Rýma a noční kašel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
386
22.2.13 20:06

Prosim o radu, malej 10mes. ma jiz 2 tydny rymu, dr rekla odsavat, jenze to bylo pulhodky nekdy i casteji, strikala jsem physionar, zacal i kaslat a mit teploty..dnes jsem rekla dr ze se to zhorsilo a rekla ze odsavat nemam, jen vecer..on dycha pusou a kdyz striknu libenar nebo physionar tak po chvilce se zacne davit soplem.. takze musim odsavat zas…myslite ze pomuze kdyz prestanu strikat? mozna ze nebudu muset tak casto odsavat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
22.2.13 21:22

Nevím, co ti kdo poradí, ale za men odávat, zvlášť pokud máš odsávačku na vysavač…
Kašel má mj. proto, že mu to teče do krku (když leží) a nutí ho to ke kašli…
pokud mu teče pořád rýma, tak bych asi tak často nekapala… (nestříkala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
23.2.13 08:17

@Brontik takze odsavat pokažde kdyz tece ale nestrikat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
23.2.13 15:00

Já bych rozhodně hlavně odsávala (vysavačovou, ruční se tolik nesmí, aby se nepoškodily sliznice)… Stříkala bych tak 3× denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1657
23.2.13 17:10

Mně se u malého osvědčilo při rýmě a nachlazení colostrum, sinupret a šťáva z cibule a medu a na spaní mažu tymian. mastí a spí bez dušení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.18 20:28

Na rýmu, zadní rýmu a huhlání

Pomáhá Světlík. Je lepší než všechny kapky do nosu. Je to sypaná bylina, která se koupí v lékárně. Hodně si lidé myslí, že je jen na léčení očí, ale to není pravda. Nasypte lžičku Světlíku do hrnečku a do poloviny zalijte vroucí vodou. Nechte 15 min a pak prelijte. Počkejte až vychladne a pak kapatkem do každé nosní dírky co nejčastěji, nejlépe po každém smrkani a pak po chvíli zase odsmrkat. Pokud má dítě zadní rýmu dávejte klidně každou hodinu, rýma se spustí už první nebo druhý den. Pokud dítě huhlá, protože se mu zvětšuje nosní mandle a neustále pofrkava i tohle dokáže Světlík vyléčit. Musíte být ale dusledni, každý den připravit čerstvý Světlík a vydržet ho podávat. Světlík nutí k pšíknutí po podání, dítě se možná i oklepe a možná mu vyhrknou i slzy, ale to je jen než si zvykne. Mějte připravený papírový kapesník, aby se dal hned utrit nos. Světlík projede celou nosní dutinu, často až do pusy. Vyzkoušejte si ho nejdřív na sobě. Má jednu velkou výhodu, není návykový naprosto přírodní a prostě pomáhá. Pokud se důsledně nasadí hned v počátku rýmy nebo prostě když už cítíte, že vás simra v nose, rýma se ani nemusí rozjet a pokud ano a vy jste vytrvale, můžete mít do 3 dnů po ní. A nezačne být hnisava. Nefunguje to jen, když si dáte Světlík ráno a pak už ne. Já jsem někdy taky líná a kašlu na to až do té doby, když vidím, že se prostě nedá nic dělat a musí se najet na Svetlik :D. Vytrvalé a hlavně důsledné ženy mají v tomto ohledu velkou výhodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí