Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mám takový problém.Měla jsem střevní chřipku a ted nevím jestli jí nedostal malej.Dneska mi asi 9× kakal.Má to fakt jak míchaný vajíčka,ale není to řidký.Nemá plnou plínku někdy jen šprky někdy víc.Hlavně mu odpol.vylezla teplota na 38 tak jsem mu dala ibalgin teplota klesla,ale v šest to bylo zpátky.Hodně mu dávám pít a pije ještě k tomu mlíčko to by neměl být odvodněný že?Díky za odpovědi
ono to tak většinou bývá, že ta střevní chřipka postupně ovládne všechny členy domácnosti, sleduj teplotu, hlavně ať pije (předpokládám, že mlíčko myslíš kojení, hlavně nedávat nic s kravským mlékem), pokud máš doma laktobacila pro děti tak tím nic nezkazíš (buď jsou Laktobacílky Swiss nebo Lactobacilus Acidophilus), uvidíš jak bude, když bude pořád 9× denně pokaděný, nebo neklesne ta teplota (nechala bych tomu tak 2-3 dny) asi bych skočila k dětské doktorce
dávala bych hodně pít, což děláš správně a nasadila dietku..
dobrý je mrkvovorýž. vývar ORS 20 od HIPPU nebo tak nějak..nebo jen rýžový vývar+odstříkaný mlíko nbo UM.. nevím jak ste na tom s příkrmamama,asi ještě nic moc co? u nás stavěla boruvková přesnídávka,ale to je na to ještě malej..
http://www.promimino.cz/…proti-prujmu
tak 200, malej by to mohl, je to od 4. měsíce.. to kdyby se vám nějak rozjela, tak menší rada..
Na zoubky to asi nevypadá sice slintá,ale to už tak 2měsice.Já nekojím tak mám právě přehled kolik vypije.Jen se bojím,aby jsem něco nezanedbala.Ve čtvrtek nás pustili z nemocnice byli jsme tam ze zánětem průdušek a bojím se,aby jsme tam neskončili znova na kapačce to prý děti při průjmu posílají jenže on snad ani průjem nemá jen víc kaká
tehulka_janina píše:
http://www.promimino.cz/…proti-prujmutak 200, malej by to mohl, je to od 4. měsíce.. to kdyby se vám nějak rozjela, tak menší rada..
je možný, že toho opravdu jenom víc zbaštil a má kadící den, těma laktobacilama nic nezkazíš, když je budeš chtít použít
uvidíš, jak se to bude vyvíjet, pokud by z toho vylezl průjem, tak pozor na to mlíko ![]()
AAlisek: to je tekuté, takže mu to můžeš zkusit dát buď po lžičce nebo i do lahvičky..
aty lactobacily od Swissu jsou taky dobré, jak píšou holky..nic tím nezkazíš, mají právě i tu schopnost, že utuhují trošku stoličku..
katek78 píše:
je možný, že toho opravdu jenom víc zbaštil a má kadící den, těma laktobacilama nic nezkazíš, když je budeš chtít použít
uvidíš, jak se to bude vyvíjet, pokud by z toho vylezl průjem, tak pozor na to mlíko
tak to ted záleží na tom, jak na tom jste, uvidíš přes noc a zítra ráno, když jste jenom na mlíku tak se mu holt nevyhnete
, našla jsem článek k průjmu, zkus mrknout, jestli ti k něčemu bude
http://mimibaby.webnode.cz/…u-a-batolat/
být tebou rači bych zašla k doktrorce.I kdyby řekla,že to nic,není aspon budeš klidnější,že je vše v púořádku a nic jsi nezanedbala.
S těma laktobacilkama teda zkušenost nemám,ale rači bych nic nedávala až po poradě s lékařkou.
Článek jsem přečetla uvidím ráno bojím se,aby jsem něco nezanedbala a asi zběhnu k doktorovi budu opravdu klidnější.Je malinkej tak mu taky jen tak nechci něco dávat sama
pokud takhle kaká,tak by neměl jíst nic tučného a do toho spadá i UM,což je v podstatě plnotučné mléko.
A pije čaj?nějaký fenykl,anýz,kmín-to je na trávení.