Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebuju poradit. Moje dítě (9 měsíců) mělo ve středu a ve čtvrtek teplotu tak mezi 37 a 38 °C. Někdy v tu dobu jsme si všimli vyrážky na tvářích (červená kolečka velikosti cca 3-5 mm). Mysleli jsme, že se zapařil jak ležel na tváři v postýlce. Vyrážka během víkendu zmizela. Včera se objevila vyrážka pd plínkou, ale jiná - malinké červené tečky. No a teď jsem si všimla, že to má i na obličeji, tantokrát ne na tvářích, ale má tím orámovaný celý obličej a trochu je to i pod očima. No a teď už to má i semtam na bříšku. Teplotu od čtvrka nemá. Jo a na hlavě vzadu jak končí lebka a začíná páteř má po stranách symetricky dvě takové bouličky pod kůží (zvětšené mízní uzliny?). Ale nevím, jestli tam nejsou normálně, to jsem dřív nezkoumala.
Dohromady mi to dává podle informací z internetu zarděnky. Ale nevím, jestli si ty bouličky na hlavě nenamlouvám.
Mudr. ordinuje až za hodinu a zatím se jí nemůžu dovolat. Co si o tom myslíte?
Jo a ještě má občas průjem, ale měl mezi svátky zánět středního ucha a ATB, takže pořád doufáme, že je to z toho. Nevypadá to nijak závažně, spíš jen tak obden řídce kaká.
to bude viroza.Mrkni mu do pusy.bude to viroza.Nebo nemoc zvana ruce,nohy,usta. ![]()
Já bych to spíš viděla na 6. nemoc, ale lepší je, aby ji viděl doktor, to je jasný.
Zardenky jsou dneska pomerne vzacny, spis tipuju taky na 6. nebo ruce-nohy…
Díky všem. Už jsem se dovolala dr. Potvrdila, že se asi jedná o šestou nemoc, že je toho teď spousta. Zarděnky že neviděla ani nepamatuje. Nemáme chodit zbytečně ven a rozhodně ne mezi děti. Pokud nebudou komplikace, není třeba léčit.
Taky si myslím, že by to klidně mohla být i spála! Je potřeba, aby se dr. koukl do krku. Spála je nebezpečná, když se nenasadí ATB. Toninka jí měla už podruhé ![]()
spála bohužel ted dost řádí.Matymu to vlezlo i na uši a oči takže píchané ucho a zánět spojivek
.Dnešní den byl fakt strašnej ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
spála bohužel ted dost řádí.Matymu to vlezlo i na uši a oči takže píchané ucho a zánět spojivek.Dnešní den byl fakt strašnej
Takhle to měla Toninka rozlezlé na jaře, ale zase neměla horečky. Tentokrát měla horečky pro změnu. Jezdily jsme každý den do Motola na penicilin
Nejhorší je, že jsme tři týdny nesměli pořádně ven. ![]()
kolozubka píše:Kamča.dalmatinka píše:Takhle to měla Toninka rozlezlé na jaře, ale zase neměla horečky. Tentokrát měla horečky pro změnu. Jezdily jsme každý den do Motola na penicilin
spála bohužel ted dost řádí.Matymu to vlezlo i na uši a oči takže píchané ucho a zánět spojivek.Dnešní den byl fakt strašnej
Nejhorší je, že jsme tři týdny nesměli pořádně ven.
Kamča.dalmatinka píše:kolozubka píše:Kamča.dalmatinka píše:Takhle to měla Toninka rozlezlé na jaře, ale zase neměla horečky. Tentokrát měla horečky pro změnu. Jezdily jsme každý den do Motola na penicilin
.My jsme navíc na penicilín alergický pokud se to týká píchání,takže u nás je možný jen sirup který neobsahuje moc penicilinu.
.
Léky mu nasadí až ve středu.Dnes píchla dr ty ouška.Ach jo vždycky mám co dělat abych nebrečela.Nejhorší je že čekám 2,5 hodiny s dítětem co má teplotu v čekárně
.Dokud vždycky neudělám scénu tak je to dr u pr…
Zítra hned najdu novou ušní
Držím palce, ať se toho co nejdříve zbavíte. My jsme právě jezdili na ty injekce a pokaždé tam taky čekali tak dvě a půl hodiny, takže Tonička místo toho, aby byla doma v klidu, tak lítala po chodbách nemocnice a to tam bylo ještě spousta jinak nemoných dítek, třeba jeden tatínek nás upozorňoval, abychom nechodili moc blízko, že mají neštovice ![]()
kolozubka píše:Kamča.dalmatinka píše:Držím palce, ať se toho co nejdříve zbavíte. My jsme právě jezdili na ty injekce a pokaždé tam taky čekali tak dvě a půl hodiny, takže Tonička místo toho, aby byla doma v klidu, tak lítala po chodbách nemocnice a to tam bylo ještě spousta jinak nemoných dítek, třeba jeden tatínek nás upozorňoval, abychom nechodili moc blízko, že mají neštovicekolozubka píše:Kamča.dalmatinka píše:Takhle to měla Toninka rozlezlé na jaře, ale zase neměla horečky. Tentokrát měla horečky pro změnu. Jezdily jsme každý den do Motola na penicilin
.My jsme navíc na penicilín alergický pokud se to týká píchání,takže u nás je možný jen sirup který neobsahuje moc penicilinu.
.
Léky mu nasadí až ve středu.Dnes píchla dr ty ouška.Ach jo vždycky mám co dělat abych nebrečela.Nejhorší je že čekám 2,5 hodiny s dítětem co má teplotu v čekárně
.Dokud vždycky neudělám scénu tak je to dr u pr…
Zítra hned najdu novou ušní
To je fakt astrašný.Myslím si že horečnatý stavy a takové nákazy by měli mít přednost.Sama raději pustim před nás někoho kdo je infekční aby jsme ho neměli v blízkosti dlouho.
Je strašný čekat s dítětem které má 40 teploty a brečí bolestí a když se jde takle k 2 lékařum a čekáš takle 4 hodiny tak je to strašný ![]()
A děkujeme ![]()
Kamco koukam, ze si to „uzivas“, drzim palce, at je brzy lip, hlavne mrnousovi.
Jinak starsimu synovi kdysi pichali usi celkem 8×, a vzdycky - az na jeden pripad - to bylo v noci, takze jsem byla rada, ze v nemocnici nikdo nebyl, zazvonili jsme na doktora a bylo to. To cekani je fakt desny, kdyz jsem to pak videla…
chodili jsme na Karlak.