Kuchyne spojena s obyvakem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5648
9.9.08 21:06

Kuchyne spojena s obyvakem

ahojky vsem!Mam dotaz.Zacali jsme prestavovat radovku a vymyslime,jak ji zrenovovat. Mate nektera zkusenost se spojenou kuchyni s obyvakem.Nektera kamaradka mi to chvali,jina od toho odrazuje.Mne osobne by se to libilo,ale kamaradka,co to tak ma udelane,me odrazuje kvuli hluku,smradu apod.

Co vy na to? A jakou podlahu mate v obyvaku,kuchyni. Je mozne mit v obyvaku koberec a v kuchyni dlazbu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2870
9.9.08 21:13

Ahojky.
My jsme v bytě měli 3+1. Donutila jsem manžela vybourat příčku mezi kuchyní a obývákem, když jsme rekontruovali jako těhotný :lol: Manžel to za žádnou cenu nechtěla teď je rád, že je to takhle :wink: Holka si spokojeně hraje v obýváku, já vařím nebo meju nádobí, vidím na ní, ona na mě a hapy jsme všichni :lol:
Takže naše rodina je všema deseti pro :wink:

V kuchyni máme dlažbu a v obýváku lino. A mezi tím dřevěnou přechodku.
Smrad je v normě. Když třeba smažím, zapnu digestoř a co nepojme ona, vezme otevřený okno v kuchyni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
9.9.08 21:17

Ahoj my taky máme propojené místnosti, je to parádní, při vaření nejsem odříznutá a hluk a smrad nás teda neobtěžuje. Nemáme digestoř, ale kousek od sporáku je okno a všechno se vyvětrá. Všude máme plovoučku, ale to co navrhuješ jde určitě udělat. Navíc jsme celou přestavbu zvládli sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
9.9.08 21:30

Právě jsme probourali příčku s obýváku do budoucí kuchyně. Mám ráda otevřené prostory a pokud je byt provoněný něčím dobrým, tak jedině dobře ne? Teda pokud se mi nepovede něco hodně připálit :D :D :D
Jinak souhlasím s Noony - chci vidět na malou a vůbec mít přehled :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
9.9.08 21:30

Taky máme obývák a kuchyni spojenou, mezi jen barový pult, aby tak nebyl vidět případný nepořádek - nádobí na lince a tak. Smradu z vaření jsem se trochu bála, ale je to v poho. Taky vidím z kuchyně při vaření na telku a na děti. Na podlaze máme dlaždice i v kuchyni(šedivé) i v obýváku (imitace parket)+ oválný koberec na prostředku pro děti. V kombinaci dlaždice-koberec nevidím problém. Mohu jen doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
9.9.08 21:34

No jo, já zapomněla - na podlaze bude všude dřevo. Dlažbu nemám ráda, protože pořád chodím bosky a plovoučku už nechci ani vidět :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
9.9.08 21:42

My máme kuchyň a obývák přes dvoje dveře a je to pěkně naprd :roll:
Kdybych si mohla vybrat, určitě bych chtěla místnosti propojené, případně nějaké zasunovací dveře.
A smrad bych neřešila, návštěvy, které by na vůni květáku řekly „fuj, Vám to tady smrdí“, si nezveme :twisted: A ono to smrdí stejně po celém bytě, i přes ty dvoje dveře :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.9.08 22:06

Tak mně se to spojení kuchyně a obýváku docela líbí, ale nechtěla bych to a utvrdilo mě v tom těhotenství, kdy kuchyň pro mě byla zakázaná zóna a kdykoliv jsem tam jen prošla, už jsem letěla zvracet. Kdyby to byl jeden otevřený prostor, nemohla bych v obýváku existovat vůbec. Kuchyň máme hned vedle obýváku, takže jedny dveře a líbí se mi to, protože když mám otevřeno, slyším všechno z obýváku a když potřebuju, dveře zavřu a nejde mi do naklizenýho obýváku vůně vaření a spol. Nehledě na to, že když přijde návštěva, dá se v kuchyni zavřít a nikdo nevidí neumyté nádobí apod.

Maartik

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.9.08 23:05

Vidím, že skoro všichni se vyslovili pro propojení, osobně jsem proti.

• obývák je k jinému účelu než kuchyň a když vařím, je dítko se mnou v kuchyni,
  • vadí mi pach jídla - zvaž, jaká jsi kuchařka, takové vepřo-knedlo-zelo hned tak nevyvětráš ani s digestoří,
  • vadí mi neumyté nádobí,
  • je to dosti drahé, musíš mít dost výkonnou digestoř a tiché spotřebiče - hlavně tedy myčku, ale rámus dělá i lednička, mrazák - vadí hlavně, pokud někdo v obýváku má přespat (návštěva) a to vadí i Tobě - kvůli spící návštěvě nemůžeš do kuchyně,
  • nemůžeš zavřít za kuchyní dveře a odpočívat - jaksi to stále svádí k návratu k lince, např. sleduješ televizi a přitom něco kuchtíš - já to moc nemám ráda, buď odpočívám nebo pracuji,
  • přicházíš o jeden pokoj - nevím, jak máte velký byt, ale často tak přijdeš o možnost někam zalézt večer o samotě.

No a všechny nevýhody můžeš považovat za výhody:

• pokud to s tím vařením nepřeháníš, tak Tě pachy obtěžovat nebudou a třeba pečení bábovky provoní i obývák,
  • postavíš kuchyňský kout tak, aby na neumyté nádobí nebylo vidět,
  • digestoř máš, navíc máš v kuchyni okno a prostě větráš,
  • návštěvy ukládáš v jiném pokoji nebo je nemíváš nebo jsou to osoby, které si na soukromí moc nepotrpí,
  • když se díváš na televizi, nic Tě nevyruší :) a uvítáš, když si ji jako kulisu můžeš pustit přes den,
  • jsi ráda, že naštvaný manžel nemá kam utéct :-).

Rada těžká, záleží na prioritách, velikosti bytu, dispozici bytu, počtu členů domácnosti a to asi takto:

• je-li to paneláková minikuchyň a sotva se otočíš u linky, moc z kuchyně jako samostatného pokoje neprofituješ,
  • čím větší byt a čím větší počet obyvatel, tím spíš by měla být kuchyň samostatná a dostatečně velká.
  • no a k těm prioritám, tady opravdu záleží na tom, co a jak často vaříš. Pokud denodenně vaříš teplý oběd a večeři ze kladních surovin, spojená kuchyň se Ti šikovat neude a naopak, pokud se ty a děti přes den stravujete mimo domov a ráno namažeš nějaký ten krajíc chleba a večer uvaříš nějaké ty těstoviny, prolémy mít nebudeš.

K té dlažbě: je lepší mít v kuchyňském koutu a v obýváku jinou podlahu, přece jen pro optické oddělení. Z vlastní zkušenosti nedoporučuji dlažbu. Pokud rozbiješ něco skleněného, roztříští se Ti to na milion kousíčků. Další problém pro mě byly spáry - přece jen v kuchyni vytíráš nonstop a ty spáry mi tak hnusně zešedly. Mám plovoucí podlahu a chválím si.

• Citovat
  • Upravit
Sarik78
9.9.08 23:20

Tak me se 2v1 taky libi, mame to a uz bych to nechtela! Me tedy ty „pachy“ z vareni docela dost vadi, hlavne je pak citit cela mistnost jeste dlouho potom a to i pres digestor a otevrena okna! Hluk je z kuchyne taky slyset, at se snazim varit tise nebo ne :-)

Vyhodou je, ze clovek vidi na deti a ma trochu prehled, neni odriznuty. Ja bych top priste resila tak, ze bych kuchyni od abyvaku urcite oddelila, ale bud sklenenou prickou nebo zdi s velkym oknem do obyvaku a velkyma sklenenyma dverma.

Podlahu mame parkety v obyvaku a dlazbu v kuchyni.

• Citovat
  • Upravit
1234
10.9.08 08:47

My to máme propojené, úplně jsme vybourali zeď mezi obývákem a kuchyní a je to paráda. Je to lehce oddělené barovým pultem a sedačkou, ale pořád je to jedna místnost.
Co se týče vaření, tak jsem si nikdy nevšimla, že by komukoli nějak vadil pach, beztak to předtím bylo cítit po celém bytě a navíc, co vařím, to mi nesmrdí, když to pak jím, ne? :lol: Ovšem jednou si manžel dusil Romadur a to fakt byla bomba :twisted: , která ovšem byla cítit až za rohem vložnici, takže to vyjde na stejno.
Já si to propojení pořád chválím, všude vidím, na děti, televizi a prostě jsme všichni nejvíc v jedné velké místnosti, kde se děje všechno. Když je tu návštěva, nemusím pořád odbíhat do kuchyně a i při vaření kafe si s nima povídám a mnohem víc si všechny užiju.
Myčku máme normální a nikdy mi její hluk nevadil. Trochu mi vadí varná konvice, to pak není moc slyšet televize, ale to je vždycky chvilka. Digestoř taky zas tak nehlučí, aby to vadilo. A navíc u nás neběží televize celý den, aby byla zapnutá při každém vaření nebo mytí nádobí.
Všichni, kteří náš byt znali před rekonstrukcí, se shodují, že tohle propojení byt hrozně osvěžilo a hned to tu všechno vypadá větší.
Za sebe říkám ANO!!!! a směle do toho.

Jo a v celé místnosti máme plovoučku. Plovoučku v kuchyni jsme měli i ve starém bytě a byla super, není studená, věci se tak snadno nerozbily a nikdy pod ní nezatela voda. V obýváku máme před sedačkou ještě kusový koberec. Tím pádem taky nemusíme řešit nějakou lištu a přechody a i uklízení je jednodušší.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
10.9.08 10:17

taky to máme propojené, ale osobně spokojená nejsem. V létě je to pohoda otevřou se okna, všechno se vyvětrá, ale v zimě ty pachy jsou po celém bytě a to mě vadí děsně. A pak mi vadí, že se člověk nemůže zavřít a v klidu si tam vařit. Prostě s tím nejsem spokojená. V kuchyni máme dlažbu, v obýváku plovoučku s kobercem. Jediná výhoda, že na malou vidím i do obýváku, ale to je fakt jediná výhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
10.9.08 10:28

ahoj, taky máme po rekonstrukci spojeno, a vyhovuje nám to maximálně všem :-)
co se smradů/vůní týká ty byly stejné v celém bytě předtím i teď na to to teda vliv nemělo … původně byly pokoje od kuchyně odděleny přes dvoje (troje) dveře a když se vařilo cítit to bylo stejně jako teď, když je to přes jedny … tomu se podle mě nevyhneš a myslím, že vyvětrat se to dá vcelku rychle (teda trochu záleží na dispozici bytu, jde li udělat třeba průvan)
ad podlahy, my máme plovoučku v obýváku i kuchyni, jen v pásu před linkou dlažbu …
takže za nás rozhodně ANO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
10.9.08 10:54

Ahojki, já mám byt 2+kk, čili tam je to dané, kuchyň propojená s obývákem a je to supr, neměnila bych. V kuchyni mám plovoučku, v obýváku koberec, přechodovou lištu. Asi opravdu záleží na počtu lidí, já jsem s tříletou dcerou sama a maximální spokojenost. Pachy opravdu neřeš, mám digestoř, okno v kuchyni, žádný problém, vařím samá chutná a voňavá jídla :) A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
10.9.08 10:56

Před rokem jsme takhle změnili nudli kuchyň a pokoj v obývací kuchyň.
Stálo to prachy a výsledek mě příliš nenadchnul.

Výhoda:

• vidíš na děti, což v nudli nešlo
  • jsme jaksi spolu…ale…

Nevýhody:

• přišla jsem o možnost zalízt si někam sama, aspoň minuta bez vyrušení bodne, dneska ji mám leda na záchodě
  • chce to pořádek v kuchyni, věčně teda myju nádobí apod…předtím jsem to prostě nechala tak, nikdo to neviděl…
  • smrad z jídla prostě někdy obtěžuje, ale budiž. Horší mi přijde smrad od sousedů ze stoupaček. To bylo hlavně v těhotenství rovno týrání.
  • hluk. Když se vaří voda v konvici, tak holt neslyšíme chvíli televizi, docela mi ale vadí i hluk ledničky, je to takový neustálý lehký obtěžování
  • mám v tomhle maglajzu i pracovnu, takže konec absolutní, jak jsou všichni doma, neudělám nic.
    Hledáme nové bydlení a hodně zvažuju, jestli společnou kuchyň či obývák. Přijde mi ideální mít větší kuchyň s jídelnou a obývák oddělený třeba většíma dveřma.
     NiKi
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný