Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
to se vydloubava
klidne i normos doba nuzkama
ono to po aplikaci te naplasti odumre a jde to vyrypnout ![]()
ono je víc možností. Někdo to vypaluje kapalným dusíkem, někdo dá mastičky. Já vydloubávání nemám důvěru, protože tam můžou zůstat kořínky a nikdy se neví jestli to skutečně odumřelo všechno. Takže se často čeká až to vypadne samo.
A máčeli jste to hodně? a oškrabovali mrtvou kůžičku?
Ty brďo, na to nemám žaludek… Když mu na to šáhnu, stěžuje si, že ho to bolí a ještě do toho rýpat
Sám si odloupal rozmočenou kůži kolem a vydrbal to černé a potom brečel. A všimla jsem si, že se mu vedle dělá druhé, je to zatím jen ztvrdlá kůže. Asi půjdeme radši na to kožní. A nevíte proč se to tvoří?
To bych řekla že není kuří oko, ale bradavice. Kuří oko je otlak, který se dělá například tam, kde tlačí bota. Ale bradavice je virová, může se jich udělat víc, a hlavně je nakažlivá. Na kožním mu jí nejspíš vypálí dusíkem, nebo mu dají leptací vodičku.
Dobrý večer, mám dotaz, je to kuří oko?
Mám koupit náplast na to.
@Ištar píše:
Dobrý večer, mám dotaz, je to kuří oko?
Mám koupit náplast na to.
Není to spíš bradavice? ![]()
@Ju21na a jak se to léčí? Jelikož je to na neobvyklém místě a mohlo by mu to vadit při chůzi
@Ištar píše:
@Ju21na a jak se to léčí? Jelikož je to na neobvyklém místě a mohlo by mu to vadit při chůzi
V létě vlaštovičníkem 😊 a teď, v zimě si dojdi pro něco do lékárny. My používali Duofilm. Bradavici jsem večer, po koupání, oblepila náplasti, aby roztok nepřišel na zdravou kůži, roztokem jsem bradavici potřela a prelepila náplasti. Necháš do rána. Další den před aplikací trošku bradavici obrousíš, já použila pemzu, a opět naneseš roztok. Takto opakuješ do doby, než sama odpadne. Je to běh na dlouhou trať, synovi trvalo určitě měsíc, než zmizela. Držím palce ![]()
Synovi se asi před měsícem začalo tvořit kuří oko-ztvrdlá kůže uprostřed černá na polštářku na noze. Nikdy jsem to neměla takže vůbec nevím co s tím dělat. Tak jsem dala na radu lékarnice a koupila náplast. 3 dny ji měl nalepenou, potom se to oko mělo sloupnout a nic… Tak se zítra chystáme na kožní. Co ho tam čeká? Bude ho to bolet? Je děsná cíťa (no jo-chlap
) tak se bojím hysterické scény