Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Doktoři mají takovou kouzelnou věc, telefon se to myslím jmenuje. Asi bych to řešila tam.
@JancaS84 píše:
Doktoři mají takovou kouzelnou věc, telefon se to myslím jmenuje. Asi bych to řešila tam.
Představ si, že tu kouzelnou věc znám a hlas v něm mi řekl, že z ocko to určitě nebude, že mám počkat, že mohla nejde šlápnout, zajímá mě, zda má někdo po očko podobnou zkušenost. ![]()
Ahoj, můj syn kulhal po třetí hexavakcine a po meningokokovi. Nozicka ho tak bolela, že si nedokázal ani drepnout. Za dva dny to přešlo. Takže ano, může to být následek očkování.
Kamaradcin syn mel bolesti nozicek po ockovani na klist. encefalitidu. Odmital chodit. Moje dcera mela po priorixu bolesti svalu a kloubu a posleze i po 4.te hexe. Trvalo to nekolik tydnu.
Zdravím maminky, taky mam stejny dotaz (pro rejpalky jako výše, je neděle a přinejhorším zavoláme na pohotovost).
Dcerka byla v patek na očkování MMr do ruky. V sobotu odpoledne zacala z niceho nic hrozne kulhat, jako kdyz se nemuze narovnat. Cekali jsme do dneska jestli se nepřelezela. Stale kulhá. Chvilku lepsi, obcas zas špatný. Tak bych ráda poprosila jestli mate nekdo podobny prubeh nebo nevíte co by to mohlo být…
Celou jsem ji osahala, zadny au, nic ji neboli, nic červeného, natekleho.. zadne teploty, hezky papa. Budeme volat i doktorovi ale je nedele..takze kdo vi jestli to vezme
@Meily píše:
Zdravím maminky, taky mam stejny dotaz (pro rejpalky jako výše, je neděle a přinejhorším zavoláme na pohotovost).
Dcerka byla v patek na očkování MMr do ruky. V sobotu odpoledne zacala z niceho nic hrozne kulhat, jako kdyz se nemuze narovnat. Cekali jsme do dneska jestli se nepřelezela. Stale kulhá. Chvilku lepsi, obcas zas špatný. Tak bych ráda poprosila jestli mate nekdo podobny prubeh nebo nevíte co by to mohlo být…
Celou jsem ji osahala, zadny au, nic ji neboli, nic červeného, natekleho.. zadne teploty, hezky papa. Budeme volat i doktorovi ale je nedele..takze kdo vi jestli to vezme
u nas obdobne priznaky - vysledkem zanet kycelniho kloubu, vypotkem se lecilo 6 nedel, bezne pry byva 10-14 dni
@markytka3 dekuji za zpravu…zatim to tak vypadá… volala jsem na pohotovost a máme byt doma v klidu a teple. V případě bolesti nurofen.
Brali jste nejake leky?
Zitra zavolam k pediatrovi, ten samozřejmě ma dnes vypnuto
@Meily píše:
@markytka3 dekuji za zpravu…zatim to tak vypadá… volala jsem na pohotovost a máme byt doma v klidu a teple. V případě bolesti nurofen.
Brali jste nejake leky?
Zitra zavolam k pediatrovi, ten samozřejmě ma dnes vypnuto
u nas to nebylo po mmr, tu jsem odmitla do ted (je mu 8let), ale hexe. jj nurofen, 6 nedel nezabral, pak njsem nasadila v „zoufalosti“ homeo a do 3 dnu byl vypotek pryc
@Meily píše:
Mám už větší děti, ale syn (nyní 18) někdy kolem 1,5 roku po očkování začal kulhat tak, že jsme šli to ukázat fyzioterapeutce, co dělala Vojtovu metodu a měřila mu nohu, protože to vypadalo, že má jednu kratší. Ale viditelně ho nic nebolelo, běhal akorát jak postřelený srnec, ale smál se u toho. A jak to přišlo, tak to odeznělo, už si vážně nevzpomenu, jestli v řádech dní nebo týdnů.
Mně dcera kulhala po hexe, asi 3 dny, pak další asi týden naslapovala tou nohou na špičku, pak už v pořádku. Ale dostala ji do nohy, takže jsem to nijak neřešila, sama jsem byla na tetanovce a rukou jsem týden skoro. nemohla pohnout… Ale při očkování do ruky by noha bolet neměla. Neskončila třeba z něčeho, nemohla špatně doslapnout, kopnout do něčeho…? Od kamarádky syn jen nějak spatne šlápl a noha ho bolela skoro týden. Neměl to červené, otekly, nic..jen ho to bolelo. Pokud by se to do zítra nezlepšila, určitě běžte na vyšetření, bála bych se právě té kyčle…
@chaela prave vubec se nestal zadny uraz o kterém bych věděla a spis jde kulhave v tech kyčlích 😭
@Meily píše:
@markytka3 mate prosim odkaz jake homeo?
bryonia 9ch - 2× denne 5 bobulek, a po vyleceni (cca 4 dny) jeste neco na procisteni organismu… to jiz si nevzpomenu… co rekl doktor?
Ahoj,
dcera byla teď na 2. dávce očkování MMR, minulý ČT a dnes začala kulhat, zničehonic a prý ji bolí nožka, myslíte že to může být z ocko?