuchařka-2. přepracované a doplněné vydání a jsem moc spokojená. Je tam (kromě rad ohledně kojení) i spousta receptů na příkrmy. Receptů není potřeba moc, dají se libovolně nakombinovat s různou zeleninou a přílohami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
25.7.10 21:55

Zatím děkuju všem :-) Jdu mixovat a snad i tu knihu zítra objednám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
26.7.10 09:30

případně jsou ještě dobré recepty tady:
www.varime-detem.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
30.12.10 15:51

papam.cz

Hezky den, ja davam nase osvedcene recpety sem www.papam.cz, jsou to veci co malej sni, ale uz ma 20 mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí