Kupujeme psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
787
23.4.17 20:41

@Míša 95 to nebylo vubec mireno proti tvemu prispevku :) bylo to mysleno tak, ze pokud konkretni rasu tak s PP z chovatelske stanice. K lidem jako jsi ty mam neuveritelny respekt a uctu kdyz si vezmou domu psa z utulku nebo zachranych stanic :srdce: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
23.4.17 21:02

My mame bostonskeho teriera. Je to obrovsky mazel, miluje celou rodinu a neni zas tak moc narocny na cas :) casto ho musim az premlouvat, aby na tu prochazku vubec sel :) ale zase kdyz ho to chytne, tak dokaze litat a hrat si nekolik hodin :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
23.4.17 21:05

@Teniska7 ja vim, ze ne :),ale navaznost byla zrovna neprejicna :mrgreen:,tak sem jen chtela objasnit, jak to vlastně mam já. A s tou chovnou stanici souhlasim, nicméně není to, to co bývalo :( bohužel, ale to už člověk, ktery do toho nevidí nemá šanci poznat a zaznamenat rizika. Krásně k tom píše treba pan Desensky, ale to je kapitola sama o sobě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
23.4.17 21:10

@chiquittas
Chodsky pes - jak do bytu tak na zahradu. A miluje deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
23.4.17 21:11

Máme Bílého švýcarského ovčáka a jsem na milion procent spokojená. Je to náš první pes v životě a výchovu jsme zvládli úplně v pohodě. Máme dům se zahradou, bydlí doma a zahradu miluje. Nemá problém se válet v posteli, stejně tak s náma chodí na X kilometrové procházky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
23.4.17 21:14

My měli ridgeback. Uzasny pes. Aktivní, ale když bylo třeba(když jsem byl těhotná) super parťák na gauč.
Teď máme křížence ovčáka a rotvajlera. Je jí devět měsíců a je zlatá. Chytrá, poslusna( má tedy základní výcvik)a miluje děti. Kluci s ní vyvádějí šílenosti a o a je šťastná, jak blecha :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
23.4.17 21:24

My mame doma Bearded kolii. Je to mazel, akcni pes, ale zaroven gaucak. Meli jsme ji rok nez se narodil syn a hned jak jsme ho privezli z porodnice, tak si ho oblibila a ted se tahaji o hracky, spi mu pod postylkou. Takze za me k detem idealni. Mame ji ted v byte a je spokojena jak zelva. Ale na druhou stranu, neni to pes, ktereho nechas samotneho cely den na zahrade. Je to spolecensky pes :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
23.4.17 21:25

@PetraJ tak to nevím, naše štěká normálně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
24.4.17 00:22

Wow :lol: tolik příspěvků jsem snad ani nečekala. Díky moc za reakce. Ten stafbullík mě láká hodně dlouhou dobu…stejně tak ten bullterier (možná to není nejhezčí pes, ale jeden z nejhodnějších). Ale jako malá jsem vždy strašně chtěla toho dalmatina, tak se možná v pročítání článku ještě pořádně zaměřím na něj. Jinak švýcarák je krásný. Kamarádka ho má a taky říkala, že si hodnějšího psa přát nemohla. Nejhorší je prostě to, že těch plemen je tak strašně moc :nevim: :nevim: jako když jdete do krámu pro tuňáka třeba a najdete jich tam minimálně deset :lol: a teď který je ten nejlepší :lol: :lol: :lol: ještě jsem četla, že prý mastif je strašně hodný, ale to asi nebude taky úplně pes na větší pohyb :lol: :lol: a jinak vzhledově mě taky vždy strašně lákal shiba inu, ale to jsou prý strašný potvory :lol: aspoň co jsem četla. Ale taky krásný pes :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.17 01:20

@chiquittas Ahoj,napíšu ze své letité zkušenosti s pejsky (pardon za anonym, ale mohla by být prozrazena přezdívka :D)…

