Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím,
máte někdo Kuchyň Epiqa od Oresi? Necháváme si dělat projekt, tak by mě zajímala zkušenost, kvalita a na kolik vás vyšla?
My budeme mít velikost 2,3×2,4×2,3m do účka.. ![]()
Příspěvek upraven 19.02.17 v 19:13
Moc ti asi neporadím, ale nedávno jsme dělali novou kuchyň, takže jsem hodně zkoumala různé firmy, a na Oresi jsem teda všude četla dost strašné recenze.
Teda nevím, jestli je to pravda, protože jsme si ji nechali udělat nakonec jinou.
@klamonožka píše:
Moc ti asi neporadím, ale nedávno jsme dělali novou kuchyň, takže jsem hodně zkoumala různé firmy, a na Oresi jsem teda všude četla dost strašné recenze.Teda nevím, jestli je to pravda, protože jsme si ji nechali udělat nakonec jinou.
Kamarádka má taky né přiliš dobrou zkušenost s oresi, ale tam byl problém s montáží atd takže to bylo spíš o lidech než o kvalitě kuchyně, má jí asi rok a půl.
Tak jsem mrkla na oresi kuchyň, je pěkná, o tom žádná, ale záruka na 7 let je sakra málo. Pod 25 let bych nešla. Většinou je to dýhované a laminátové
Řekla bych že to moc nevydrží, ale třeba se pletu, to musí každý posoudit sám.
@Borůvka1990 na masiv nemám rozpočet
takže s laminátem počítám.. akorát si řikám, jestli by to od truhláře nevyšlo stejně draho a v lepší kvalitě..
@Borůvka1990 píše:
Tak jsem mrkla na oresi kuchyň, je pěkná, o tom žádná, ale záruka na 7 let je sakra málo. Pod 25 let bych nešla. Většinou je to dýhované a laminátovéŘekla bych že to moc nevydrží, ale třeba se pletu, to musí každý posoudit sám.
No 7 let náhodou není úplně špatné, protože pokud si ji necháš udělat u truhláře, tak nemáš většinou ani to. Zkušenost z okolí - nám oresi po 5 letech komplet vyměnila bez mrknutí oka všechny dvířka. Známí se stejnou vadou u truhláře nepochodili a museli si to spravit na vlastní náklady
Myslím, že u truhláře vyjde stejná kvalita zpravidla levněji. A hlavně ti vyrobí, co si zamaneš, a neúčtuje si přirážky za různé atypy a podobné výmysly, když se nevejdeš do nějakých normovaných rozměrů. My máme taky nakonec od truhláře.
A spíš než dvířka foliovaná či dýhovaná vydrží a hezky vypadají dvířka stříkaná lakem (pokud chcete barevná, a ne třeba dekor dřeva). Vyjde to dráž, než fólie, ale zas bych řekla, že levněji, než dýha.
@klamonožka Jojo to je pravda, jen ještě nějakýho toho truhláře sehnat
akorát bych právě chtěla dekor dřeva, takže si stejně připlatíme, ale to už je spíš takovej detail..ale děkuju za radu ![]()
@leeway píše:
@Borůvka1990 na masiv nemám rozpočettakže s laminátem počítám.. akorát si řikám, jestli by to od truhláře nevyšlo stejně draho a v lepší kvalitě..
Muž má truhlářský podnik a dělají i kuchyně na míru, věř že levněji tě to nevyjde. Mrkni kolik stojí kvalitnější lamino, celkové konečné materiály a připočti práci. Patlal truhlář ti cenově zaimprovizuje že to budeš za chvilku reklamovat, kvalitně provedená práce něco stojí.
A z vlastní zkušenosti; spokojení zákazníci předávají doporučení známím a věř že si může muž navýšit cenu jak chce a o zákazníky stejně nouze není. Zato o kvalitního truhláře pomalu nezakopneš…
@Moise píše:
No 7 let náhodou není úplně špatné, protože pokud si ji necháš udělat u truhláře, tak nemáš většinou ani to. Zkušenost z okolí - nám oresi po 5 letech komplet vyměnila bez mrknutí oka všechny dvířka. Známí se stejnou vadou u truhláře nepochodili a museli si to spravit na vlastní náklady
7 let je jako mávnutí proutku a kuchyň není na pár let, měnit dvířka po 5 letech je smutný. Mám dvířka rám masiv dub a vsazeno mléčné sklo, vypadá to krásně a vydrží to věčnost. Korpus jsem kdysi chtěla z bílého lamina a muž mi to rozmluvil, mám z masivu i korpus a nelituju, ale ten je drahý a opravdu si to (dub) málokdo může dovolit. Ale dvířka jedině kvalitní, ty jsou vystavovány vlivům a měli by něco vydržet..
Ahojky holky, já mám kuchyň dolti, asi dva roky od montáže a je to zatím všechno ok. Kuchyň mohla být levnější, ale já jsem si za pár věcí ještě připlatila, vyzbyli mi nějaké peníze… Uvidím jak to bude v čase, ale holky, za ty peníze, jsem spokojená, moc se mi líbí a záruku máme na celkem dlouho, doufám že se mi brzo neokouká, ale i kdybych u toho pak měla vyměnit barvu na dvířkách, tak to bude furt levnější, než třeba kuchyň co si nechávala dělat ségra.
@Borůvka1990 píše:
7 let je jako mávnutí proutku a kuchyň není na pár let, měnit dvířka po 5 letech je smutný. Mám dvířka rám masiv dub a vsazeno mléčné sklo, vypadá to krásně a vydrží to věčnost. Korpus jsem kdysi chtěla z bílého lamina a muž mi to rozmluvil, mám z masivu i korpus a nelituju, ale ten je drahý a opravdu si to (dub) málokdo může dovolit. Ale dvířka jedině kvalitní, ty jsou vystavovány vlivům a měli by něco vydržet..
Tak asi nikdo nejde do kuchyně Oresi s tím, že ji bude mít na celý život
To se nedá s masivem vůbec porovnávat.. ani cenově, ani kvalitou..
My jsme docela rádi, že jsme zvolili oresi, jednak nebyla tak drahá, slouží a hlavně. Věděli jsme dopředu, že je to tak na 10, max. 15 let. Víc od ní nečekám. Má za sebou 1/3 a slouží. Dvířka stále byla funkční, jen měla zevnitř estetickou vadu - měnili jsme to jen proto, že byla záruka. Jinak bychom to neřešili ![]()
Dneska bych hlavně už kuchyň uspořádala úplně jinak, takže brát si při zařizování baráku drahou kvalitní, to bych si dneska docela rvala vlasy.
U truhláře se kolikrát nedomůžeš té záruky 7 let
Známí měli od něj kuchyni a když šli s vadou, tak se s nimi vůbec nebavil ![]()
@Moise
Tak pokud jsi spokojená, tak je vše v pořádku. Tvoji známí měli smůlu, když hledat někoho řemeslně založeného, tak jedině podle dlouholetých preferencí, i za cenu vyšší. Oni si truhláři rádi konkurujou a bohužel jsou to ti, kteří buď řemeslo neovládají, nebo jsou to mladí truhláři, sice zapálení pro věc, ale houby umí. A u řemeslníků je to bohužel sázka do loterie. Kvalitní truhlářská firma vydá i záručák.
Tak my jsme nakonec vzali to Oresi.. pův. cena 119 tis. a po slevách (byla akce) 89 tis. (se spotřebiči) a k tomu jsem si zamilovala pracovní desku z borovice a u truhláře by nás to sice vyšlo na 75 tisíc (bez spotřebičů), ale žádná z nabízených variant pracovní desky se mi tam nelíbila.. ![]()