Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jdi k dr, stačí na gyndu. Pošle tě na ultrazvuk, kde to zhodnotí. Může to být jen sval, nebo fibroadenom. To je nezhoubny útvar, je to hodně časté a jen se to sleduje.
Každopádně na vyšetření běž, ať máš klid a jistotu.
Samozřejmě, že to může být rakovina, vpáčená bradavka je jeden ze signálů. A taky nemusí. Nechápu, proč jsi na sono nešla hned. Fakt ne. I mladý holky umírají na rakovinu.
@Anonymní píše: Více
Zbytečně sama sebe nestresuj. Dojdi k lékaři. Může to být úplně běžný útvar, nebo jen nějaké zduření, zcela neškodné.
Když tam půjdeš, aspoň budeš mít jistotu.
Já si taky před lety nahmatala boulicku a bylo to hrozný. Úplná panika. Bála jsem se to říct manželovi, bála jsem se jít k doktorovi, současně jsem se bála co to je…úplně mě to paralyzovalo. Nakonec jsem k dr. šla. Byl to fibroadenom. Vyndal se a o té doby chodím na sono a jic dalšího už se mi neobjevilo…
Seber odvahu a zítra se objednej ![]()
Muze to byt zdurela zlazka, nebo cysta….ale k lekari jdi, bohuzel ted je tech rakovin i mezi mladyma hodne ale tim te nechci strasit! Proste jdi, udelaji sono a budes vedet😊
Určitě jdi hned k lékaři. Vyšetří to, vyndá to, pošle to na rozbor a budeš mít jistotu. Nejdůležitější je přijít včas.
Mám taky kuličku v prsu, už od 16, je mi 33. Každý rok na ultrazvuk. Rakovina to není, je to prej v mladých prsou normální. Bez k doktorovi. Já letěla ihned, měla jsem strach hroznej, když jsem to nahmátla. Ale je to tam naštěstí už víc jak 15 let a úplně stejný.
@Pe.M.1 píše: Více
Nemusí se to nutně vyndavat. Oni na utz vidí, co to je. V 18 to rakovina na 99% nebude. Ale jen cysta, co tam klidně může zůstat.
@Azeretereza
Ty víš svoje, já vím svoje. Buď ráda, že nemáš moje zkušenosti.
Určitě běž k doktorovi co nejdříve. Může to být taky zánět.
Dobry den, uz to je dlouho co jsem si nahmatla kulicku v prsu. Nijak mi nevadila nic. Tak jsem to neresila ted me ale zacala bolet na dotek. Bradavku mam skoro vpacenou. Druhou ani tak ne. Jinak me prso nijak neboli. je mi 18 tak prijde mi to trochu divny ale docela se bojim