Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Maminky prosim o radu.Ma jeste ted cenu kupovat celorocky nebo koupit nejakou nahradu, kdyz za mesic bude nosit sandaly…Male je 22 mesicu a vcera jsme zjistili ze uz ma v botech malinko mista a ted vubec nevim jake koupit…
Nevím, jestli se celoročky nějak liší od normálních pevných bot na jaro, léto a podzim, ale určitě bych koupila ty normální boty - celé léto asi v sandálech chodit nebude, ne?
@BaEi No a jses si jista, ze uz bude porad jenom teplo a sucho? Podle me ma smysl ji koupit rozhodne jedny uzavrene boty. Kdyz si nejsi jista, ze vyuzijes naplno, tak kup nejake levnejsi.
Náš má sandále, tenisky a holinky. Víc nepotřebuje. Obnovuju podle stavu okopanosti a děr na špičkách od motorky. Lepší boty koupím až na podzim.
Ja vim ze urcite nebude jen v sandalech ale prave nevim jestli uzije ty kotnikove a nebo koupit jen treba nejake ty tenisky…
Nikdy jsem nepochopila pojem „colorocni boty“, ale kazdopadne bud epotrebovat jeste nejake boty krome sandalku. brala bych kozene kotnickove. v lete je vyuzije v ceskych podminkach bohate a na podzim taky.
Také nechápu pojem celoroční boty. V létě a v zimě jsem kotníčkový boty nikdy nedala
V létě bych si je dokázala představit dát jen v horách. Na léto máme také jen sandále, tenisky a holinky, uplně to stačí. Jo ještě nějaké gumové pantofle k vodě.
My určitě plné celoroční máme vždy, koupila bych. Naopak sandály jsme loni použili párkrát a na tenisky nebo gumáky taky vždycky není - nebo se to nehodí.
To spíš vždycky přemýšlím na podzim, když někdo z něčeho vyroste a otvírá se mi kudla v kapse, koupit drahou botu na dva měsíce s tím, že na jaře už jim možná nebude ![]()
22měsíční dítě by mělo mít kotníkové boty. V tomto věku jsem celoročky měla. Klukům jsou teď 4 a stále celoročky mají ![]()
Prave s tech tenisek mam strach ze tam neni pevny kotnik…No asi hold koupim kotnikove a treba je jeste na podzim mit bude…
@sovicka1 píše:
22měsíční dítě by mělo mít kotníkové boty. V tomto věku jsem celoročky měla. Klukům jsou teď 4 a stále celoročky mají
Právě - a později už by zase dítě mělo být vedeno k nějakému citu pro příležitost. Prostě není vhodné jít někam v teniskách nebo gumákách.
@Angua No přesně. Loni měl syn sandálky párkrát. Navíc mu do nich pořád něco padalo a hrozně mu to vadilo… Navíc ta černá noha od prachu, nic moc…
Mě taky připadají kotníkové kožené boty na léto dost divné. Navíc syn má velkou nohu a i když měl loni dva roky, tak v jeho velikosti se žádné kotníkové už ani nedali sehnat. Měl kožené Superfitky s takovými dírami navrchu cca do června. Pak měl sandálky a vzhledem k tomu, že pořád frflal, že mu do nich něco padá, jsem koupila takové dírkované = síťované tenisky, kam mu nepadaly zboku kamínky.
Sandálky využil akorát takové gumové k vodě… ![]()
Příspěvek upraven 15.05.15 v 09:50