Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Má 3,5 roku stará dcera. Bohužel vypadá to buď na zánět močových cest nebo vagíny, horečky ani teplotu nemá. K lékaři půjdeme v pondělí. Do té doby musíme vydržet. Na zklidnění - můžu použít nurofen? Pomůže to?
Ahojky, pokud se dostaneš do lékárny, tak pomáhá Lichořeřišnice sirup nebo kapky, bere se pravidelně 3× denně dle dávkování na obalu, myslím kávová lžička. Je to přírodní, můžou to i malé děti a zabírá to. Pak kup brusinkové džusy, můžeš je i trochu ohřát a ať jich vypije hodně. Nurofen zkusit můžeš, bohužel na zánět moč. cest moc nepomáhá, ale nic jiného bez předpisu asi pro tak malé není. Držím palečky!!
díky ))-: kdybych věděla, že má zánět močových cest, tak tu mám sumetrolim, ale dohájeborovýho, nevím. právě, že je možnost i ten zánět dělohy, ve čtvrtek si sama utírala zadeček po kakání (holt velká holka) a samozřejmě špatně ))-: tak si myslím, že se jí tam dostala nějaká ta e-koli.
tak se zanetem mocaku mam moc zkusenosti… lepsi nez antibiotika a dalsi prasky je, HODNE pit! a hodne je tak 5 litru denne (me je 19, takze mala asi min
) a pak mam jeden super recept: do hrnku hodne teple vody das rozpustit lzicku medu a skorice, neni to zas
tak hrozne a funguje to- aspon me to pomohlo. a pamatuj, zaklad je to piti.
díky, no snad do ní dostanu víc jak obvyklé malé množství, teď konečně vysílením usnula, nurofen jsem nakonec tedy dát nemusela, i když kdoví za jak dlouho se probudí, určo zkusím cos napsala vero, protože nic jiného doma nemám.
a z čeho tak usuzuješ můžu-li se zeptat? Moje starší si často stěžuje že jí bolí a pálí při čurání, poprvé jsem se fakt vyděsila, páč jsme sledovaný na nefrolii s ledvinama, šupajdila jsem s ní na pohotovost, ale byla jen opruzená, i teda vevnitř. Takže sedací koupele v řapíku a když ji to bolí tak máznout krémem na opruzeniny a je klid. U nás toto min. 1× do měsíce.
to byl můj první předpoklad. hodně opruzená, jenže právě v ten čtvrtek se sama utírala po stolici a dost neobratně ))-: a protože takové to pálení máme taky dost často, používáme hypermangan (teď ho nemám), manžel zítra ráno sjede koupit, tak koupu v heřmánku, ale říká, že jí to kouše ve vnitř. že jí to nepálí, ale kouše. Tak i z jejích reakcí mám takový pocit, že tentokrát to asi nebude pálení po čůrání. No musíme přežít do pondělí. nechce se mi s ní na nějakou bezejmenou pohotovost, kde by nám stejně řekli, ať vydržíme do pondělí a pak si zajedeme k doktorovi.
krém na opruzeniny zabral asi na tři minuty )-: ach jo. zatracený víkend.
Aty, kdyby se ti podařilo chytit moč nejlépe do zkumavky (koupíš v lékárně) a sjela s ní na pohotovost, tak ti řeknou, a kdyby to byl zánět tak atb dostane hned. Takhle to bude malou asi hodně bolet podle toho co píšeš, chuděra bobek malý, držím palce
Na ten hermanek bacha, muze zpusobovat alergickou reakci. To spis repik. Pokud je to zanet mocovych cest, tak do pondeli bych asi nevydrzela
Pokud je to zanet pochvy, tak na to je opravdu nejlepsi hypermangan, 2-3 malinky zrnicka do lavoru a nechat ji v tom sedet (i kdyz to gyndr. neradi slysi). Ale myslim si, ze pokud by mela zanet pochvy, tak by i nejaky vytok mela. A pohotovost by ti v pripade gyn. problemu byla na nic - u nas ti treba odborne nedokazou pomoct ani na gynde v nemocnici, je treba specializace na detskou gynekologii.
no to je fakt, výtok nemá, ale ne asi to bude pochva, děsně jí z ní „smrdí“
Hm, tak to asi jo
Bohuzel mame bohate zkusenosti, takze vim, o cem mluvim.
radu dík za ty zkumavky, myslela jsem na ně a zase už jsem na ně zapoměla. napsala jsem manželovi rychle do práce, ať je zítra koupí, doufám, že některá ta nonstop lékárna fakt fungovat bude.
inap taky jsme ledvinařky ))-: v pondělí jdeme ke karlovu 2 v praze. máme tam nefrologa a je tam i dětská gynda. no stejně jsme k nefrologovi měli jít teď 19tého, tak si to aspoň odbydeme.
Přeji, ať se to brzy zlepší. Jak bylo řečeno moooc pít, rozředí se tím ty bakterie a pomůže to je dostat z těla ven. A ten hypermangan mě třeba doporučila gyndařka na prevenci proti mykozám, takže ne všichni zatracují.
Já měla zánět močáku teď a nevydržela bych tu strašnou bolest až do pondělí:(. Poradila bych se zatím v lékárně na nějaké bylinky nebo něco, co smí malá.
![]()
Jo, to jsou radosti
Ty mocovy cesty s tema posevnima zanetama pry muzou dost casto souviset.