Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky holky chodíme po studiích a ty ceny jsou fakt odlišné.V ikei to bylo za babku jen jim nesedí skříňky vrchní a spodní tím myslím míry takže musíme hodně předělávat.Chceme červenou lesklou kuchyň a vrch bílý máte někdo takovou a jak jste spokojení a co ten lesk poškrábe se rychle? Kdo vám kuchyň montoval?Jakou jste použili vrchní desku a co jste použili na stěnu místo obkladu?Děkuji za rady a pošlete i foto moc díky ![]()
My teda máme z ikei bříza-ořech. Tak s leskem neporadím,ale kuchyň je super a těch vychytávek sedí nám vše kuchyn jsme si nechali sestavit od nich jsou sehraní a skvělý kluci za den bylo hotovo(máme velkou kuchyn do U jinak to trvá i méně. Za sestavení zapojení elektřiny a instalatér(myčka)+všichni cesta nás to stálo 12tis ale za den bylo hotovo a uklizeno.
Já mám červený lesk z Ikei, tmavě hnědou desku a dlaždice mozaiku červeno, černo, bílou.
Lesk je super na efekt, mín už je úžasný pro malé upatlané ručičky..je na tom všechno vidět. Odřít se jednoduše nedá, moje holky dělají na kuchyni celkem slušné ,,pokusy,, a zatím dobrý.. ![]()
@helenkka píše:
My zatím upatlané ručičky neřešíme, asi se mám na co těšit
Počkej až zjistí, jaké je to úžasné zrcadlo!!
![]()
Ahoj,my červený lesk máme,nesmíš ji ničím drbat,jak já udělala v začátku, naštěstí je schovaná v rohu,máme obytnou místnost, je na ní bohužel všechno vidět,každá kapička, máme ji 7,5 roku a je dost odřená,některé dvířka jsem už donutila manžela přehodit z míst,kde jsou vidět na místa, kde nejsou vidět, jediné,co není moc odřené-jsou skříňky nahoře, kde chodí nebo chodily děti,zvlášť,když byly hodně malé, jsou samozřejmě odřený, známí říkají,že je to v pohodě,mně se to nelíbí a do lesklý bych už nešla, můžu najít fotky,poslat ti na mail,ale první fotky jsou bezva,jak se narodila dcera,ještě to šlo,ale nesměla kolem linky pomalu přejít,syna jsem už nehlídala a fakt hrůza. čistím to jen vodou, ničím to nesmíš drhnout,byla jsem zvyklá vzít na linku klidně houbičku,jak se prodávají na nádobi. Máme k tomu šedivnou desku z Ikea,nedoporučuju,už 4× nám ji měnili a pořád se zvedá,a to máme myčku a nádobí v ruce prakticky nemejeme. A šedivý dlaždičky. Část jsme obalili do červena,protože jsou ty skříňky bílé, vypadalo to dost blbě,takže tam kde máme jako barový pult,je to celý obalený,dělal to můj muž s kamarádem ,ale po zkušenostech narovinu říkám,nechte si to postavit, za tu cenu to stojí,pokud teda nemáte vyloženě šikovnýho chlapa, dílnu a nářadí, dělat to ve 2+1 byl nadlidský úkol:-) A to tu neběhaly žádný děti, jsem byla teprv těhotná. Jestli chcete, pošlu Vám fotky na mail,dobře vyberte ![]()
Jinak je celkem přijatelná cenově,to jo, vypadá hezky, to jo,jestli máte větší děti,proč ne,ale syn do ní občas narazí s odrážedlem, bouchne hračkou,jedno ujsem kolem ní prošla se sušákem a hned byl na ní modrej flej a už jsme zase měnili skříňky:-) Skříňky jinak docela drží,pořád se to pěkně otevírá, i spotřebiče koupený v Ikea nám zatím drží,myčka byla jednou opravovaná za tisícovku, je pořád v běhu, jsou to všechno whirlpool, já mám jinak z Ikea skoro všechno,krom poslete v ložnici, i dětský pokojíček, skříně, gauče a tak, takže tohle je podobná kvalita…
Já mám leskolou kuchyň, ale ne z Ikey a musím naopak říct, že lesk je super, dobře se to udržuje.
To je takové klišé, že špína je víc vidět - no tak tím spíš to utřeš a nebudeš mít přece zapatlanou linku jen proto, že to z metru ještě vypadá čistě.
A nadávám si, že jsem lesklé dlaždice nedala i do koupelny
, fakt se do lesklých věcí ta špína tak nezažírá.
@helenkka píše:
Teda vy mi dáváte, zdá se, že moje milovaná kuchyň dostane brzo na frak
Nedostane, akorát budeš lítat s hadrem jako pošuk.. ![]()
já nevím,když vidím,jak moje segra umeje v pohodě linku hadrem a houbičku a já to šušlám starým měkkým ručníkem, tak mám vztek:-)ale my máme obytnou kuchyň,fakt hodně vařím a mám dvě malý děti,možná s velkejma dětma by to tak hrozný nebylo,ale já vařím i 3 teplý jídla denně a peču
Ale jinak je fakt hezká,mám ji vlastně v obejváku a vypadá velmi elegantně/poškrábaně/:-) vypadá dobře,když ji nikdo nezkoumá a nesvítí sluníčko, v létě raději návštěvy nezvu nebo až ve večerních hodinách nebo když prší:-)
@helenkka píše:
Ahoj, my máme tu červenou lesklou a je úúúžasnáMáme ji čtyři roky a ještě pořád se na ni občas podívám fakt „se zalíbením“.
Lesk se zatím nepoškrábal vůbec, ale musíš si dát pozor, čím to čistíš, protože alkohol to tak jakoby „vyžere“, máme to u jednoho úchytu. Jinak se čistí dobře, třeba jarem, ale právě u těch úchytů se dost ošmatlá a jak je to mastné, tak se to myje hůř. (Ne)výhoda je, že člověk si na to zvykne, takže už to pak nevidí. Ale co na to návštěvy, se radši neptám
Každopádně bych do ní šla 100% znova.
Kombinace červené a bílé by mi přišla asi hodně agresivní, nedovedu si to představit. Jinak desku máme černou mramorovanou a jako obklad mozaiku v různých odstínech šedé.
Skříňky jsme sestavovali sami, to je jeden z důvodů, proč mám ráda ikeu - baví nás ta montáž. Desku a spotřebiče nám pomáhal namontovat švagr, to bychom sami teda nezvládli. Zatím jsme s kuchyní neměli žádný problém, tlumiče, zásuvky, koše, otočný koš do rohové skříňky, všechno zatím ok. Nejsme spokojení akorát s dřezem a baterií - to jsme z ikey brát neměli..
Co myslíš tím, že jim nesedí horní a dolní skříňky?
Dole máme skříňku 60 a 30 a pak pec 60 nad tím je digestoř a vedle nahoru jsme chtěli dát skříňku 90,ale oni nemají ne prosklenou
tak to musíme ještě nějak promyslet ![]()
horizontální skříňka vrchní je jen 70 a 92 v ikei nemají 50,60 a to bychom potřebovali a moc ![]()
@helenkka píše:
@gsimča Jasně, to je proto, že ty horizontální jsou obrácený ty vertikální - a ty mají výšku 92 a 70My máme jednu horizontál 92 a udělali jsme to tak, že jsme okolo myčky dali dva boční panely.
nemáš foto moc dík
Já mám kuchyň v červeném lesku už druhým rokem a za ten výběr bych teď se kopla nejradši do zadku
Máme k tomu wenge desku a místo obkladů takovou šedivou skleněnou desku - ta je fajn. Což o to kuchyň je to opravdu nádherná, líbí se mi i dnes. Lesk se snadno nepoškrábe, ikdyž jednou už jsem inteligentně čistila čím jsem neměla a jednu skřínku zničila (ale jde to poznat jen z určitého úhlu, není to tak hrozné). Ovšem ta údržba! Na tom lesku je fakt vidět všechno, pořád jen leštím opatlaniny
A když vidím jak má někdo třeba klasickou dřevěnou kuchyň na který není vidět zhola nic a nemusíte na ně pomalu máknout hadrem, tak si vážně nadávám ![]()
@Estericka mě právě přemlouvala,ale v jiném stud.aby jsem si dala spíše bílý lesk na tom pry to nejde tak vidět no tak fakt neví ja jsem se zamilovala do červené a teď se mi moc nechce ustupovat
,ale mám tři děti no to aby nakoupila samoleštící hadry ![]()