Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahojky vsem!Mam dotaz.Zacali jsme prestavovat radovku a vymyslime,jak ji zrenovovat. Mate nektera zkusenost se spojenou kuchyni s obyvakem.Nektera kamaradka mi to chvali,jina od toho odrazuje.Mne osobne by se to libilo,ale kamaradka,co to tak ma udelane,me odrazuje kvuli hluku,smradu apod.
Co vy na to? A jakou podlahu mate v obyvaku,kuchyni. Je mozne mit v obyvaku koberec a v kuchyni dlazbu?
Ahojky.
My jsme v bytě měli 3+1. Donutila jsem manžela vybourat příčku mezi kuchyní a obývákem, když jsme rekontruovali jako těhotný
Manžel to za žádnou cenu nechtěla teď je rád, že je to takhle
Holka si spokojeně hraje v obýváku, já vařím nebo meju nádobí, vidím na ní, ona na mě a hapy jsme všichni ![]()
Takže naše rodina je všema deseti pro ![]()
V kuchyni máme dlažbu a v obýváku lino. A mezi tím dřevěnou přechodku.
Smrad je v normě. Když třeba smažím, zapnu digestoř a co nepojme ona, vezme otevřený okno v kuchyni ![]()
Ahoj my taky máme propojené místnosti, je to parádní, při vaření nejsem odříznutá a hluk a smrad nás teda neobtěžuje. Nemáme digestoř, ale kousek od sporáku je okno a všechno se vyvětrá. Všude máme plovoučku, ale to co navrhuješ jde určitě udělat. Navíc jsme celou přestavbu zvládli sami.
Právě jsme probourali příčku s obýváku do budoucí kuchyně. Mám ráda otevřené prostory a pokud je byt provoněný něčím dobrým, tak jedině dobře ne? Teda pokud se mi nepovede něco hodně připálit
![]()
Jinak souhlasím s Noony - chci vidět na malou a vůbec mít přehled ![]()
Taky máme obývák a kuchyni spojenou, mezi jen barový pult, aby tak nebyl vidět případný nepořádek - nádobí na lince a tak. Smradu z vaření jsem se trochu bála, ale je to v poho. Taky vidím z kuchyně při vaření na telku a na děti. Na podlaze máme dlaždice i v kuchyni(šedivé) i v obýváku (imitace parket)+ oválný koberec na prostředku pro děti. V kombinaci dlaždice-koberec nevidím problém. Mohu jen doporučit.
No jo, já zapomněla - na podlaze bude všude dřevo. Dlažbu nemám ráda, protože pořád chodím bosky a plovoučku už nechci ani vidět ![]()
My máme kuchyň a obývák přes dvoje dveře a je to pěkně naprd ![]()
Kdybych si mohla vybrat, určitě bych chtěla místnosti propojené, případně nějaké zasunovací dveře.
A smrad bych neřešila, návštěvy, které by na vůni květáku řekly „fuj, Vám to tady smrdí“, si nezveme
A ono to smrdí stejně po celém bytě, i přes ty dvoje dveře ![]()
Tak mně se to spojení kuchyně a obýváku docela líbí, ale nechtěla bych to a utvrdilo mě v tom těhotenství, kdy kuchyň pro mě byla zakázaná zóna a kdykoliv jsem tam jen prošla, už jsem letěla zvracet. Kdyby to byl jeden otevřený prostor, nemohla bych v obýváku existovat vůbec. Kuchyň máme hned vedle obýváku, takže jedny dveře a líbí se mi to, protože když mám otevřeno, slyším všechno z obýváku a když potřebuju, dveře zavřu a nejde mi do naklizenýho obýváku vůně vaření a spol. Nehledě na to, že když přijde návštěva, dá se v kuchyni zavřít a nikdo nevidí neumyté nádobí apod.
Maartik
Vidím, že skoro všichni se vyslovili pro propojení, osobně jsem proti.
No a všechny nevýhody můžeš považovat za výhody:
Rada těžká, záleží na prioritách, velikosti bytu, dispozici bytu, počtu členů domácnosti a to asi takto:
K té dlažbě: je lepší mít v kuchyňském koutu a v obýváku jinou podlahu, přece jen pro optické oddělení. Z vlastní zkušenosti nedoporučuji dlažbu. Pokud rozbiješ něco skleněného, roztříští se Ti to na milion kousíčků. Další problém pro mě byly spáry - přece jen v kuchyni vytíráš nonstop a ty spáry mi tak hnusně zešedly. Mám plovoucí podlahu a chválím si.
Tak me se 2v1 taky libi, mame to a uz bych to nechtela! Me tedy ty „pachy“ z vareni docela dost vadi, hlavne je pak citit cela mistnost jeste dlouho potom a to i pres digestor a otevrena okna! Hluk je z kuchyne taky slyset, at se snazim varit tise nebo ne ![]()
Vyhodou je, ze clovek vidi na deti a ma trochu prehled, neni odriznuty. Ja bych top priste resila tak, ze bych kuchyni od abyvaku urcite oddelila, ale bud sklenenou prickou nebo zdi s velkym oknem do obyvaku a velkyma sklenenyma dverma.
Podlahu mame parkety v obyvaku a dlazbu v kuchyni.
My to máme propojené, úplně jsme vybourali zeď mezi obývákem a kuchyní a je to paráda. Je to lehce oddělené barovým pultem a sedačkou, ale pořád je to jedna místnost.
Co se týče vaření, tak jsem si nikdy nevšimla, že by komukoli nějak vadil pach, beztak to předtím bylo cítit po celém bytě a navíc, co vařím, to mi nesmrdí, když to pak jím, ne?
Ovšem jednou si manžel dusil Romadur a to fakt byla bomba
, která ovšem byla cítit až za rohem vložnici, takže to vyjde na stejno.
Já si to propojení pořád chválím, všude vidím, na děti, televizi a prostě jsme všichni nejvíc v jedné velké místnosti, kde se děje všechno. Když je tu návštěva, nemusím pořád odbíhat do kuchyně a i při vaření kafe si s nima povídám a mnohem víc si všechny užiju.
Myčku máme normální a nikdy mi její hluk nevadil. Trochu mi vadí varná konvice, to pak není moc slyšet televize, ale to je vždycky chvilka. Digestoř taky zas tak nehlučí, aby to vadilo. A navíc u nás neběží televize celý den, aby byla zapnutá při každém vaření nebo mytí nádobí.
Všichni, kteří náš byt znali před rekonstrukcí, se shodují, že tohle propojení byt hrozně osvěžilo a hned to tu všechno vypadá větší.
Za sebe říkám ANO!!!! a směle do toho.
Jo a v celé místnosti máme plovoučku. Plovoučku v kuchyni jsme měli i ve starém bytě a byla super, není studená, věci se tak snadno nerozbily a nikdy pod ní nezatela voda. V obýváku máme před sedačkou ještě kusový koberec. Tím pádem taky nemusíme řešit nějakou lištu a přechody a i uklízení je jednodušší.
M.
taky to máme propojené, ale osobně spokojená nejsem. V létě je to pohoda otevřou se okna, všechno se vyvětrá, ale v zimě ty pachy jsou po celém bytě a to mě vadí děsně. A pak mi vadí, že se člověk nemůže zavřít a v klidu si tam vařit. Prostě s tím nejsem spokojená. V kuchyni máme dlažbu, v obýváku plovoučku s kobercem. Jediná výhoda, že na malou vidím i do obýváku, ale to je fakt jediná výhoda.
ahoj, taky máme po rekonstrukci spojeno, a vyhovuje nám to maximálně všem ![]()
co se smradů/vůní týká ty byly stejné v celém bytě předtím i teď na to to teda vliv nemělo … původně byly pokoje od kuchyně odděleny přes dvoje (troje) dveře a když se vařilo cítit to bylo stejně jako teď, když je to přes jedny … tomu se podle mě nevyhneš a myslím, že vyvětrat se to dá vcelku rychle (teda trochu záleží na dispozici bytu, jde li udělat třeba průvan)
ad podlahy, my máme plovoučku v obýváku i kuchyni, jen v pásu před linkou dlažbu …
takže za nás rozhodně ANO
Ahojki, já mám byt 2+kk, čili tam je to dané, kuchyň propojená s obývákem a je to supr, neměnila bych. V kuchyni mám plovoučku, v obýváku koberec, přechodovou lištu. Asi opravdu záleží na počtu lidí, já jsem s tříletou dcerou sama a maximální spokojenost. Pachy opravdu neřeš, mám digestoř, okno v kuchyni, žádný problém, vařím samá chutná a voňavá jídla
A.
Před rokem jsme takhle změnili nudli kuchyň a pokoj v obývací kuchyň.
Stálo to prachy a výsledek mě příliš nenadchnul.
Výhoda:
Nevýhody: