Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj vsichni, dnes se mi stala prihoda, co me dost vydesila. Maly plakal (2mesice) a kdyz jsem ho pokladala na postel, abych si svlekla mikinu na kojeni, tak najednou strnul, prestal plakat a kmitaly mu oci ze strany na stranu, to trvalo asi 3 vteriny a pak se zase rozplakal. Potom uz papal a smal se na hracky atd…Volala jsem na neuro a objednali me nas na EEG.
Jsem z toho vydesena a moc se bojim, stalo se to uz nekomu nebo nevite co by to mohlo byt??? ![]()
hadala bych, ze se pri tom plakani zapomel nadechnout a chvilcku byl nedokysliceny, hadam, ze z toho nic nevzejde
kmitani oci ze strany na stranu neni epilepticky projev
je dobre za vas objednali,tos udelala dobre,zes zavolala,ja bych taky byla vyplasena.neporadim ti co to muze byt,ale rozhodne zavery delej az po vysetreni.myslim,ze to nic nebude,ja taky plasila,kdyz mi malej dodnes usina,dava oci v sloup ![]()
Pudloslava píše:
hadala bych, ze se pri tom plakani zapomel nadechnout a chvilcku byl nedokysliceny, hadam, ze z toho nic nevzejde
no o epi mi rekla neurolozka, kdyby to nedelal tema ocima, tak si taky reknu, ze to ma z toho rvani, i kdyz tak dlouho zase nebrecel…
No jsem z toho na prasky… ![]()
KriJona píše:
je dobre za vas objednali,tos udelala dobre,zes zavolala,ja bych taky byla vyplasena.neporadim ti co to muze byt,ale rozhodne zavery delej az po vysetreni.myslim,ze to nic nebude,ja taky plasila,kdyz mi malej dodnes usina,dava oci v sloup
jdem tam az za tyden, to zas nebudu spat… ![]()
careynka píše:KriJona píše:jdem tam az za tyden, to zas nebudu spat…
je dobre za vas objednali,tos udelala dobre,zes zavolala,ja bych taky byla vyplasena.neporadim ti co to muze byt,ale rozhodne zavery delej az po vysetreni.myslim,ze to nic nebude,ja taky plasila,kdyz mi malej dodnes usina,dava oci v sloup
chápu..muj synek mel ted 3 dny 39 horecky a ja na prasky,nastesti z toho vzesla 6.nemoc,ale ta beznadej nez se na to prislo..
Nám přesně takto začínaly afektivní křeče - první asi v půl roce.Přesně jak píšeš - ale u nás oči v sloup,…až teď později se k tomu připojil třes,modrání,…jsme objednaní na EEG tak uvidíme co nám řeknou,ale po tom co jsem početla ve všech možných diskuzích jsem mnohem mnohem klidnější,protože většina případů s věkem odezní.Pan doktor nám říkal,že to dělají citlivé děti,něco se jim nelíbí a takto reagují - naše Sofinkja to má z ničeho nic - vyspí se,jdeme papat a najednou je to…50× jí něco nevadí a z toho jednou jo.Asi píšu zmateně,ale jen tě chci uklidnit - na EEG vyloučí epilepsii a držím palečky ať to tím skončí a už se vám to neopakuje ![]()
Luuuca píše:
Nám přesně takto začínaly afektivní křeče - první asi v půl roce.Přesně jak píšeš - ale u nás oči v sloup,…až teď později se k tomu připojil třes,modrání,…jsme objednaní na EEG tak uvidíme co nám řeknou,ale po tom co jsem početla ve všech možných diskuzích jsem mnohem mnohem klidnější,protože většina případů s věkem odezní.Pan doktor nám říkal,že to dělají citlivé děti,něco se jim nelíbí a takto reagují - naše Sofinkja to má z ničeho nic - vyspí se,jdeme papat a najednou je to…50× jí něco nevadí a z toho jednou jo.Asi píšu zmateně,ale jen tě chci uklidnit - na EEG vyloučí epilepsii a držím palečky ať to tím skončí a už se vám to neopakuje
Luuco, dekuju moc, uklidnilo to, sice trochu ale aspon neco, klidnejsi (doufam) budu za tyden ![]()
KriJona píše:careynka píše:chápu..muj synek mel ted 3 dny 39 horecky a ja na prasky,nastesti z toho vzesla 6.nemoc,ale ta beznadej nez se na to prislo..KriJona píše:jdem tam az za tyden, to zas nebudu spat…
az se malej vzbudi tak mu taky musim zmerit, ma rymu a dostala jsem vynadano, ze mu nemerim teplotu
vubec me to nenapadlo, furt jsem se starala aby mohl dychat a tohle mi uplne vypadlo ![]()
careynka píše:Pudloslava píše:no o epi mi rekla neurolozka, kdyby to nedelal tema ocima, tak si taky reknu, ze to ma z toho rvani, i kdyz tak dlouho zase nebrecel…
No jsem z toho na prasky…
ze strany na stranu neni epi, epi nikdy neni ze strany na stranu (jednie amateri tak simuluji zachvat) ale jedine v podelne ose těla.
teda nejsem detskej, nemuzu sebejiste tvrdit, ze decka v tomhle nemaj vyjimku… snad ne
Kmitani oci na stranu je nystagmus, coz je zalezitost vestibularni - to muze byt i normalni, kdyz se treba sleduje jedouci vlak, nebo naopak, kdyz se z jednoucihoi neceho sleduje okoli - tu situaci nepredpokladam, takze bych rekla, ze se mimcu na chvilku zatocila hlava. Verim, ze to bude dobre. EEG je urcite na miste.
Luuuco a Caerynko,
nebyly vaše děti náhodou chvíli před tím projevem očkovány /řádově do desti dnů před/?
Markéta M píše:
Luuuco a Caerynko,nebyly vaše děti náhodou chvíli před tím projevem očkovány /řádově do desti dnů před/?
NN, byl ockovan v porodinici a to je vic jak dva mesice
Pudloslava píše:careynka píše:ze strany na stranu neni epi, epi nikdy neni ze strany na stranu (jednie amateri tak simuluji zachvat) ale jedine v podelne ose těla.Pudloslava píše:no o epi mi rekla neurolozka, kdyby to nedelal tema ocima, tak si taky reknu, ze to ma z toho rvani, i kdyz tak dlouho zase nebrecel…
No jsem z toho na prasky…
teda nejsem detskej, nemuzu sebejiste tvrdit, ze decka v tomhle nemaj vyjimku… snad ne
Kmitani oci na stranu je nystagmus, coz je zalezitost vestibularni - to muze byt i normalni, kdyz se treba sleduje jedouci vlak, nebo naopak, kdyz se z jednoucihoi neceho sleduje okoli - tu situaci nepredpokladam, takze bych rekla, ze se mimcu na chvilku zatocila hlava. Verim, ze to bude dobre. EEG je urcite na miste.
Diky moc, volala jsem neurolozce a ta se jako zeptala a ze takhle na dalku mi nepomuze, at si kdyztak nekam zajdu a tak jsem volala jeste druhy a ta se ptala na vsechno dvakrat jak se to stalo a ze to EEG aby vyloucila epi, tak mozna se to stava jako prvni reakce moznu na nejakou zmenu ohledne epi. Tak me prave hned objednala a dodatecne chce zpravu od detskyho
Markéta M píše:
Luuuco a Caerynko,nebyly vaše děti náhodou chvíli před tím projevem očkovány /řádově do desti dnů před/?
Luuuca píše:
U nás taky žádné očkování v těch dnech nebyloMarkéta M píše:
O.K. My měli desátý den po očkování oči v sloup, modrání a záchvaty. Očkování má jako nežádoucí účinky psány právě neurologcké problémy včetně křečí.Proto ten dotaz. Pokud vaše děti v blízké době před projevem očkovány nebyly, musíte hledat dál.
Držím palečky, až to není nic závažného! ![]()