Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám kluky 2 roky a 4 roky, kuchyňku jim dělal švagr a občas si s ní hrajou, podle nálady, hlavně mladší většinou začne a nosí mi „mňam mňam“ a starší se přidává…
Takže bych klidně kuchyňku koupila, ale s tou ikeáckou nemám zkušenosti…
Kamarádce jsem ji kupovala pro kluka, taky vařil kafe každý den, čili se to užilo (aby ne, maminka je u sporáku pořád, tak je jasné, že napodobuje). Ale u nich hrálo roli i to, že k tomu čekali ještě holčičku… Jinak bych možná doporučila, pokud si nejsi jistá, koupit nějakou levnější kuchyňku. Zrovna včera jsem viděla v Tescu v akci nějakou asi za 250 (to je proti té IKEA pakatel), a pokud se to ujme, tak můžeš nakoupit kvalitnější.
Podle me je tahle kuchynka uplne super, jeste kdyz dokoupis ty jejich sady nadobi. My na tuhle nemame, ale kluci maji z MMB pouzitou mikrovlnku, micku, varic a bednu s nadobim a varej - nebudu rikat, ze furt, alerozhodne to jsou hranejsi hracky. zejmena takhle v lete, kdy chodej ven a varej sterk, nechci videt, jak to bude vypadat ![]()
@Pudloslava No my na tu IKEA zase nemáme místo
Ale inspirovala mě kamarádka a šiju malé „kuchyňku“ na židli: potah až na zem, na který namaluju plotýnky, dolů troubu, a na opěradlo asi „šprušli“ na zavěšování měchaček z IKEA ze stuhy. Jen doufám, že to dopadne - šít totiž neumím a pižlám to v ruce ![]()
Máme kuchyňku plastovou z Tesca za 250 a vyhraje s ní dost. Já chtěla hlavně aby měla zvuky, strašně ho baví, že má zvuk vaření. Každopádně kuchyňka pro kluka no problema ![]()
@AninaEli píše:
Naši kluci měli i kočárek a jak si s ním vyhráli. A všichni naši kluci jsou kluci klučičí, baví je auta a klučičí svět a přesto si vyhrají i s kuchyňkou a kočárkem. Pravda jiným způsobem než holky, ale vyhrají.
tak to jakým způsobem si s tím hrají si dokážu živě představit ![]()
@kate02 právě proto ji chci koupit, aby měli možnost i jiných hraček jak auta atd. @Slečna Ferka dobrý nápad začít s něčím levnějším, ale když já bych si moc přála tu ikeáckou. Je to u mě asi i nesplněný sen z dětství.
@Pudloslava to nádobíčko samozřejmě je v plánu taky.
Teď jsem to našemu tatínkovi nadhodila a říká, že to musí nějak strávit. Takže ji možná dostanu.
@RyBANA v tom tescu za těch 250 není malá? Možná by stačila i ta, ale musí být pevná. Ti moji kluci umí dobře prověřit kvalitu. ![]()
@AnastazieB píše:
Klidně bych jí koupila, pokud na ní máte místo
teď jsem to vyměřovala a místo na ni je. Udělala jsem jim totiž hernu a klidně by se tam vlezla.
@Lenny0 Jako je a není…na výšku ok, na šířku by to chtělo víc, ale za ty prachy zas
Je to ta jakože Zanussi i s konvicí a jako spokojenost. Já se právě bála, aby ho to hned neomrzelo (jako všechno) - a já pak nelitovala vydaných „velkých“ peněz ![]()
Tak jsem vše zvážila a nakonec kluci dostanou tuto. Myslím, že je asi pro nás ta z té Ikea zbytečně drahá a tato vypadá, že by mohla vydržet. Cena 1300,–- takže když to nebude to pravé tak mě to nebude tak mrzet ![]()