Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nosit vlasy supnute? Hele, deti jsou zly. Kdyz to nebudou vlasy, bude to neco jineho. Spis bych pracovala na sebevedomi dcery.
Tak starosti dcery bych chtela mit
co takhle ty blbce odpalkovat a soustredit se na studium ![]()
Jeste me napada, zkusit vlasy proste obcas vyzehlit. Proste hrat si s nimi, udelat z nich jeji prednost.
On to asi nebude problém kudrnatých vlasů, ale dceřina vystupování a působení v kolektivu. To tady nikdo není schopen rozklíčovat. Obraťte se na nějakého odborníka, který dceru bude schopen posoudit osobně.
Tak to koukám, taky mám kudrnaté vlasy a jediný komu se někdy nelíbily jsem byla já, jinak už od dětství slyším chválu od všech… Jak má dcera vlásy dlouhé? U kudrnatych je základ nechat je nárust, čím kratší tim hůř to vypada, taky je zbytečné moc nezcesavat, aby nevypadaly jako chemlon, používat správné šampony a balzámy, případně gel na vlasy… Další možnost je vlasy vyzehlit ![]()
Já naopak dceru chápu, sama mám hodně kudrnaté vlasy a na základce i na střední jsem si díky tomu prožila svoje..a dneska bez vyžehlených vlasů pomalu ani nevylezu..zcela vyjimecne treba jednou za rok si vlasy nevyzehlim..ale vydrzim tak maximalne den..takze moje doporučení je koupit dceři žehličku na vlasy..přeci jenom u dospívající holky je sebevědomí důležitý..
@Verun83 Dceři vlasy žehlím, dělámé různé účesy a tak, ale po 20min se z krásných vyžehlených vlasů začínají opět stávat kudrnaté potvůrky ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den maminkyMám problém a už nevím jak to dceři vysvětlit. Mám náctiletou dceru, která má krásné kudrnaté tmavé vlasy. Na sš se bojí nastoupit, protože jak byla psát nějaké testy tak už se jí děcka smáli. Většinou na její účet padají přezdívky jako > koště, smeták, Samara apod. Holka je z toho vždy hodně špatná, ale naopak starším lidem (20+) se její vlasy líbí. Nevím jestli ty děcka už nemají nic na práci, že se musí posmívat kvůli vlasům
Dcerce se snažím vysvětlit že ji děti závidí a že by taky chtěli takové vlasy
Ale marně. Snaží se to ignorovat, ale každý se na ni vždy dívá a ukazujou si na ni a nakonec ty přezdívky. Nějaké tipy jak tomu předejít prosím?
Radši anonym, chodí tu rodina.
Mám stejné vlasy a v životě se mi za ně nikdo neposmival, maximálně záviděl… Nemá nějaký blbý střih? Umí si je upravit?
@hanka.br. Dcera je teda v kolektivu docela oblíbená. Snaží se bavit s každým, ráda lidem pomáhá a je celkově milá
Jinak děkuji moc za radu ![]()
@Alušáček Dcerka je má tak do půli zad. Šamóny a vše používá jen speciáně pro kudrnaté vlasy
@MaRou Dcerka si je žehlí, ale nějak nám to nepomáhá, za chvíli má zas kudrlinky a to žehlíme pečlivě
Jo, je to absurdní, dlouhé kudrnaté vlasy obvykle vypadají nádherně, jenže hodně lidí závidí, proto se posmívá, majitelka vlasů se nechce odlišovat, tak začne vlasy žehlit, splyne s davem, ale nesluší ji to, přesto je spokojená, nikdo se ji neposmívá. Znám to…
@Jitul.kaaa9 No má je celkem dlouhé, vlasy nosí hezky upravené. Sem tam si udělá culík nahoře a zbytek vlasů má rozpuštěných, někdy čelenku. ![]()
@Anonymní píše:
@MaRou Dcerka si je žehlí, ale nějak nám to nepomáhá, za chvíli má zas kudrlinky a to žehlíme pečlivě
A když jí vyzehli kadeřnice, tak to rovné vydrží?
Dobrý den maminky
Mám problém a už nevím jak to dceři vysvětlit. Mám náctiletou dceru, která má krásné kudrnaté tmavé vlasy. Na sš se bojí nastoupit, protože jak byla psát nějaké testy tak už se jí děcka smáli. Většinou na její účet padají přezdívky jako > koště, smeták, Samara apod. Holka je z toho vždy hodně špatná, ale naopak starším lidem (20+) se její vlasy líbí. Nevím jestli ty děcka už nemají nic na práci, že se musí posmívat kvůli vlasům
Dcerce se snažím vysvětlit že ji děti závidí a že by taky chtěli takové vlasy
Ale marně. Snaží se to ignorovat, ale každý se na ni vždy dívá a ukazujou si na ni a nakonec ty přezdívky. Nějaké tipy jak tomu předejít prosím? 
Radši anonym, chodí tu rodina.