Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Peníze za drahé kurzy kreslení bych nevyhazovala, pokud se chceš zlepšit, napůjčovala bych si knížky v knihovně a načetla si nějaké rady, ale jinak to chce hlavně kreslit, kreslit a kreslit, každý den nebo prostě co nejčastěji - chce to jen cvik… má zkušenost z přijímaček na VŠ učitelství - na jedné škole po nás chtěli nakreslit zmuchlaný papír a na druhé jsme měli za úkol 2 obrázky, zadání si pamatuju do dnes, protože jsme z toho nikdo nebyl moudrý
první měl být na téma „co do výtvarné výchovy patří“ a druhý „co do výtvarné výchovy nepatří“ já vždycky kreslila ráda, ale o umění jsem toho moc nevěděla, takže mi celá vykreslená ruka byla k ničemu, tady se ocenila, nejspíš podle hodnocení, nejvíc kreativita, kamarádka pro kterou byla VV utrpení nakonec získala víc bodů než já
jeden papír měla nějaký zažloutlý, podepsala to s tím, že za ní dílo vytvořil sám čas a na druhý papír si sedla a obkreslila si svůj zadek… já tam celou dobu kreslila jak vzteklá a měla míň bodů - takže vyhodit ještě tisíce za kurz, tak si asi trhám vlasy
na tyhle školy bych tu výtvarku fakt neřešila, kreslení reálných věcí po nás chtěli fakt minimálně za celé studium, šlo především o kreativitu a vést výtvarnou výchovu tak aby děti bavila, všechny děti né jen ty nadané a tak často přistupovali i k nám ![]()
No na výtvarce mně bavily jen akty:-D, a obličeje, jinak vše ostatní jsem si mohla malovat doma a předtím fakt kolikrát stačí se trošku zakousnout do technik atd. Někdy tak člověk zvládne vícn ež ve skupině, ale zase jiné věci nejdou ![]()