Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
chystám se dovybavit naší doteď celkem skromnou domácnost (hlavně kvůli příkrmům) a prosím o radu. Zdá se mi lepší koupit rovnou robot než jen mixér, ale nevím, jaké všechny možné funkce má a k čemu jsou dobré. Určitě využiju něco na strouhání brambor a mrkve, pak kl. mixér, ale co dál nevím. Abych zbytečně nevyhodila peníze za nějaké zbytečnosti a naopak aby mi nechybělo něco šikovného. Taky bych ráda koupila něco osvědčeného, co funguje bez problémů.
Mikrovlnka - tam mám požadavek jen na ohřívání, rozmrazování a rozpékání pečiva. Ale prý jsou už mikrovlnky, které ohřívají rovnoměrně, takže se nestane, že by jídlo na okrajích bylo horké a uvnitř studené. Máte někdo dobrou zkušenost?
Díky za tipy.
ahojky, máme mikrovlnku už 7 let, i s grilem a rozmraž. ,ale stejně jen ohřívám a musím si to jídlo promíchávat, ale to mi nevadí.
Robota jsme si pořídili k Vánocům asi před 4 lety,ale u dětské výživy ho vůbec nevyužiji, je to nádoba na velké množství jídla…
Takže před zhruba 6měs jsem si stejně dokoupila malý ruční mixér s tyčovým a 4 mích. a hnět. metlami. Ten tyčový nástavec je super na rozmělňování první dětské stravy - doporučuji. Mikrovlnka je neznač., robot Philips a mixer neznačkový, ale vše koupené v klasickém elektru.
Mikrovlnku máme Whirpool. Je tam všechno gril, rozmrazování, horký vzduch. Já požívám programy. Třeba dělám v mikrovlnce podle váhy hranolky. Využíváme ji hodně. Tchýni jsme darovali friťák.
Robota nemám. Manžel mi ho chtěl koupit, ale já bych jej ani neužila. Mám šlehač ETA. Na něm je veškeré příslušenství vč. tyčového mixéru. Ten taky používám hojně.
Jsem totiž líná umývat nádobí. Museli jsme si pořídit myčku.
Ahoj,
tak co se týče mikrovlnky, šla bych spíš do nějaké jednodušší, protože se stejně většinou používá na rozmrazování a ohřívání. Moje máma má mikrovlnku asi 15 let starou a já 2 roky starou a nevidím kromě designu žádný rozdíl ve funkci.
Mám kuchyňský robot philips, který má dvě mixovací nádoby-jednu takovou tu klasickou vysokou a druhou nižší a širší. Ta nižší se využívá pro mixování nebo hnětení těsta nebo se na ní dá na:,–(it krouhač (tři nástavce podle jemnosti krouhání). Součástí byl i nějaký nástavec na „ždímání“ citrusů, ale to mi přijde jako kravina. Pak je součástí ještě takové kolečko na šlehání bílků na sníh, ale klasickým ručním mixérem mi to přijde lepší. Jinak jsem s mixérem moc spokojená a používala jsem ho i na první příkrmy. Vařila jsem vždy dvě porce najednou-tj. jednu čerstvou malá hned snědla a druhou jsem měla na ohřátí na druhý den. Je fakt, že jednu porci v mixéru nerozmixuješ, to je moc málo. Mně se ale nechtělo si kvůli pár měsícům kupovat ruční mixér, když při normálním vaření si vystačím s robotem. Časem jsem začala jídlo pro dceru už jenom mačkat a krájet, ale na ty první měsíce byl u nás robot v permanenci:-) Jinak jsou tyčové mixéry super, ale mám malou kuchyň a nový robot, tak mi to přišlo zbytečné…
Přeju dobrý kup
Jana+Kačenka 18m
Ahoj,
klasického robota doma nemám, ale úplně si vystačím se
ou od Braunu viz odkaz http://www.elektro-kuchyne.cz/…attro-14071/
Nejvíce využívám tyčový mixér a jsem s ním naprosto spokojená. Taky si myslím, že klasický mixér je na větší množství jídla. Když potřebuji rozmixovat jen jedno jablko, tak to v pohodě zvládnu tyčovým mixérem, ke kterému byla v
ě i nádoba na mixování.
Co se týká mikrovlnky, to ti asi moc neporadím, máme starou mikrovlnku, která umí rozmrazovat, ohřívat a s tím si v pohodě vystačím.
Nila
Ahoj, já mám úplně stejný Braun, používám ho už dlouho a jsem s ním opravdu spokojená. Je jednoduchý, má velký výkon a zdá se mi kvalitní. Má jedinou nevýhodu (oproti těm velikým kuchyňským robotům) - že neumí krouhat, jen sekat. Takže bramboráky dělám v ruce.
Dobře se čistí, dá se uchytit na stěnu, takže nezabírá místo…
ginny
Taky muzu doporucit mixer s vymenitelnymi nastavci - mam tusim ETA a jsem max. spokojena - jsou tam hnetace testa, tycovy mixer a slehace - zabere minimum mista a da se pouzit vice nadob najednou narozdil od mixeru, kde je nadoba pripojena a tudiz se musi neustale vymyvat - takhle staci dokoupit par plastovych nadob na slehani a metly se vzdy jen oplachnou. Tycovy mixer je na prikrmy super a muzu jidlo pro prcka mixovat rovnou v jeho misce.
Ahoj,souhlasím s holkama, máme doma robota, vytáhnu ho jednou za dva roky
Naprosto zbytečná investice, teda aspoň pro mě. Tyčový mixér je neustále v provozu, pro dětskou stravu naprosto ideální. mikrovlnku mám starou, jenom ohřev a rozmraz.
Dobře pořiď,
Abaja
Děkuju za rady asi jste mi ušetřili penízky. Nemám sice ani tyčový mixér, jen takový s 2 nástavci, ale určitě to vyjde levněji než robot. A hlavně nemám moc velkou kuchyň, takže ušetřím i místo.
Teď jsem se koukla na ten doporučený Braun a to co mám já má hnětací a šlehací metly, ale ne ten mixér. Je hodně důležitý?
Ahojky,
doporučuji ti koupit tyčový mixer - na bašty pro mimi to určitě využiješ a já třeba tím i dělám omáčky (takové ty co se do nich dává mouka s něčím) skvěle se tím rozdělají hrudky. Velký robot mám používám spíš na těsto, ale pokud máš ruční šlehač tak ho nepotřebuješ. A u mikrovlnky bych doporučovala hlavně digitální nastavování času. Většinou ohřívám tak půl minutky minutu a to se na tom kolečku docela blbě nastavuje.
Tak Ahoj Iva.
Ahojky!
Mikrovlnku máme degitální, ale levnou - Sencor. Ale ani daržší co má tchýně neohřívá rovnoměrně, takže si myslím že je to jen o vzhledu.
Robot : nevedu, mám tyčový mixer od braunu Multiquick nebo tak nějak
a dělám s ním všechno, hlavně papu pro malého, má nástevec na sekání, metlu a bohatě to stačí a hlavně jenom sudnám a umyju nástavec a je čisto - pozužívám několikrát denně a umývat pokaždé celého robota by se mi nechtělo. A je fajn, že je lehce přenosný, když spí malý třeba u tchýně tak jí ho dovezu a mám klid…
Ahoj,
taky neco od zastancu robotu
Mam Moulinex, ktery ma maly nastavec na pripravu prave detskych glajdicek a sekání a mixovani malého mnozství. Musim teda rict, ze jsem ho vyuzivala od zacatku prikrmu minimalne pul roku skoro denne, super vec. Tycovy mixer mam taky,ale je to nejaky smejdik - tady v tom nastavci se mi to delalo lip. Ale jinak mixer vyuziju obcas na ledovou kavu, koktejlik, kremove polevky, na nejake testa - no nic moc, co se cetnosti tyce. Taky by se mi hodil nejaky tip,jak ho vyuzit vic.
Ahoj holky,
taky řeším podobný problém a nemůžu se rozhodnout… Chtěla jsem nějakou mašinku, která by uměla nakrájet třeba cibuli, naplátkovat okurky, nastrouhat brambory či nakrouhat zelí, uhněst tužší těsto, rozšlehat lehké těsto a namixovat koktejl, připravit kaši pro mimčo, příp. ještě odšťavnit citrusy, ale to už není nutné… Umí ten tyčový mixer třeba tu cibuli? Nebo je spíš na nějaké kašičky (nerada bych pak měla cibulovou kaši..
). Jenže zase neumí krájet, co?
Nevím přesně, co mám koupit - abych nedala moc peněz za velký robot (líbí se mi třeba Bosh mum 4655 EU a ještě víc ten 4770) a přitom by se všechny vyjmenované činnosti daly zvládnout třeba s tím ručním šlehačem, hnětačem a ponorným mixerem + například dokoupit klasický mixer či něco jiného… ![]()
Snad ještě někdo poradí…
Děkuji.
Jájulka
Já jsem si koupila asi za 200,– od Tescomy ruční mixér přímo určený na přípravu kojenecké stravy. Nevýhoda je ta, že musíš točit a točit bez elektřiny
výhoda - velmi snadno se umývá a funguje bezva i na masíčko.