1. Přijde mi, že jsi tak naladěna na to, se pejskovi přizpůsobit. Což je super základ. Proto můžeš vybírat ze širší škály plemen. Já třeba nemohla rozhodnout, jestli malého, nebo velkého, tak máme momentálně dva :mrgreen:. Je fajn si výběr nějak zúžit, klidně i tím, kteří pejsci se ti více líbí (nejenom vzhledem, ale i povahou, prakičností, náročností,…).
  1. Určitě souhlasím s názorem, že bych nešla do voříška. Já jim moc přeji domov, o tom žádná. Ale sama jsem voříška měla a plánuji si i do budoucna voříška pořídit. Ale pravda je, že tam člověk neví, co z nich vyroste. Především povahou! A také neví, čím si prošli. Pro mě byla výchova voříška (ještě psa) rozhodně nejnáročnější ze všech plemen, co jsem kdy měla. I když pejsem naprosto úžasný, inteligentní, milující, ale hold náročný. Nadruhou stranu byl extrémně zdravý a měl úplně úžasné vlastnosti, se kterými jsem se nesetkala u jiných pejsků. Ale k dětem také raději voříška nemáme. Až budou starší.
  1. Raději bych si pořídila fenku. Vím, že to je možná takové diskriminační, já pejsky miluju a svým způsobem mi psi i inponují víc, jak fenky. Ale opět neporovnatelný rozdíl ve výchově (i když záleží na plemeni, u některých je to víceméně jedno, ale obecně je snazší vychovat fenku, už i kvuli méně divoké pubertě a dřívějšímu dospívání).
  1. Určitě bych se zamyslela nad naprosto praktickými věcmi dopředu. Jestli je dost místa na většího pejska + kočárek + miminko (do budoucna). Ať už v autě, či doma. Jestli máte dost peněz na velkého psa (ono se to strašn nasčítá, nejenom kvalitní krmivo, ale i všechny pamlsky, různá „kousátka“ na zuby, obojky, vodítka, léky, to všechno je neporovnatelně dražší u velkého a opravdu ta výsledná suma překvapí). Nadruhou stranu k malému dítěti ta nejmenší plemena můžou být problém už i kvuli křehkosti pejska a nemotornosti dítěte.
  1. Je dobré zamyslet se nad povahou, tvou i partnera. Jestli jste třeba hlučnější a občas se nahlas hádáte, některá plemena pro vás nebudou vhodná. Jestli jsi třeba jemnější povaha, asi budeš spokojnější s plemenem s jemnější povahou. Jestli jsi ty nebo partner nervózní, vyhni se nervóznějším i citlivějším psům. Prostě raději pohodáře. Ne každý je třeba typ na teriéra, i když jsou to úžasná plemena. Atd atd…třeba ten zmiňovaný Švýcarský ovčák je nádherný, ale také je takový citlivější, jemnější, někdy se bojí nových věcí. A když od něj někdo očekává povahu německého ovčáka, může být překvapen.
  1. Ať už vyberete jakékoliv plemeno, rozhodně bych promyslela dopředu, co chcete pejskovi dovolit, a co ne. A to i do budoucna, zamyslet se nad dobou kdy přijde miminko. Nejde teď psa naučit na postel/gauč, nebo na to, že se vozí v autě na sedadle, a potom ho nepouštět do pokojíčku a v autě ho šoupat do kufru atd atd…fakt třeba promyslet toho co nejvíc a od začátku mu ukázat pravidla. A jestli chcete většího psa, naučit ho od mala chodit po různém povrchu, třeba i na eskalátory, do MHD - může to být velký problém a fyzicky ho pak prostě nezmůžeš.

A teť tedy ke konkrétním plemenům:

U těch menších jsou snadno cvičitelní, jemní a velmi společenští a super k dětem Kavalíři. Je to plemeno, které umí ležet celé dni na gauči, ale pokud ho udržujete ve formě, dokáže se úšastnit i celodenní túry. Potom mě napadá ještě Bostonek, případně i Bišonek. Jsou to ale všechno plemena, která vyžadují blízkost člověka a rozhodně se nedají chovat na zahradě bez přístupu do domu.

Z teriérů bych doporučila Jemnosrstého pšeničného teriéra. Je to velmi zajímavé plemeno, má dobrou povahu, relativně dobře se cvičí a je to pes neokoukaný, nemá ho každý. A velikostně bych řekla že by se hodil nejvíce, ani malý, ani velký.

Potom bych se podívala na Chodského psa. Velmi povahově i exteriérově povedené plemeno.

Stafordšírský bulteriér je také velmi dobrá volba. Nevyžaduje nějak extra pohybu, nemá sklony ke štěkání, je super k dětem i k návštěvám. Velikost taky fajn pro začátečníka. Tam taky chybu neuděláte, ale není to pes na ven.

Já osobně bych se nebála jít ani do Kokršpaněla. Pokud jsou z dobrého chovu, mají většinou super povahu a dožívají se vysokého věku. Ale jsou přecejenom povahově o chlup komplikoanější.

Pokud chcete psa, který poutá pozornost, tak je zajímavé plemeno Samojed. A samozřejmě opět velmi dobrá povaha.

A zamyslela bych se i nad pudlem (střední nebo královský). Pokud ho nebudete stříhat výstavně, tak vypadá úplně jinak, moc roztomile. Je to velmi chytrý pes, velmi zdravý a není tolik náročný. Pravda je, že může mít lovecké sklony.

Samozřejmě vhodných plemen je daleko více, tak jenom přihazuji nápady, co bych doporučila. Ale když upřesníš požadavky a vaše podmínky, můžu ještě napsat spoustu dalších plemen ;). Já sama mám zkušenosti s několika plemeny a nedá se říct, které je nejlepší. My nyní máme Leonbergera a Kavalíra - obě fenky. K dětem úplně úžasné, ale je třeba si hodně dát pozor na výběr jedinců (u Kavalírů bývá problém se srdíčkem a u Leonbergerů s klouby) a také finanční náročnost na psa velikosti Leonberger je opravdu veliká. Jo a chlupy, to je taky něco :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
177
24.4.17 02:22

Wow :lol: to byl slušný příspěvek. Zatím snad nejdelší, který jsem měla možnost na tomto webu najít. Říkáte bližší informace. No chci pejska dovnitř. Až bude zahrada, tak stejně bude s námi doma. Velikost psa moc neřeším. Vybírám psa podle vzhledu a pak se zaměřím na charakter. Takže vím, že třeba shiba inu nechci. Je krásný, ale pro mě tohle plemeno není vhodné. Hledám mazla, kteří v pohodě přijme příchod dítěte. Přítel by radši víc gaučáka, ale já bych radši většího psa, který nebude mít problém aspoň projít delší procházku…ideálně třeba sem tam to kolo, ale není to nutnost. Sama jsem dřív měla rotweilera a byl to skvělý pes :) taky hrozný mazel..ale tak to asi záleží na výchově hodně a co tomu psovi člověk dá. Ale úplně malý psi mě nikdy nelákali…aspoň středního pesana ;) auto combi, takže tady problém není. Shrnuto - mazel, který nebude úplně lenoch. Obrovský mazel, kterého budu moct pomuchlat a pomačkat. Který si doma rád lehne k nám na gauč a když budu doma sama, tak bude mít místo u mě v posteli. A může to být i klidně nezbeda a blázínek. Jen prostě nemám každý den 3-4 hodiny výhradně pro něj, takže nějaké obrovsky aktivní plemeno si taky nemohu dovolit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
24.4.17 05:50
@Aenne píše:
Pes se nekupuje, ale adoptuje.

Jasně :lol: hodlám adoptovat psa za několik tisíc :lol: ovšem :potlesk: :potlesk: :potlesk: až mi někdo dá krásného zdravého psa podle mých představ s PP, tak tomu pak klidně můžu začít říkat adopce :lol: ale když dám za psa pomalu celou výplatu :lol: tak v tom případě to rozhodně adopce není :lol: :lol: ale děkuji za rýpnutí :palec: :palec: :palec: už jsem se bála, že se nikdo takový nenajde :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
24.4.17 06:14
@Aenne píše:
Pes se nekupuje, ale adoptuje.

Až si budu brát psa z útulku, kde zaplatím maximálně adopční poplatek (za očkování atd) a dostanu adopční list, tak v tomto případě lze hovořit o adopci…však v mém případě dojde ke koupi psa přímo z ChS a já do ruky dostanu kupní smlouvu…takže nelze polemizovat o tom, že v tomto případě nedojde ke koupi zvířete. Ale vy si to beztak nějak obhájíte, protože pod nickem Aenne už si ani nic jiného nedokážu představit :lol: ať se podívám do jakéhokoliv fóra, co mě zajímá :lol: všude negativum schované pod nickem Aenne :palec: :palec: :palec: co se třeba někdy zapojit do diskuze za účelem rady? :lol: a ne z nudy hnídopichovat :palec: :palec: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
24.4.17 06:18

@chiquittas dalmatini mmívají ostřejší povahu, a celkem nároční na výcvik, co jsem měla tu čest

Mastifove jsou mazlici, ale je jich víc typu - bulmastifa bych třeba nevolila, není moc na pohyb a trpí hodně na různé neduhy, ty cane corso jsou takový akcnejsi, měli jsme několik a uzasni psi, ale taky trpí na klouby, teď se chystám na tibetskou dogu, ale to uzje mega velkej a chlupatej pes, ale láká me jeho povaha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.4.17 07:05

My mame sarpeje… Je to pes co se prizpusobi panickovi. Prolita den na zahrade ale i cely den dokaze prospat u nohou :-) Je ale tvrdohlavec a rozmysli si, zda povel co mu davate, splni :-D Rodinu si brani a hlida perfektne, je to pritel. S mym skoro sedmiletym synem jsou partaci, kazdy vecir s nama pes chodi cist pohadku k synovi do pokoje. Dohlizi na stavbu puzzli ci jinych her co s klukem delame. Dokazou spolu litat za mickem nekonecnou dobu, at venku nebo doma. V zari bude druhy potomek tak jsem zvedava jak ho bude brat. Sarpej je osobnost ale vim ze jinyho psa bych uz nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný