Co dát na ucpaný nos?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lo
6285
10.11.13 08:12

Ahoj holky, tak to dopadlo tak, že on ten nosík měl ucpaný, udělala jsem to, že jsem ho vzala do koupelny a vanu i umyvadlo napustila vařící vodou, v koupelně jsem zavřela a měla ho nad umyvadlem v náručí, byl to sice boj, ale ta horká pára mu spustila tu rýmu, která nešla odsát, takže aspoň tak. Potom jsem odsála, hodně vyvětrala, dala na postýlku mokrý ručník. Noc sice nic moc - můj prcek, když mu nic není spí 11 hodin na jeden zátah, tak pro mě to byla náročná noc dnes :oops: Dnes to bylo, že se vzbudil v těch 10, pak ve 2 a pak v 6 ráno, ale mezitím jsem ho vždy po probuzení ještě hodinu uspávala. Což taky, když je zdravý, nemusím, usíná sám a skoro hned. Takže dnes jsem spala cca 4 hodiny, ale to je jedno, hlavně, že malej se jakžtakž vyspal :) Hned po snídani vyrážím do lékárny a nakoupím prckovi zásobu Libenaru :) A možná i Nasivin. A novou odsávačku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
10.11.13 11:07

@Lo Libenar už bych nekupovala. Koupila bych rači tu Vincentku a nebo nějakou tu mořskou sůl nebo tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
10.11.13 15:24

@Lo to jsem ráda že jsi přežila :hug: :lol:

• Citovat
  • Upravit
9079
10.11.13 16:06

Nasivin neni na ucpany nosn!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
6.3.14 20:18

Oživuji diskuzi- syn 17m- od minulého pondělí nemocný, silně zahleněný, v sobotu jsme s mírnou horečkou a zeleným hlenem, oteklým okem skončili na pohotovosti, dostal pamycon. Hlen ok, dva dny měl šílenou rýmu, ale od včerejška má totálně ucpaný nos. Nasivin už dát nemůžu, dostal ho 7 dnů, dávám Vincentku, teď jsem koupila Pinosol, vše na nic, noc profňukal, dýchal pusou, celý den taky, dnes večer opět 38, ucpaný nos, šel spát v 19.30, dýchal po koupeli nosem a už se teď vzbudil a opět zacpaný. Zítra máme KO u jeho Mudr, ale co v noci? Už fakt nevím co. Mám tam aroma lampu, odsávám, natřela jsem mu trošku eukalyptu na hrudníček. Poradíte někdo? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
6.3.14 20:21

Vincentku na ucpaný nos ne, ta je na prevenci, na ucpaný nos nějaký hypertonický sprej z mořské vody. Když už nemůžeš dávat Nasivin tak byl koupila třeba Olynth. Jinak tymiánová mast nebo olej na hrudník. Dej do místnosti taky pářit heřmánek, ale jen jeden kastról, ať tam nemá saunu.

Příspěvek upraven 06.03.14 v 20:21

• Citovat
  • Upravit
20385

Sterimar s medi. Je vyborny i proti bacilum, nejenom ze uvolni nos, ale i leci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609

@cheekymonkey
Klidně bych dál dávala spray do nosu (Nasivin) než ho nechala trápit. Mluvila jsem o tom s primářem ORL a ten se smál, že to delší užívání nevadí. Lepší stříkat, než řešit uši, dle něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
6.3.14 20:26

No už je půl 21, všude zavřeno. S mužem jsme domluveni, že pokud se v noci vzbudí, tak mu stříknu nasivin ať se vyspí a zítra mudr snad poradí.
Jinak Olynth mi poradila dneska sestra po telefonu, že se to může a lékarnice zakázala, že se to nesmí, je to na stejné brdo a vytvoří si závislost. Takže začarovaný kruh, on je hotový, já hotová, protože samozřejmě skoro nespím, a už jsem odvykla, chci mu pomoct, ale nechci ublížit. Ještě je doma jakási mořská sůl. Heřmánek zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
6.3.14 20:29
@cheekymonkey píše:
No už je půl 21, všude zavřeno. S mužem jsme domluveni, že pokud se v noci vzbudí, tak mu stříknu nasivin ať se vyspí a zítra mudr snad poradí.
Jinak Olynth mi poradila dneska sestra po telefonu, že se to může a lékarnice zakázala, že se to nesmí, je to na stejné brdo a vytvoří si závislost. Takže začarovaný kruh, on je hotový, já hotová, protože samozřejmě skoro nespím, a už jsem odvykla, chci mu pomoct, ale nechci ublížit. Ještě je doma jakási mořská sůl. Heřmánek zkusím.

Všechny spreje mají stejnou účinnou látku, fakt se neboj, závislost se nevytvoří. Ale pokud bude mít zacpáno a nebude odcházet hlen, tak je možnost zánětu uší.
Primář mi říkal, že je to blbost, užívali jsme Olynth střídavě cca půl roku, že se to jen tak píše, aby se výrobce jistil. Samozřejmě jen při obtížích jako máte vy, jinak se užívat nemá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
6.3.14 20:41

Tak jsem mu tam rozvěsila mokré ručníky, na ně nakapala eukalyptus a levanduli, dala do utěrky nakrájenou cibuli. Je tam chladno, spí, dýchá nosem, i když mu v něm chrastí. Jestli by se měl ale další noc trápit jako tuto, tak dám ten nasivin. Děkuji za rady. Jo, v lékárničce jsem našla přímo sterimar, ale bez mědi a pak isotonickou, či jakou sůl přímo od dr.maxe, tak nevím, co je lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.3.14 20:44

Závislost se vytvořit může, jednu takovou jsem si sama vypěstovala, ale určitě ne po 7 dnech. Jestli se vzbudí, tak mu klidně stříkni ať se aspoň vyspí. Ono jestli to užíval 7 nebo 8 dnů je úplně jedno, kor jestli jdete zítra k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
6.3.14 21:27
@cheekymonkey píše:
Oživuji diskuzi- syn 17m- od minulého pondělí nemocný, silně zahleněný, v sobotu jsme s mírnou horečkou a zeleným hlenem, oteklým okem skončili na pohotovosti, dostal pamycon. Hlen ok, dva dny měl šílenou rýmu, ale od včerejška má totálně ucpaný nos. Nasivin už dát nemůžu, dostal ho 7 dnů, dávám Vincentku, teď jsem koupila Pinosol, vše na nic, noc profňukal, dýchal pusou, celý den taky, dnes večer opět 38, ucpaný nos, šel spát v 19.30, dýchal po koupeli nosem a už se teď vzbudil a opět zacpaný. Zítra máme KO u jeho Mudr, ale co v noci? Už fakt nevím co. Mám tam aroma lampu, odsávám, natřela jsem mu trošku eukalyptu na hrudníček. Poradíte někdo? Díky.
ej mu navlhčený hadr nad postýlku- udělěj mu stan a zítra k Dr. ani neusis a kup si v lékárně hypertonický roztok na nos- je to třeba humex- ucpaný nos nebo Quixx http://www.zbozi.cz/…-sprej-30ml/
Ten to uvolní a rozpustí a rýma půjde ven- je od půl roku dítěte tak se nemusíš bát. A Nasivin není na uvolnění nosu :! :! :!. Ten je pouze na splasknutí sliznice a jak píšeš déle než týden neužívat- hrozí navyk a rozleptává sliznice po delšímm užíváni. Quixx můžeš používat jak dlouho chceš.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
6.3.14 21:28
@Lizzi píše:
Vincentku na ucpaný nos ne, ta je na prevenci, na ucpaný nos nějaký hypertonický sprej z mořské vody. Když už nemůžeš dávat Nasivin tak byl koupila třeba Olynth. Jinak tymiánová mast nebo olej na hrudník. Dej do místnosti taky pářit heřmánek, ale jen jeden kastról, ať tam nemá saunu.

Tak nasivin ani olynth neni ani jeden hypertonicky roztok- jsou to isotonicke roztoky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
6.3.14 21:30

Máchat ruce v horké vodě
nevím přesně mechanismus (nejspíš rozšířením kapilár v perifrii splaskne otok nosní sliznice? ) ale funuje to, uvolní to nos

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí