Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jakékoliv dětské kapky do nosu - nasivin, vibrocil. a nebo mořskou vodu (libenar, sterimar). ale pokud má nos ucpaný, tak spíš ty kapky. a pak odsávat odsávačkou na vysavač. třeba 4× denně, když je potřeba.
Já si teď nemůžu vynachválit Olynth (pro kojence je Olynth 0,025%). Vyčistit mořskou vodou, odsát odsávačkou na vysavač a vykapat tím Olynthem.
nozu píše:
jakékoliv dětské kapky do nosu - nasivin, vibrocil. a nebo mořskou vodu (libenar, sterimar). ale pokud má nos ucpaný, tak spíš ty kapky. a pak odsávat odsávačkou na vysavač. třeba 4× denně, když je potřeba.
osobne bych tohle nedavala , to je na zastaveni rymy, takze to je vhodne tak akorat na noc, aby ryma tolik netekla a nenutilo to ke kasli atd. Porusuje to cinnost rasinek tudiz narusuje nosni sliznici , proste takovej humel.
Ja strikam morskou vodu, pokud je zelena ryma, tak ten Sterimar s medi (ale to je mozna az pro starsi deti, ted nevim) , pripadne jeste nejakou mast na hrudnik na uvolneni a zvlhcovat vzduch a cekat kdy se ryma spusti
Ja si tedy pod ucpanym nosem predstavim tu rymu co jeste ani nejde odsat, takova ta faze predtim nez se ryma vubec spusti
to jen tak pro upresneni , jinak kdyz to jde, tak samozrejme po vstriknuti morske vody za chvilku odsat
Maminy prosím Vás,malá má zadní rýmu a dneska v 6 ráno mě vzbudilo chrochtání,měla totál plnej nosík,už dvakrát jsem hodně odsála.Je možný že zadní rýma povolí???Já teda mám angínu,mužskej měl před týdnem chřiku,ale malá je v pohodě,teplotku nemá nic,tak jestli to není tohle? ![]()
Skvělé je ACC long pro děti, nám se potom spustila rýma jak blbec. Taky vyluhovat cibulku s cukrem a česnek do jídla. Určitě odsávat, ať to neklesne na průdušky. My to měli dva měsíce v kuse, pak se z toho dostala a máme to znovu. Zvlhčuju jí na noc vzduch zvlhčovačem, tak nekašle zatím. Snad nebude. Už aby bylo hezky.
Jo ACC je pry vyborny - dle nasi pneumolozky, je i jako sirup,nevim tedy od jakeho veku je vhodny, u nas ho ma ten nejstarsi , tak jsem to nejak nekoumala
petrus , no vetsinou zadni ryma povoli
. Takze strikat morskou vodu, pripadne to ACC atd. , ono se to spusti …
ahoj mne sa tiez velmi osvedcila morska voda, dokonca maju ju i v spreji, ze to ide pekne aplikovat a druhou dierkou to vyjde, sucasne to precisti a vydenzifikuje sliznicu. Obzvlast na tieto male deticky, je to super podla mna.
Holky, malej má teď ucpanej nos, špatně se mu spí, budí se. Jenže já nemám doma žádné kapky, Libenar, prostě nic, zapomněla jsem koupit a on z ničeho nic rýma. A nejde ani odsát, jen něco. Čím bych mu mohla pomoci???
@Romik píše:
Já si teď nemůžu vynachválit Olynth (pro kojence je Olynth 0,025%). Vyčistit mořskou vodou, odsát odsávačkou na vysavač a vykapat tím Olynthem.
Toto není na ucpany nos. Musí to být hypertonicky roztok toto teda neni ani nahodou. Sterimar, Quick a dalsi- v lékerně poradi
A tyto morske hypertonické spreje muzes pouzivat jak dlouho chces. Ne jako olynth, ktery muzes jenom tyden. A k sliznici neni moc setrny.
A jak víš, že má ucpanou rýmu? Pokud odsavas a tece z nosu, tak to neni ucpane. Pricina muze byt i jinde- muze byt zahlenene. Klidne podavej i nejaky bylinkovy sirup na rozpusteny hlenu.
Příspěvek upraven 09.11.13 v 23:07
Nasivin + Vincentka přes den.
A to ani odsávačkou na vysavač nic neodsaješ?
Dyť to vysaje sopel až z paty ![]()
Já vím, proč tyhle věci rači kupuju do zásoby, i kdyby měly projít. Pak se stane toto a trápí se všichni.
Ahojky, mám 9 měsíční holčičku a má hrozně ucpaný nos. Co dáváte vašim dětem? Díky