Kulhání psa

138
19.8.20 13:32

Kulhani psa

Zdravím,
Měla bych dotaz zda je tu někdo kdo si neprošel něčím podobným. Štěně 9 měsíců kulhá. Byli jsme u veterináře a ten pohmatem zjistil že se jedná o natazenou slachu, dostal prášky a klidový režim. Po prascich se mu dost ulevilo, na kontrole veterinář konstatoval že se jedná i o růstové problémy, že se nedá nic dělat, koupila jsem mu kloubní výživu která mu dost pomohla a byl skoro bez kulhani, ovšem po 3 týdenním užíváním při větší zátěži zase začal kulhat.
Chystáme se na rentgen na klinice, ovšem by mě zajímalo zda někdo nemá nějaké zkušenosti co by to mohlo být, či co nás čeká a obnáší.
Děkuji moc
Přeji hezký zbytek dne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
19.8.20 13:39

Panostitida? Klíčem je ubrat bílkoviny ve žrádle (tzn. přejít z kvalitních granulí na méně kvalitní a ze štěněcích na dospělácké). Kloubní výživu dávat stále a ve dvojnásobné dávce (co bere?).
Co je to za plemeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
19.8.20 13:49

@Lucie_Sx
dle veta to nic není, ale mě se to nezdá.
Kloubní výživa se jmenuje: VITAR Nomaad Artivit
Panostitida? s ní nemám absolutně žádné zkušenosti, ale známá říkala, že ta cestuje po celém těle?
Osobně mám podezření na osteochondroza.
Plemeno je Bernský salašnický pes, 9 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
19.8.20 13:58

Náš pes taky kulhal, ale u něj to byly přetrhané šlachy (myslím, už je to pár let ). Každopádně musel pod kudlu. Operace nás tehdy vyšla na 20 tisíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
19.8.20 14:01

@PeBa12
Byl po nějakém úrazu?
jak se to projevovalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.8.20 14:10
@Sedivka107 píše:
@Lucie_Sx
dle veta to nic není, ale mě se to nezdá.
Kloubní výživa se jmenuje: VITAR Nomaad Artivit
Panostitida? s ní nemám absolutně žádné zkušenosti, ale známá říkala, že ta cestuje po celém těle?
Osobně mám podezření na osteochondroza.
Plemeno je Bernský salašnický pes, 9 měsíců

Na kterou nohu kulhá? U zadních to můžou být přetrhané vazy v koleni, na přední lokty (ale na to je v 9 měsících už trochu pozdě), ta panostitida je dost pravděpodobná, ale vet by to měl poznat. Čím krmíte? Ubrala bych ty bílkoviny tak jako tak, ta kloubní výživa co máte má dobré složení, ale je toho tam šíleně málo (jako u všech sirupů), takže dávku klidně čtyřnásobek.
Kdyby to přetrvávalo, tak jiný vet.

Edit: Ještě teda u panostitidy jsou horečky, tak je to otázka.

Příspěvek upraven 19.08.20 v 14:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
19.8.20 14:16
@Sedivka107 píše:
@PeBa12
Byl po nějakém úrazu?
jak se to projevovalo?

Oprava ne šlachy, ale vazy. Ze začátku kulhal a postupem času na tu nohu nestoupal už vůbec. Ano byl po úrazu (asi teda ),hlídal nám ho švagr a ten tvrdí, že neví co se mu stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
19.8.20 14:18

@Lucie_Sx
Kulhá na přední pravou. Občas kulhá, občas odlehčuje a občas lítá jako kdyby nic.
Když mu jí prohmatávám tak nic, žádná bolest, jen je mu to dost nepříjemný.
No rentgen náš čeká tak jako tak, chci mít jistotu. zkusím mu koupit dospělácké granule a zvýšit dávku kloubní výživy. Jak dlouho dle Vás mám počkat než poženu k vetovi?
Horečku jsem nezaznamenala, mimo to kulhání nemá žádné příznaky, žere a pije normálně, smutný není, hrát by si chtěl pořád, nejradši by celý den strávil na zahradě, ale venčím ho jen na krátký čas a jinak klidový režim doma.

Příspěvek upraven 19.08.20 v 14:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
19.8.20 14:21

@PeBa12
Ten náš po žádném úrazu neni, hlídám ho jako oko v hlavě ikdyž někdy je to nemožný, všude běhá, jsou dny kdy běhá celý den na zahradě a nekulhá, pak jsou tu dny kdy se ven jen podívá a už kulhá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.8.20 14:28
@Sedivka107 píše:
@Lucie_Sx
Kulhá na přední pravou. Občas kulhá, občas odlehčuje a občas lítá jako kdyby nic.
Když mu jí prohmatávám tak nic, žádná bolest, jen je mu to dost nepříjemný.
No rentgen náš čeká tak jako tak, chci mít jistotu. zkusím mu koupit dospělácké granule a zvýšit dávku kloubní výživy. Jak dlouho dle Vás mám počkat než poženu k vetovi?
Horečku jsem nezaznamenala, mimo to kulhání nemá žádné příznaky, žere a pije normálně, smutný není, hrát by si chtěl pořád, nejradši by celý den strávil na zahradě, ale venčím ho jen na krátký čas a jinak klidový režim doma.

Už je to tak 3 týdny od prvního kulhání? Tak rtg už ok. Ale najdi někoho, kdo tomu rozumí, ortopeda.
Zkontrolovat by to chtělo, určitě i ty lokty (chce to speciální polohu při rtg).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
19.8.20 14:33

@Lucie_Sx
3 týdny už to bude určitě si myslím.
Co obnáší takový vyšetření rtg? předpokládám, že se musím někam objednat, že mi to veterinář neudělá normálně když přijdu do ordinace jak běžný pacient.
Je to můj první pes, nemám žádné zkušenosti, takže moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.8.20 14:57
@Sedivka107 píše:
@Lucie_Sx
3 týdny už to bude určitě si myslím.
Co obnáší takový vyšetření rtg? předpokládám, že se musím někam objednat, že mi to veterinář neudělá normálně když přijdu do ordinace jak běžný pacient.
Je to můj první pes, nemám žádné zkušenosti, takže moc děkuji

Najít dobrého ortopeda, zavolat, popsat problém, objednat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný