Problémy se 4 letou hočičkou

Anonymní
18.9.14 19:04

problemy se 4 letou hočičkou

Ahojky maminky chci založit tohle tema poněvač už si nevim rady. Naše malá co začala chodit do školky tak furt jen stížnosti nechce je tam poslouchat a steká se už si nevím rady už jsem přemyšlela o psychologovi. Naše adelka totiž v poslouchání nejvíc poslouchá jen mě, tatínkovi dělá scény a babičkám taky jen když sní jdu já stačí okřiknout že bude zle a je klid.Doma je malá v pohodě hraje si, samozřejme občas je kvůli něčemu řev pokud něco nepovolim. Malá už od mala je živá že furt lítá a přijde mi že je taká roztěkaná když jí na něčim domlouvám odpoví mi že jí to mrzí že to dělat nebude a v zápětí hned mluví o něčem jinem, slybuje že druhý den už bude ve školce hodná atd. I když sní někam jdu a je tam víc lidí je těžký jí udržet na urovni klidu, furt sebou šije i má pak tendenci skoušet ruzné moresi, že nedokáže být taková hodná a rozumná jako když si hrajeme nebo povídáme doma i co se týče spání v noci taky se furt vrtí a ani u toho spání není celou noc v klidu. Mlátit jí nechci protože vim že to nemá smysli to už jsem taky vyskoušela jí davat na zadek.Je prostě ukecaná a furt si mele svoje, furt si myslí že bude vždy vše jak chce a opakuje tu věc furt dokola až když zvýšim hlas a řeknu řekla jsem ne začne řvát a pak je klid, ale v te školce prostě učitelky tvrdí že neví jak na ni. A já už jsem z toho rozhozená poněvač mam pak strach co až bude mit do školy. Jinak do školky už chodila loni a ani za ten rok se nesrovnala. Neříkám že zlobí denne ale často jsou stížnosti kvůli neposlouchání a stekání

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21626
18.9.14 19:14

Rekla bych, ze mas na dite prehnane naroky. To co popisujes provadi muj syn take a ucitelky ho bez problemu zvladaji. Asi bude problem jinde nez u ditete…
A vyraz rozumna ve spojeni se 4 letym ditetem me velmi pobavil. Je to jen dite. Pokud jeden den neco slibi, druhy den si nepamatuje. A ta lakadla jsou casto silnejsi nez vedomi, ze nesmi… Pomuze asi nastavit pravidla hry a trvat na nich. Ale pokud mas pocit, ze by ti pomohla konzultace v detske poradne, jak dal na vychovu ditete, tak do toho jdi. Tim nic nezkazis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
18.9.14 19:20

Zakladatelko, a když se vzteká a začne řvát, co uděláš? (Nebo jinak - co udělají ostatní - manžel, babičky, apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.14 19:20

Nároky nemám velký. resim tady hlavne ty stížnosti ze školky že učitelky mi dneska řekli že už neví jak na ní že jim rozhazuje harmonogram, že pak asi mají problemy i s jinýma dětmi. Malá chodí do školky kde jsou všechny děcka pohromadě od 3 až do šesti let.Tim rozumná jsem myslela že když doma něco řeknu aby počkala atd tak čeká ale jakmile jdeme třeba na dětský den tak tam mě třeba nechce pořádně poslechnout a dělá si co chce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.14 19:23

Řeknou že jsme nečo řekli, že ted třeba na hřiště nejdem nebo že to nesmí brát, nepovolí jako já a snaží se třeba ji to rozmluvit a pak přestane ječet, ale stejně ještě několikrát bude opakovat že tam chce

• Citovat
  • Upravit
3241
18.9.14 19:32

Víš, já jsem nedávno s dcerou řešila sice o trochu jiný problém, ale taky výchovný a dostali jsme se až k psycholožce. No a ona mi celkem otevřela oči - v podstatě mi řekla, že se dceři moc podřizuju a že jí musím ukázat, kdo je doma pánem a nenechat se sebou cvičit - moje dcera to ale dělala dost fikaně, v podstatě bez scén, ale taky se mnou točila. Musíš jí nastavit pravidla a z těch neslevit. Nikdy, Ani za nic. Jo a u nás třeba platí že čím víc se diskutuje, tím horší to je. Prostě oznámím bude to tak a tak a konec, nebavím se, nevysvětluju proč a nač. Ve čtyřech letech prostě není dost stará na diskusi se mnou (v zásadních věcech samozřejmě).

EDIT: To nastavování pravidel ale nemyslím křikem nebo fyzickým trestáním. Matka musí být pro dítě čitelná - to znamená stát si za svým, jasně a důrazně mluvit apod. Nejde něco zakázat a za 2 hodiny za odměnu povolit. Pokud trestat, tak vždycky stejně a trestat za každý prohřešek, za který jsme si trest dohodli - takže když budu trestat (třeba zákazem něčeho co má ráda), tak to tak bude vždy když udělá, co nemá. Ne jedno tak a pak zas ne, protože mi jí bude líto. A musejí to tak dělat všichni členové rodiny, jinak velmi rychle přijde na to, kdo je měkčí a bude to na něj zkoušet. Chce to se domluvit.

Příspěvek upraven 18.09.14 v 19:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
18.9.14 19:33

Na Tvém místě bych se poradit šla - zdá se mi, že malá nemá moc hranice a tam byste se mohly naučit, jak to spolu dělat líp. Tím, že jí nejdřív něco zakážeš a pak povolíš, jí nijak nepomůžeš- právě naopak. Bude mít v hlavě bordel, nenaučí se poslechnout, kdy má a to je pak těžké s takovým dítětem vyjít. malá mi podle popisu přijde jako normální dítě, které je ale z domova zvyklé, že může neposlouchat. Mmch ŘVÁT na děti nebo je nějak víc trestat není nutné- a to si troufám sem napsat, i když mám tři kluky(dvaskoro dospělé).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.14 19:41

S tima hranicema je to asi pravda do dvou let malý jsme bydleli s manželovo mamou a tak malá byla od babičky rozmazlovana až vlastně po dvou letech když jsme se odstěhovali jsme se snažili dostat z malý různemoresi a agata13 má pravdu že malá nemá hranice protože se nebojí ani učitelky a dokáže odporovat i ji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML