Kurz sanitář 2024

Anonymní
27.8.24 00:33

Kurz sanitář 2024

Ahoj chtěla bych se zeptat vás co máte již kurz za sebou nebo ho děláte budu teď na kurz docházet a zajímá mě spousta věcí nemám zdr. skolu, tak vše bude pro mě nové myslíte že se to dá naučit vše zapamatovat nebo se tam učí věci co jsou dá se říct samozřejmostí co se týče hygieny určitý postup, dále mě zajímá pitevna prý tam bude praxe což mě trošku mrazí a praxe je již placená? Praxe by měla být ortopedie interna pitevna a ještě další dvě které jsem zapomněla🙈 můžete někdo poradit na co si dát bacha atd…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.8.24 05:07

Možná to bude mít každý kurz jinak.. Ja tedy kurz nemám. Jsem sestra. Ale holky od nás určite praxe placené neměly :) A na pitevně taky nebyly. Byly to holky ze všech oborů a všechno se učily od začátku. Mají tě všechno naučit od úplného základu…Pokud víš něco navíc, lépe pro tebe. Každopádně někdy se to, co se lidé naučí externě na internetu apod., se neshoduje s výukou… Samozřejmě až kurz skončí, provoz bude úplně o něčem jiném. Tak držím palce a tfuj tfuj :srdce:

• Citovat
  • Upravit
776
27.8.24 05:29

Já kurz mám, praxe rozhodně placené nejsou, jsi tam aby jsi se něco naučila, takže spíš přidéláváš práci lidem co tě školí. Na pitevně jsme se byli jen podívat, nebyla ani žádná pitva, nelíbilo se mi to, ale dalo se to zvládnout. Co se týká učiva, tak mě tenkrát přišlo, že je toho hodně, ale v porovnání se zdrávkou to bylo prd, naučit se to určitě dá. Hlavně nikdo neočekává znalosti na úrovni sestry, pokud budeš alespoň něco vědět tak ti to dají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
27.8.24 09:05
@Anonymní píše: Více

Děkuju za odpověď mám kámošku co dělá si právě kurz a jak dodělala teorii tak šla hned pracovat tak mě to mátlo ona vlastně měla praxi +už rovnou pracovala no jsem z toho trošku v nervech bojím se jen odborných názvu to mi do hlavy moc neleze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
27.8.24 09:10

@Anny2148 děkuji,z té pitvy mám vítr jak budu reagovat no… I když chápu že asi se to musí páč se to stát na oddělení může že se nachomejtnu u toho když někdo zemře… A zkouška je ústní i písemná jako u maturity? Vyberu si otázku? A pak mluvím píšu nebo se zádají otázky a ty vypracuji? Jsem ze školy nějaký pátek tak se trošičku toho učiva bojím ale zase si říkám díky te praxi bych to třeba pak i lépe pochopila a sanitářka také odvádí lidi na vyšetření? Nebo to dělají spíše jen chlapy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
27.8.24 09:17

@Nikonik nevím jak je to na jiných kurzech a jiných odděleních. Naše zkouška byla jak písemná tak ústní. Vytálneš si otázku, která se skládá za 3 okruhů. Uděláš si poznámky a pak tě ústně vyzkouší. Fakt klid, není to ani maturita. To dáš. A co se týká úmrtí na oddělení, záleží kde budeš pracovat, ale u nás na interně je to cca 1× týdně, to prostě k té práci patří. Ta pitevna není o těle, ta je tam protože jako sanitář tam máš pak oprávnění pracovat, tak abys měla přehled. Stejně tak se chodí do lekárny. Náplň práce je na každém oddělení trochu jiná. Na interně je to především péče o pacienty, přebalování, mytí, krmení a samozřejmě i odvádění na vyšetření. Někde na to ale mají spešl sanitáře, to je fakt různé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
27.8.24 20:40

Prosím Vás, nevíte někdo, jestli je nějaká možnost úhrady kurzu přes ÚP?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
27.8.24 23:02

@Anny2148 děkuju no snad to dám takže oni asi sami i řeknou ať si uděláme poznámky při výkladu a to pak bude v těch zkouškách ne? Známá mi říkala že probírali otázky jako třeba kdo je hlava státu co je člověk když má ZPP atd… No uvidíme asi každý kraj nebo nemocnice to má jinak já bych to měla mít na 5 měsíců 3 teorie a 2 praxe a v lékárně můžeš pracovat i se sanitarskym kurzem? Já myslela že tam mohou být jen lidi co mají vnějšku zdr. vzdelani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
27.8.24 23:03

@1Pears1 pokud ses na UP vedená tak by neměl být problém ale četla jsem že musíš si zažádat 30dni před začátkem kurzu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
27.8.24 23:17
@Nikonik píše: Více

Díky :kytka:
Ne, to není pro mě, na UP nejsem a změnit obor se nechystám. Někdo se mě na to ptal a nebyla jsem si jistá. Vím, že třeba kurz pracovník v sociálních službách uhradit jde.
Však jsem ho taky odkázala, ať se nakluše zeptat, že si musí žádat dopředu. Někdy chtějí i písemný příslib zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
27.8.24 23:25

@1Pears1 také nejsem na ÚP a kurz jsem si platila ale pokud by byla šance o nějaké proplacení tak bych byla ráda ale co jsem tak četla tak většinou se musí být právě na up aby nějaké to %proplatili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
27.8.24 23:34

@Nikonik Stačí být zájemce o zaměstnání, ne uchazeč. Myslím, že docela dobře vím, jak funguje toto uhrazení některých kurzů, jen jsem nevěděla a nemohla dohledat, jestli tam spadá zrovna sanitář.
Zpětně se nikdy neproplácí, vždy se musí žádat dopředu a posoudit zdravotní stav žadatele a jeho reálnou šanci získat místo po rekvalifikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
22.10.24 13:54

Ahoj můžete mi ještě prozradit jak moc se liší plat např v Praze a nebo někde třeba v Karlových Varech, Benešove slyšela jsem že to je opravdu kolem 20 000cisteho já dělám teď praxi takže jsem se ještě ani neptala kolik nabízí a to tam opravdu dělám práci kterou by měli dělat osky klistyr například měřím tlak nandávám EKG.. jen by bylo řečeno že by mě po praxi dali na gynekologii na oddělení což by byl asi relativně klid, a nebo LdN toho se bojím a ještě je možnost jipu máte zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze