Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Raději sterimar ci tu morskou- stríknout- nechat rozpustit a poté odsat- on se nejaky ten drobek rozpusti
@bertík28 on má rýmu už od minulého pondělí, poslední dva dny šíleně kýchal- prostě pořád, přestala mu téct, ale od noci má ten nos zacpaný, podle mě to je ta sliznice. Nemůže prostě dýchat- ten pocit, když máš ucpanou dírku. A quixx mi příjde úplně stejný jako vincentka a mořksá sůl a tyhle věci, prostě to nezabírá, stříknu, vysaju nos, ale neuvolní to. A k mudr musíme, opět teplota 38 a musí na kontrolu- bere ATB kapky. Potřebovala jsem radu, co v noci, přes den to jde, když dýchá pusinkou, ale potřebuje se taky vyspat, jak jinak se má dát dohromady.
@princeznaII píše:
Máchat ruce v horké vodě
nevím přesně mechanismus (nejspíš rozšířením kapilár v perifrii splaskne otok nosní sliznice? ) ale funuje to, uvolní to nos
Jo, po koupání měl krásně průchodný nos. Ale upřímně, dokážeš si představit máčet 17m ruce ve vodě bez toho, abyste byli mokří oba včetně všeho kolem? ![]()
@bertík28 píše:
Tak nasivin ani olynth neni ani jeden hypertonicky roztok- jsou to isotonicke roztoky
nasivin a olynth jsou léky, já myslela hypertonickou mořskou vodu místo té vincentky ![]()
@fia80 píše:
Osvědčila se nám taky tato masticka:http://www.docsimon.cz/…5ml-dr-weiss
No ale to je az od 3 let- koukali jsme na to, byl strasne zahleneny.
@Lizzi píše:
nasivin a olynth jsou léky, já myslela hypertonickou mořskou vodu místo té vincentky
Jo jo- presne tak. Vincentka totiz tez neni hypertonicky roztok. Ale kdyz to potrebovala vecer akutne a kdyz nic neni, tak alespon toto.
@cheekymonkey píše:
A quixx mi příjde úplně stejný jako vincentka a mořksá sůl a tyhle věci, dohromady.
Není ani drobek stejne- kazda je uplnejina. Sice jsou to obe dve orske, ale kazda pusobi na jinou rymu.
@cheekymonkey píše:
No ale to je az od 3 let- koukali jsme na to, byl strasne zahleneny.
Kdysi to bylo od 1 roku, pak to změnili a dali tam od 3. let… i tak to dávám své dceři před spaním, aby se v noci vyspala.
Např. na heureka.cz v popisu mají stále od 1 roku (http://ryma.heureka.cz/…specifikace/#…)… myslím, že výrobce nechtěl investovat do testů. Když si vezmu, kolik léků, sirupů a mastí mi pediatr doporučil pro dceru i když na to ještě neměla věk, tak si myslím, že to jedno namazání na noc je OK… jsou tam jenom bylinky.
Ahoj maminy ja mam 17m holku a ma porad ucpanej nos uz sem skousela snad vsechno co ste tady psaly a nic ji nezabyra. Doktorka delala vitery a vse je prej v poradku uz sem v koncich holka se uz prez pul roku trapi nemuze jist a v noci se nevisp. Doktoreka nam dava porad Nasivim a ze mam odsavat, ale uz ani to nejde prosim o radu dekuju
Ahoj maminy ja mam 17m holku a ma porad ucpanej nos uz sem skousela snad vsechno co ste tady psaly a nic ji nezabyra. Doktorka delala vitery a vse je prej v poradku uz sem v koncich holka se uz prez pul roku trapi nemuze jist a v noci se nevisp. Doktoreka nam dava porad Nasivim a ze mam odsavat, ale uz ani to nejde prosim o radu dekuju
promiň, ale zkus to napsat ještě jednou a česky
zašla bych na ORL
Ahoj tak za me kapky z mořské soli a pak nasivin ale ten podle naši dr mužes Karpat jen 2 dny my jsme měli rYmu měsíc pak sme dali mořskou sůl a do 3 dnu to bylo ok
Pokud vam dava porad nasivin, tak jestli uz na nej taky nemate vybudovany navyk. A co treba Humex ucpany nos???
A nevim co je to za Dr. kdyz vam ho porad cpe
.
Kdyz nam uz morska sul nezabyra a nasivin taky ne…ale dekuju za radu
@bertík28 píše:
Pokud vam dava porad nasivin, tak jestli uz na nej taky nemate vybudovany navyk. A co treba Humex ucpany nos???A nevim co je to za Dr. kdyz vam ho porad cpe![]()
.
Tak to doufam ze ne.Ja to taky nechapu kdyz Dr. reknu ze mame porad rymu a nemuzu se ji zbavit tak mi rekne ze ji mam odsavat a davat Nasivin ale nam to nepomaha