Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vypadá moc pěkně
Náš má sice jen 16m, ale kuchyňky ho moc baví, takže pokud mu to vydrží, dostane ji k vánocům, mám vyhlídlou takovou pěknou dřevěnou
![]()
Syn si s kuchyňkou taky hraje rád. Vaří mi čaje, polívky a maso
.
Jo já bych právě chtěla i to nádobíčko, protože kluci mi pořád v té mojí kramují. A hlavně kamarádka ji má, ale byli jsme tam zatím jen jednou a oba tam byli jak u vytržení. Tak nevím zda je to jen chvilkové nebo ne. Každopádně teď mají oba narozeniny - jeden měl 26.7 a druhý je má 5.9 tak by to byl dárek pro oba. Hlavně prarodiče chtějí něco kupovat a já už nevím co. Aut doma kopa, i vlaky… v rodině jsou samí kluci tak i hračky dědíme.
@helickav využití i na jiné účely by vůbec nevadilo.
@zuzkasim ptala jsem se i staršího synovce na názor a kupodivu se hned začal zajímat, kdy ji budeme mít.
No jsem ráda, že většinou to ty kluky docela baví.
@Vajka máš pravdu průprava do života by to snad měla být dobrá
jen aby jim to vydrželo
Já jsem ji chtěla jednu dobu kupovat (pro kluka), ale neměli jsme na ni místo. Pak dostali nádobíčko. Popravdě mi přijde, že se jim vaří dobře i bez kuchyňky, že je jim to jedno
Ale tato ikeácká se mi líbí moc a nebála bych se ji klukům vzít. I kluci rádi vaří… (aspoň mně se nese nějaká ryba v hrnci se zeleninou, případně kafíčko celkem často
)
To nádobíčko máme taky z Ikey, i to plyšové jídlo k tomu a je to fajn, líbilo se mi to nejvíc z toho, co jsem našla na trhu ![]()
Co se týče genderových hraček, aktuálně uvažuju, že malému koupím jeho vlastní opravdickou (cestovní) žehličku
On hrozně chce žehlit, ale s tou velkou se mu blbě manipuluje a mám strach že se spálí. Právě bych mu to nechtěla zamrazit ![]()
@Angua jj taky to podporuju. Já sice žehlím minimálně (mám sušičku), ale když vysávám tak starší hned chce taky. Tak ho nechávám i s opravdovým. A ten mladší vysavač zkoumá hned jak je bez dozoru.
Tak snad to těm klukům vydrží. Třeba za pár let převezmou celou domácnost ![]()
@Malvajs píše:
My jsme synovi dali kuchynku k Vanocum, hraje si s ni porad a zabavi ho velmi. Dala jsem mu na hrani fazolky a kulicky a on nam vari. Dela kaficko, pece dorty. Budou mu tri roky. Kdyz jsme to rikali nasim, kroutili hlavou. My ovsem nelitujeme. Koupili jsme nejakou od Tefalu v akci, asi za 1400. Ma to troubu a cudliky u sporaku co cvakaji a delaji ruzne zvuky:-)Ted mi poradte ale co dat triletakovi k narozeninamdiky za rady
Tak já nevím, u nás teď ještě frčí tabule. Malý sice hlavně cucá fixy, ale staršího to baví. Jinak co třeba ke kuchyňce to nádobíčko?
Když byl syn malý, ke každému Ježíšku a k narozkám a svátku si taky přál kuchyňku, až jsme mu jí ve 4 letech pořídili. Dneska je mu 10 let a dodnes ho vaření nepustilo. Když byl v 1.třídě, šla jsem jednou vyvenčit psa bez něj (šíleně lilo) a když jsem se asi za čtvrt hoďky vrátila, hlásil mi skoro mezi dveřma..„mami, dneska si můžem večer místo Tvého vaření dát člobrdo, protože peču bábovku“. Bábovka se docela jíst dala, akorát něco navážil špatně, tak byla trošku jiná než dělám, ale napoprvé paráda. Dneska kolikrát s o 4 roky mladší ségrou taky vaří. Takže ten dárek byl možná nakonec dobrá investice.
@Lenny0 jestli se bojíš zbytečné investice a jsi minimálně zručná, můžeš jim kuchyňku udělat třeba ze staré skříňky, nočního stolku. Na internetu je inspirace hodně, třeba pinterest Naše kuchyňka je pořád nehotová (chybí baterie, kohoutky a ovládání sporáku) ale holkám to vůbec neva a vesele vaří. Materiál byl cca do 500 (barva, černý sprej na „troubu“ zevnitř, úchytka trouby) Plotýnky jsou ze starých CDček, dřez „nerezová“ miska, sklo trouby rámeček z IKEA.
@madlicka píše:
@Lenny0 jestli se bojíš zbytečné investice a jsi minimálně zručná, můžeš jim kuchyňku udělat třeba ze staré skříňky, nočního stolku. Na internetu je inspirace hodně, třeba pinterest Naše kuchyňka je pořád nehotová (chybí baterie, kohoutky a ovládání sporáku) ale holkám to vůbec neva a vesele vaří. Materiál byl cca do 500 (barva, černý sprej na „troubu“ zevnitř, úchytka trouby) Plotýnky jsou ze starých CDček, dřez „nerezová“ miska, sklo trouby rámeček z IKEA.
Tak ty jsou fakt skvělé. A já pořád co to je to PIN IT. (tak už vím tweet, like a teď i ten pin
)
@madlicka píše:
Tak to je opravdu „hustý“!!! ![]()
Ahoj, mám taky dva kluky (teď je jim 4,5 a 2,5 roku) a k Vánocům dostali právě Ikea kuchyňku. Složili jsme se na ni s babičkami a tím jsme omezili zbytečné kvantum dárků. Děti mají taky pokoj plný hraček, autíček, kolejí a dalších dopravních prostředků, takže kuchyňka je příjemným zpestřením. Jsou nadšení, vaří, pečou, opravujou… Ještě je to neopustilo, hrají si s ní často. Rozhodli jsme se právě z důvodu, že je kuchyňky lákaly v koutcích a rádi pomáhali (hlavně starší syn) při mém vaření a pečení. A neprohloupili jsme, aspoň teď to mohu říct na 100%. Sice je z kuchyňky občas odpadkový koš, neboť „vaří“ ze všeho, co doma najdou a pak to tam uskladňují, ale vyhrají si s ní. Dříve jsem vyrobila sporák s troubou z krabice, ale tahle svítící ikeácká je prostě bomba. Takže doporučuju!
Naši kluci měli i kočárek a jak si s ním vyhráli. A všichni naši kluci jsou kluci klučičí, baví je auta a klučičí svět a přesto si vyhrají i s kuchyňkou a kočárkem. Pravda jiným způsobem než holky, ale vyhrají.