Kurz vychovatel

Anonymní
29.8.24 09:36

Kurz vychovatel

Zdravím :oops: již 10let pracuji v oboru kadeřník na hpp 12hod směny, krátký dlouhý týden, víkendy svátky.
Podnikat jít v dnešní době nechci. Vzhledem k tomu že jsem ve věku kdy bych chtěla během dvou tří let založit rodinu mě popadá myšlenka co práce po rodičáku ja uz dvanáctky víkendy moc dělat nebudu a ani nebudu chtít. A taky co já mohu dělat za práci s výučním listem od pondělí do pátku. Moc možností nemám než snad obchod hospoda restaurace kde bych se dlouhým směnám a vikendům nevyhla :lol:
Vždycky jsem si říkala že kdybych se líp učila bavila by mě práce ve škole. Ale neveřim si že bych si zvládla dodělat maturitu a vysokou školu 8o
Narazila jsem na kurz vychovatelství a napadlo mě stačí to kdybych se do budoucna chtěla vydat směrem k tomu školství trochu a hledat si práci ve školní družině? Nebo je opravdu nutné si dodělat potřebné vzdělání. Taky by mě zajímalo jak je to platově ohodnoceno. Děkuji a přeji vám krásný den :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24954
29.8.24 09:53

S výučním listem tě samostatnou pedagogickou práci (vychovatel, družinář) nikdo dělat nenechá (kromě asistenta pedagoga, tam stačí kurz, ale mám za to, že se jejich počet obecně snižuje)..
nejdřív si napiš jednotlivým ředitelům, zda vůbec ve tvém okolí nějaké volné místo ve školství mají a jaké + jaké požadavky, ale vidím to bledě, co vím kolem sebe, tak ve školách mají pořadníky se zájemci (v našem okrese), po RP bys případně mohla na ÚP a tam si vyřídit vhodný rekvalifikační kurz (kolega si tak udělal papíry na bus a dělá řidiče), ale potřeboval k tomu příslib budoucího zaměstnavatele…https://www.mpsv.cz/web/cz/jsem-v-kurzu

nebo můžeš začít studovat za svoje, ale bude září, tos měla řešit už před půl rokem…

jinak zrovna u Vychovatele by to mělo být takhle :
Vychovatel získává odbornou kvalifikaci Studiem pedagogiky v souladu s § 16 odst. 1 písm. c), e), h) zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a to konkrétně dle písm.:
c) vysokoškolským vzděláním získaným ukončením jiného akreditovaného bakalářského studijního programu než podle písmen a) a b) a studiem pedagogiky podle § 22 odst. 1,
e) vyšším odborným vzděláním získaným ukončením jiného akreditovaného vzdělávacího programu než podle písmene d) a studiem pedagogiky podle § 22 odst. 1,
h) středním vzděláním s maturitní zkouškou získaným ukončením jiného vzdělávacího programu středního vzdělávání než podle písmen f) a g) a studiem pedagogiky podle § 22 odst. 1.

A jinak akreditovaných kurzů Vychovatelství je na trhu spousta (koukám kolem 20tisíc), ale chtějí maturitu (jakoukoliv), viz. třeba zde https://vstvs.palestra.cz/…hovatelstvi/

Příspěvek upraven 29.08.24 v 09:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27716
29.8.24 09:56

No nevím u nás družináře dělají AP aby měli delší úvazek, vychovatel tak někam do ústavu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
29.8.24 10:12

Když si pořádně přečteš, jaké jsou podmínky přijetí na kurz vychovatele. Tak zjistíš, že pro vyučené je zcela mimo kategorii. První dodělat maturitu. Pak můžeš nastoupit na kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24954
29.8.24 10:34

@Kelsey1 jojo, taky myslím, že je zakladatelka dost mimo mísu…

s učňákem jako ještě toho AP by mohla, ale pokud vím, tak je obecně problém s jejich financováním, takže těch míst moc nebude a peníze za to tristní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.24 10:42

@Lucy75 nejsem mimo mísu, jen jsem podala dotaz či stačí mít pouze kurz nebo jestli je potreba si dodelat i maturitu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16982
29.8.24 10:45
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

Jako vychovatel pracuje nekdo, kdo ma vysokou vychovatel, nebo vytvarkari, socialni pedagog, aj obory. Nebo s maturitou + celozivotko vychovatel. Uz ani jako AP se s vyucnim listem neuplatnis. Tlaci se na maturitu a vysokou (haha).
Druzina je maly uvazek (vetsinou 0,6 -0,9), vyjimecne plny. Proto družinu vetsinou maji asistenti. Je to ranni druzina a odpoledni, treba ranni na 6 a odpoledni do 16hod.

Dodelej si maturitu. To je asi zaklad, pokud chces delat ve skolstvi. A spise nez ap se vrhni na skolku. Asistence jde do kopru. (Pracuji ve skolstvi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.24 10:50

@chs.jasmin děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
9093
29.8.24 11:13
@Lucy75 píše: Více

Už ani AP. Teď jsem se dívala na tři školy a školky náhodně. Mají tam na svém webu, že hledají AP a mají tam poznámku, že požadují maturitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32927
29.8.24 11:34

Ani na jedno už asi není šance. Na vychovatele už vůbec ne. Na AP možná v Praze a s nižší platovou třídou ( nižší úroveň činnosti). Chápu, že chceš změnit obor, ale tudy to nepůjde. Bez maturity ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32927
29.8.24 11:36

@Kelsey1 taky jsem si všimla, začínají to požadovat už při nabídce práce. Buď maturita a kurz nebo pedagogické vzdělání.
Já teda neznám žádnou AP jen s výučním listem. A minimum i jen s maturitou. U nás má většina titul nebo VOŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24954
29.8.24 11:48
@Anonymní píše: Více

což svědčí o tom, že o problematice, zákonu 563/2004 Sb. ani školství obecně nevíš nic…

vše se dá vygooglit a ačkoliv je opravdu akreditovaných kurzů dostatek, tak požadavkem je maturita + bych si na tvém místě vůbec nebyla jistá, že u vás ve školství to místo vůbec volné je… mám spoustu spolužaček kantorek a ve školství obecně moc volných míst není a dost mladých učitelek nastupuje nejdřív jen na různé záskoky za rodičáky na dobu určitou apod. a to mají příslušnou vš…

tou maturitou bys určitě měla začít… třeba ještě do placeného studia zvládneš naskočit i tento školní rok, když to dnes rozjedeš a najdeš volné místo… v našem okresním městě třeba jde maturita placeně na jedné sš dodělat dálkově, pro vyučené za dva roky..
nebo koukám už dnes hodně nabídek i téměř on-line https://www.europeanacademy.cz/maturita-online?…

tady máš maturitu dálkově za dva roky v oboru Podnikání za 22800Kč i na splátky, za mne velmi slušná nabídka https://pruvodce.ssgh.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22659
29.8.24 16:13

Ahoj, tak ted zustan, kde jsi. Mas tam nejspis dobu neurcitou a to bude pro tebe vyhodne, kdyz bys chtela vice deti za sebou. Zustala bych tam az do materske a po vsech materskych a rodicacich, tak bych zacala delat na sebe. Jsi kadernice. Mas v tom vzdelani i praxi. Jako svuj pan si muzes davat zakaznice, jak se ti to bude hodit. Treba manzel prijde odpoledne z prace a ty mu predas deti a pujdes pracovat. Nejlepe si uz takto, kdyz se o deti bude starat manzel, na rodicaku zacit budovat klientelu. Prijde mi to naopak dobre zamestnani s detmi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze