Rýma a noční kašel

1039
11.1.11 13:28

Rýma a noční kašel:-(

Maminky mám prosbu.
Matýsek měl týden před Vánoci antibiotika.Měl zánět v krku a šílenou rýmu.
Antibiotika zabrala,po týdnu to bylo celkem dobré ale zůstala nám rýma a noční záchvaty kašle. Je to zřejmě z té rýmy … Maminky prosím Vás nemáte vyzkoušený nějaký lék co by pomohl.
My měli Mukosolvan,pak Tusin…a nic je to stále stejné. 2× už jsme byli znovu u lékaře. Nevím co už dělat. Malému jsou 2roky a 9měsíců.
Děkuji
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22244
11.1.11 13:33

A zkoušela jsi mazat bříško a záda eukalyptovým olejem nebo něčím podobným? Levnější variantou je Koalka z lékárny, dražší třeba tymiánový krém od Justu. A ještě se mi hodně osvědčilo stříkat na noc do místnosti Eucasol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
11.1.11 13:40

Dát před spaním Sinecod. My měli něco podobného a tohle zabralo.
Dá se použít i alternativní léčba, homeopatika, čaje… ale to zabírá pomaleji a miminku nepřeju, aby v noci takhle trpělo a celá rodina s ním.
Ať se brzy uzdravíte ! :-)

Příspěvek upraven 11.01.11 v 22:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
11.1.11 14:02

V noci kašle, protože má rýmu a teče mu to do krku a dráždí to. Takže polštář aby měl hlavičku výš a na noc kapičky Zyrtec nebo Fenistil. Máme bohaté zkušenosti a tohle funguje, jak se podaří usnout tak pak už v noci spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
11.1.11 14:14

nám dr. doporučila tabletku dithiadenu na noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
11.1.11 14:22

Já mám podobný problém, akorát že malýmu jsou dva měsíce, takže mu vlastně ani nic dát nemůžu. Je přeléčený antibiotiky, ale i tak je furt zahleněný a v noci má záchvaty kašle a chrčí. Už jsem zoufalá, trvá to už od 25. 12. :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
11.1.11 14:23

Když jsem byla malá, měla jsem taky po nemoci záchvaty nočního kašle. A někdy i teď. Bude to znít jako totální blbost, ale mě pomohlo a doteď nejvíc pomáhá, rozprostřít si přes polštář čistý vypraný ručník. K tomu nějaké kapky na kašel. Ale bez toho ručníku kapky nezaberou.

Třeba vám to nepomůže, ale za zkoušku nic nedáš.

Akorát pozor, aby si ho dítě nepřetáhlo přes obličej. Ale když už mu budou 3 roky, tak udušení snad už nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
11.1.11 14:31

Holky strašně moc děkuji za rady.
Ani jedno z toho co píšete jsem nevyzkoušela. Jsem v tomhle úplně nezkušená. Malý byl poprvé nemocný. Nikdy jsme neměli ještě rýmu, atb.nic…
Děkuji:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
11.1.11 14:33
eva valoi píše:
Já mám podobný problém, akorát že malýmu jsou dva měsíce, takže mu vlastně ani nic dát nemůžu. Je přeléčený antibiotiky, ale i tak je furt zahleněný a v noci má záchvaty kašle a chrčí. Už jsem zoufalá, trvá to už od 25. 12. :cry: :cry: :cry:

Evi mám ještě 4měsíčního chlapečky. Ve dvou měsících měl rýmu a nám tedy pomohl inhalátor, inhalovat 5×denně vincentku a odsávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
11.1.11 14:47

Sinecod jde i pro uplne male prdolky tusim od 2 mesicu. pro vetsi deti (tusim od dvou let) se da na ulehceni od nocniho kasle pouzit Robitussin.
Pokud jde o rymu, tak doporucuju nejdriv nos vystriknout bud Sterimar Bebe (drazsi varianta) nebo Vincetkou junior (levnejsi varianta). Pak otocit mimiska na chvili na brisko, aby z nej vytekly nudliky. U starsich deti chvilinku pockat a pak odsat odsavackou nebo poradne vysmrkat. Potom osetrit nosik kapkami- bud Nasivin, existuje pro deti 0-2 roky a pak verze pro starsi deti od 2 let. Pripadne nosik vytrit Libenarem.
Z dalsich opatreni je treba pravidelne kratce, ale intenzivne vetrat (pres den), na spani zvysit polohu ditete podlozenim matrace nebo postylky, zvlhcit mistnost (zvlhcovac nebo mokra plinka pres pelest postylky), pripadne dat do hrnce s vodou kapku nebo dve eukalyptoveho olejicku.

Taky bych zavedla preventivni opatreni a uzivala bych neco na podporu imunity, napr. Imunoglukan nebo cucala nejaky vitaminky - Martanky apod. Tohle samozrejme plati pro trosku vetsi deticky a ne kojence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
11.1.11 21:37

jo, dávám na topení nebo na postýlku když je to u malé mokrou plínu a vypnu jim topení, v teple se kašle jedna radost.
Dithiden bych nedávala, to mi jednou doktorka taky navrhla, razantně jsem tohle oblbovadlo odmítla, takže řekla Zyrtec kapky a ty se nám osvědčili.

Držím palce, zrovna mi taky marodí obě holky, je to děs :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
28.2.11 22:00

Holky mám podobný problém, malej je už skoro tři týdny nachlazený a už víc jak týden se v noci dáví (rýma a kašel).Nepomáhá snad nic. Měli jsme mucosolvan a stoptusin teď sumetrolim sinecod a nasivin, kromě toho na noc dithyaden, na topení mokrej hadr a hrnek s vodou a přez postýlku taky mokrej hadr.Chvilku to vypadá že je to lepšíale v noci se furt dáví a teĎ bych řekla že je zase hůř. U doktorky jsme byli už 2×. Já už nevím, je mi ho líto.Poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
1.3.11 08:46
Janceta88 píše:
Holky mám podobný problém, malej je už skoro tři týdny nachlazený a už víc jak týden se v noci dáví (rýma a kašel).Nepomáhá snad nic. Měli jsme mucosolvan a stoptusin teď sumetrolim sinecod a nasivin, kromě toho na noc dithyaden, na topení mokrej hadr a hrnek s vodou a přez postýlku taky mokrej hadr.Chvilku to vypadá že je to lepšíale v noci se furt dáví a teĎ bych řekla že je zase hůř. U doktorky jsme byli už 2×. Já už nevím, je mi ho líto.Poradíte?

Ahoj,
já jsem diskusi zakládala.
Plácali jsme se v tom 2měsíce. Nakonec jsme zainvestovali a koupili inhalátor. Inhalujeme každý den a musím zaťukat, rýma i kašel jsou pryč.
Jinak nám taky nic nepomáhalo.
Připadala jsem si už jak blázen když jsem střídavě s jedním nebo druhým pořád lítala po doktorech.
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
4.3.11 20:30

Rýma a noční kašel

Dobrý den mamči,
my též se plácáme asi už tak dva měsíce v rýmě. A včera mi právě začal prcek kašlat. Dávám mokré ručníky na topení na postýlku plenu. Teploty nemáme. Ale chci se optat, chodíte s dětičkama ven, když mají takhle ten kašlík.
Nám je 7 měsíců. Díky

Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
4.3.11 20:50
Štefka píše:
Dobrý den mamči,
my též se plácáme asi už tak dva měsíce v rýmě. A včera mi právě začal prcek kašlat. Dávám mokré ručníky na topení na postýlku plenu. Teploty nemáme. Ale chci se optat, chodíte s dětičkama ven, když mají takhle ten kašlík.
Nám je 7 měsíců. DíkyJarka [/ci
Štefka píše:
Dobrý den mamči,
Nám je 7 měsíců. DíkyJarka

Pokud by nebyla teplota a nemrzlo tak bych alespoň na 20-30minut šla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí