Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak malé děti se snad nepřijímají
. Existuje tam něco jako kroužek pro předškoláky, ale do sboru se přijímají až děti myslím od 2. třídy, tzn. 7 - leté. Ale určitě mají web se všemi informacemi. ![]()
Beru od 3 let…robili nábor v mš mojho syna a vybrali to, preto sa pýtam ![]()
Weby s informacemi prohlidnute mám, len tam nepíšu nejake reálne skusenosti rodiču ![]()
Já tam chodila, ale už je to hoooodně let
Přípravná oddělení měly zkoušky 1-2× týdně, dvakrát ročně vystoupení. Další vystoupení a zájezdy byly spíš záležitost koncertního oddělení.
Co vím, tak se tam dětem vždycky hodně líbilo. Už pro ten pocit, že patří k tomu velkému slavnému sboru, i když se třeba do koncertního oddělení nikdy nedostaly
Tenkrát ještě nebyla ta přípravka pro prťata, tak k tomu nic nevím, určitě to bude kvalitní, ale zas na druhou stranu kdyby to znamenalo nějaké větší dojíždění, tak bych se spíš poohlídla po něčem bližším a do „lepšího“ sboru dala dítě až za pár let, pokud by chtělo
@krtek7489 píše:
Tak malé děti se snad nepřijímají. Existuje tam něco jako kroužek pro předškoláky, ale do sboru se přijímají až děti myslím od 2. třídy, tzn. 7 - leté. Ale určitě mají web se všemi informacemi.
Samozřejmě, že přijímají - moje dcera byla do koncertní přípravky (což jsou oddělení A až DSD) přijata krátce před pátým rokem. Proč reaguješ na něco, o čem zjevně nic nevíš?
![]()
@Gianela píše:
Ahojprosím, prosííím o vaše skúsenosti s Kühnůvým dětským sborem…zajímalo by ma hlavne jak je to finančne náročné a taky časove a celkovo aký tam majú prístup k najmenším deťom a či to stojí za to aby tam chodil
(koncerty, zájezdy, vystupenia) Mám malého syna (4,3 roky) ma hudobný sluch a baví ho spev, tak by som ho rada dala sa tomu venoveť. ďakujem za názory.
Finančně - příspěvek 2× ročně 2600 + půjčovné za oblečení (to se liší podle oddělení, najdeš si to na stránkách). Plus samozřejmě lístky pro rodinu na koncerty (do Stavovského divadla či do Rudolfina jsou dost drahé), to je takový „vedlejší náklad“.
Dcera tam chodí třetí rok - Kühňátka (nejmenší odd.) přeskočila, začala v odd. A a v příštím půlroce ji čeká přestup do MV. Těžko takto nějak shrnovat - co přesně Tě zajímá?
Ono primárně záleží, co od toho čekáš Ty…
Nevím, co konkrétně zrovna Tobě „stojí za to, aby tam chodil“… ![]()
@BohunkaP Vím o tom dost, ale už je to nějaký pátek
Je fakt, že jak je málo dětí a hodně různých kroužků, sportovních oddílů a jiných zájmových sdružení, tak je o každé dítě rvačka a vezmou kohokoliv kamkoliv. Dobře to vím, máme sportovní klub a každý kdo přijde si zahraje. Co se týká K"unova sboru, je to pár let, kdy to byl výběrový sbor, tříleté děti tam neměly co dělat a už vůbec nebylo potřeba dělat nábory ve školkách. Jak dlouho tam funguje ta „školka“?
@krtek7489, výběrový sbor je to stále - Kühňátka jsou přípravné oddělení pro nejmenší děti, z nichž se potom rekrutuje základ pro koncertní přípravky (plus se tyto doplňují také dětmi „zvenku“, které ale, bez ohledu na věk, musejí prokázat určitou - nejen pěveckou - šikovnost).
Rozhodně to tady není „vezmu kohokoli kamkoli“, protože zájem zrovna o tenhle sbor je v posledních třech letech hodně veliký.
Jak dlouho nejmenší Kühňátka fungují, to netuším.
@Gianela, to nejmenší oddělení určitě není „dřina“ - otázka je, jaké máš dítě… sbor je klidná, statická činnost, tu a tam nějaká drobnější choreografie, ale žádné pobíhání. Hyperaktivní šídlo, které doma minutu neposedí, se tam zjeví - a oni z něj. Je potřeba určitá soustředěnost - nevím, zda byl přijat do Kühňátek nebo do jiného oddělení? Kühňátka jsou opravdu pro ta nejmenší, tam se počítá s tím, že ta schopnost soustředění ještě není nic moc, ale ani tam nesmějí pobíhat, vyrušovat… u těch dalších (počínaje A a dále) je to už hodně o disciplině.
Opravdu záleží, co Ty sama od toho očekáváš - co chceš, aby mu to dalo.
edit admin - smazáno na žádost Kuhnova dětského sboru
Ahoj,
má tu někdo aktuální zkušenost s Kuhnaty? Dcera bude mít na konci srpna 4 a chce chodit zpívat
jenže já ani muž nejsme úplně hudebně nadaní, nedokážu říct, zda „umí“ zpivat… a bojím se tedy, ze když ji vezmu na nábor, že ji odmítnou, aby z toho pak nebyla nějak smutná
![]()
Koukala jsem i na nějaké „menší“ sbory, ale vše je to víceméně nejdříve od pěti let…
díky ![]()
Ahoj
prosím, prosííím o vaše skúsenosti s Kühnůvým dětským sborem…zajímalo by ma hlavne jak je to finančne náročné a taky časove a celkovo aký tam majú prístup k najmenším deťom a či to stojí za to aby tam chodil
(koncerty, zájezdy, vystupenia) Mám malého syna (4,3 roky) ma hudobný sluch a baví ho spev, tak by som ho rada dala sa tomu venoveť. ďakujem za názory.