Kurz ošetřovatelka?

3
19.2.18 20:20

kurz ošetřovatelka?

Ahoj všem :-)
Nedávno jsem tady pročítala diskuze na téma ošetřovatelka, sanitářka, protože se rozhoduji si takový kurz zaplatit. Jen se nemůžu rozhodnout, protože v sázce jsou kurzy dva a to ošetřovatelka a nebo prac. v soc. službách (Ošetřovatelka Je kurz na rok za 14 000,– a soc. Prac. Tuším za 6000,– na snad „jen“ 3 měsíce)
Nevím na koho se obrátit, aby mi vysvětlil rozdíly mezi těmito kurzy. Dočetla jsem se, že ošetřovatelka je zjednodušeně řečeno “výhodnější” - prý může zastávat činnost prac. v soc. službách.
Chtěla jsem toto oživit, kdyby měl někdo aktuální poznatky…
Budu vděčná za všechny příspěvky k tematu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
425
20.2.18 11:56

Určitě se obrať na FN ve vašem městě, tam ti vysvětlí rozdíl. Přes úřad práce můžeš absolvovat rekvalifikační kurz pracovnice v sociálních službách nebo sanitáře. S tím, že se musíš evidovat na ÚP, pokud jsi nezaměstnaná tak už asi jsi evidovaná jako uchazeč o zaměstnání, pokud bys pracovala tak jako zájemce o zaměstnání. Jde hlavně o to, že si můžeš vybrat jakýkoliv rekvalifikační kurz - musí být akreditovaný ministerstvem školství a podat si přihlášku. Na kurz není právní nárok. Projde to komisí. Pokud by ti ho schválili, tak ti ho proplatí po skončení kurzu, pokud ho úspěšně absolvuješ. Kurz ošetřovatele trvá cca 10 měsíců, pro pracovníky v sociálních službách cca 2 měsíce, případně je i chůva pro děti do zahájení povinné školní docházky ta trvá cca 2 měsíce. Koukni na internet a pak ti podají informace i na ÚP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.2.18 21:06

Díky za příspěvek :-)
Na úřadě ted vedená jsem - nabídla jen nějaký kurz na asi 3 měsíce, ted už nevím přesně, já si vybrala kurz na zdravotní škole v Kroměříži. A odkázala mě na pána, který se zabývá zvolenými rekvalifikacemi, s ním bych se měla domluvit pokud budu mít zájem o proplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
4.3.18 11:12

Ahoj, možná píšu pozdě, ale určitě doporučuji kurz Ošetřovatel, pracovník v soc. sl. může pracovat jen v těch soc. sl. a ošetřovatel může i do nemocnice. Myslím, že někde je to i lépe placené. Navíc u nás pracují prac. v soc. sl. a kolikrát za ty tři měsíce opravdu neví ani jak mají pacienta napolohovat, kolik tekutin musí za den vypít a jiné základní věci a hlavně nemají zájem se to naučit, takže já už mám na PSS celkem averzi, ale ono to je asi tím, že některé ty naše pečovatelky očividně ta práce nebaví a nezajímají se o ni, to potom raději žádný kurz a vždycky říkám, proč si nejdou raději sednout za pokladnu do Tesca :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
1.7.19 19:16

@Terina25 Ahoj, uvazuji take o kurzu Osetrovatel. Mohu se optat, jak to pres UP dopadlo? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
13.6.20 21:21

Zdravím taky uvažuju o kurzu ošetřovatelky ale chtěla bych spíš se zaměřením na miminka do kojeneckého ústavu dá se udělat přímo nějaký kurz na to specializovany?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze