Kurzy IT při RD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17012
7.2.23 19:09

@Zuz94 - jj, mam za sebou 2 DA Czechitas, PyLadies..Pred tim prace na Callcentru..A pred tim vyska - matika, statistika.

Doporucim ti zkouset programovat pofle videií z youtube, pyLadies si muzes zkusit i sama off-line.

Treba zjistis, ze te to nebavi s zustanes v puvodni profesi, jako sposta holek. Nebo te to chytne a uz nepusti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
7.2.23 19:16

@Králičice děkuji moc, no do původní práce se moc vracet nechci. Protože není moc časově přizpůsobena k dítěti. U IT vidím možnost HO tak mě to víc láká tímto směrem 😊

Jinak děkuji za radu 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
10.11.23 08:02

Máte někdo zkušenosti s PyLadies, uvažuji že bych se po novém roce přihlásila ale nemají vypsané žádné aktuální termíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
10.11.23 08:25
@vulpes píše:
@Zuz94 měla jsem ten kurz datové analýzy. Pak jen pár jednodenních kurzů a pak něco i mimo Czechitas. Od té doby vlastně pracuji jako datový analytik

Jen tak pro info, co je vlastně náplní práce datového analytika? Jestli to teda není tajné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1644
10.11.23 08:30
@Petr-33 píše:
Jen tak pro info, co je vlastně náplní práce datového analytika? Jestli to teda není tajné :)

U nás dělají hlavně transformace dat. Ve firmě máme asi 20 různých systémů (aplikací) a datoví analytici dělají aplikace, která tyto data agregují.. zpravidla nějaké formy manažerských přehledů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17012
10.11.23 09:16

@Miska455 - pyladies jsou fajn :) V jakém městě chceš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7862
10.11.23 09:36
@Petr-33 píše:
Jen tak pro info, co je vlastně náplní práce datového analytika? Jestli to teda není tajné :)

Jak píše výše Hippo…
Obecně data slouží k tomu, aby se z nich získaly nějaké informace. Takže vše začíná nějakou potřebou (většinou) byznysu něco o něčem vědět. K tomu je potřeba najít a identifikovat vhodná data (můžou být v nějakém centrálním datovém skladu, můžou být rozstrkaná v mnoha systémech, můžou se získávat i vně firmy…), pak ta data transformovat (skripty - nejčastěji různé SQL, Python, R…) a výsledek ještě vhodně modelovat, aby nad tím šel postavit report… no a ten report pak ideálně vizualizovat ve vhodném nástroji tak, aby ta poptávaná informace byla jasně a srozumitelně předaná.

Za mě nejzábavnější práce na světě, je to jako když si denně hraješ nějakou super únikovku a ještě ti za to platí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
13.11.23 13:00

@Králičice Dívala jsem se na Prahu, ale nenašla jsem žádné aktuální termíny pro začátečníky poslední vidím 1. 3. 2023 :( Nevidím tam ani kolik ten kurz stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze