Co dát na ucpaný nos?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
veselabaculka
8.1.11 08:20

Co dát na ucpaný nos

Ahojky, mám 9 měsíční holčičku a má hrozně ucpaný nos. Co dáváte vašim dětem? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21480
8.1.11 08:26

jakékoliv dětské kapky do nosu - nasivin, vibrocil. a nebo mořskou vodu (libenar, sterimar). ale pokud má nos ucpaný, tak spíš ty kapky. a pak odsávat odsávačkou na vysavač. třeba 4× denně, když je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
8.1.11 09:06

Já si teď nemůžu vynachválit Olynth (pro kojence je Olynth 0,025%). Vyčistit mořskou vodou, odsát odsávačkou na vysavač a vykapat tím Olynthem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
8.1.11 09:22
nozu píše:
jakékoliv dětské kapky do nosu - nasivin, vibrocil. a nebo mořskou vodu (libenar, sterimar). ale pokud má nos ucpaný, tak spíš ty kapky. a pak odsávat odsávačkou na vysavač. třeba 4× denně, když je potřeba.

osobne bych tohle nedavala , to je na zastaveni rymy, takze to je vhodne tak akorat na noc, aby ryma tolik netekla a nenutilo to ke kasli atd. Porusuje to cinnost rasinek tudiz narusuje nosni sliznici , proste takovej humel.
Ja strikam morskou vodu, pokud je zelena ryma, tak ten Sterimar s medi (ale to je mozna az pro starsi deti, ted nevim) , pripadne jeste nejakou mast na hrudnik na uvolneni a zvlhcovat vzduch a cekat kdy se ryma spusti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
8.1.11 09:24

Ja si tedy pod ucpanym nosem predstavim tu rymu co jeste ani nejde odsat, takova ta faze predtim nez se ryma vubec spusti
to jen tak pro upresneni , jinak kdyz to jde, tak samozrejme po vstriknuti morske vody za chvilku odsat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4513
8.1.11 09:41

Já dávám sterimar a po vysátí nakapu nasivinem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
8.1.11 09:45

Maminy prosím Vás,malá má zadní rýmu a dneska v 6 ráno mě vzbudilo chrochtání,měla totál plnej nosík,už dvakrát jsem hodně odsála.Je možný že zadní rýma povolí???Já teda mám angínu,mužskej měl před týdnem chřiku,ale malá je v pohodě,teplotku nemá nic,tak jestli to není tohle? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
8.1.11 10:10

Skvělé je ACC long pro děti, nám se potom spustila rýma jak blbec. Taky vyluhovat cibulku s cukrem a česnek do jídla. Určitě odsávat, ať to neklesne na průdušky. My to měli dva měsíce v kuse, pak se z toho dostala a máme to znovu. Zvlhčuju jí na noc vzduch zvlhčovačem, tak nekašle zatím. Snad nebude. Už aby bylo hezky.

• Citovat
  • Upravit
7267
9.1.11 19:37

Jo ACC je pry vyborny - dle nasi pneumolozky, je i jako sirup,nevim tedy od jakeho veku je vhodny, u nas ho ma ten nejstarsi , tak jsem to nejak nekoumala

petrus , no vetsinou zadni ryma povoli :-D . Takze strikat morskou vodu, pripadne to ACC atd. , ono se to spusti …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
27.1.11 12:37

ahoj mne sa tiez velmi osvedcila morska voda, dokonca maju ju i v spreji, ze to ide pekne aplikovat a druhou dierkou to vyjde, sucasne to precisti a vydenzifikuje sliznicu. Obzvlast na tieto male deticky, je to super podla mna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
9.11.13 22:55

Holky, malej má teď ucpanej nos, špatně se mu spí, budí se. Jenže já nemám doma žádné kapky, Libenar, prostě nic, zapomněla jsem koupit a on z ničeho nic rýma. A nejde ani odsát, jen něco. Čím bych mu mohla pomoci???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
9.11.13 23:04
@Romik píše:
Já si teď nemůžu vynachválit Olynth (pro kojence je Olynth 0,025%). Vyčistit mořskou vodou, odsát odsávačkou na vysavač a vykapat tím Olynthem.

Toto není na ucpany nos. Musí to být hypertonicky roztok toto teda neni ani nahodou. Sterimar, Quick a dalsi- v lékerně poradi

A tyto morske hypertonické spreje muzes pouzivat jak dlouho chces. Ne jako olynth, ktery muzes jenom tyden. A k sliznici neni moc setrny.

A jak víš, že má ucpanou rýmu? Pokud odsavas a tece z nosu, tak to neni ucpane. Pricina muze byt i jinde- muze byt zahlenene. Klidne podavej i nejaky bylinkovy sirup na rozpusteny hlenu.

Příspěvek upraven 09.11.13 v 23:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
9.11.13 23:04

@Lo a kolik mu je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
9.11.13 23:05

@Agáta13 8,5,měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
9.11.13 23:06

Nasivin + Vincentka přes den.
A to ani odsávačkou na vysavač nic neodsaješ? 8o Dyť to vysaje sopel až z paty :mrgreen:

Já vím, proč tyhle věci rači kupuju do zásoby, i kdyby měly projít. Pak se stane toto a trápí se všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí