Je reálné přihlásit se na kurz trenéra a zvládnout to?

Anonymní
29.5.25 16:00

Kurz trenér

Ahoj, potřebuji změnit život, jinak se asi zblázním. Je to uz par let, co jsem vystudovala gympl, dal jsem nestudovala, protoze v te dobe nebylo nic, co by mi dale dávalo smysl nebo v čem bych vynikala natolik, abych pokračovala ve studiu. Uz několik let se zajímám o zdravou výživu a premyslela jsem, ze bych si udělala kurz na výživového poradce, ale jak to tak sleduji, dává mu větší smysl udělat si kurz na fitness trenéra a později případně dodělat kurz na výživového poradce. Myslim, ze ciste jako výživový poradce se dá jen těžce uživit a jakožto trenér ma člověk vetsi šance - i sehnání klientely bude fungovat lépe.
Problem je, ze jsem nikdy nebyla cvičit ve fitku. Jsem aktivní prakticky celý život, cvičit doma (i s činkami), ale ne ve fitku, tudíž ne se stroji a jinými pomocnými nástroji, které lze nalézt pouze tam
Je reálné přihlásit se na kurz trenéra a zvládnout to i bez těchto předchozích zkušeností?
Viděla jsem, že součástí zkoušky je také anatomie. Biologie mě ve škole bavila, tak to by snad šlo.
Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17136
29.5.25 16:09
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

mám kurz fitnes instruktora a dalo se tam jít i bez zkušeností, vše tě naučí, vysvětlí, praxe je tam velká (pokud si nevybereš nějaký online kurz). Já si dělala pod Oasis školou, dnes už se jmenuje jinak. Učili tam hlavně mladí kluci, kulturisti a měli jsme tam i doktora kulturistu a nějaké holky na marketing. Po kurzu jsem se ale neuplatnila, těch sportovců a wellness influencerů je tolik (a to jsem si ho dělala v roce 2013). Později jsem si udělala kurz výživového poradce, pak poradce pro vegany a pak zdravotnického maséra, balneoretapie. A teprve tady bych našla uplatnění v lázních jako masérka. A to mě bavilo. Pokud budu mít někdy krizi ve školství, půjdu zase tímto směrem - wellness. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
30.5.25 14:53

Kurz je weekendovy a urobi ho kazdy kto zaplati :-)

Zalezi aku chces klientelu… klientela vecne chudnucich zien ktore o tom nic nevedia je asi mozna, ale kazdy kto trenuje za nejakym ucelom si trenera vybera a k nikomu kto v zivote nebol vo fitku nepojde. Iba naucit sa dychat trva niekolko hodin, spravne technicke prevedenie cvikov atd… To sa za weekend neda vysvetlit!

Dost dobre nerozumiem preco sa chces profesionalne venovat niecomu co ta nebavi a k comu nemas vztah - to je podla mna slepa ulicka.

Ja som nemal ziadne vysledky a aj tak som si vyberal trenera, vybral som si reprezentacneho trenera, takze on si zabehal 30km, potom sme si spolu zabehali 10km, potom fitko, 1-2km plavanie a 50-70km bike. Vsetko lahko na pohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3026
24.6.25 23:35

Dělej radši tu výživu. Jedním kurzem těžko nahradíš měsíce nebo roky praxe. Ve výživě už máš více zkušenosti a budeš umět lidem poradit mnofem lépe i z praxe. Bude to na kvalitě práce vidět. Pokud pokukuješ po fitness, tak začni nejdřív sama a třeba po dvou třech letech zauvazuj o nějakém kurzu a trénování ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze