Kurzy IT při RD

78
7.2.23 14:57

Kurzy IT při RD

Hezky den, ráda bych si rozšířila obzory a vybrala jsem si IT. Už předtím mě IT zajímalo a nyní mám čas se tomu při RD věnovat. Už jsem začala zjišťovat, že znalostí lze čerpat přes Czechitas nebo Pyladies( tady čekám až se případně na podzim otevře kurz pro začátečníky v Ostravě).
Momentálně, ale hledám co by mě v IT zajímalo. Zprvu to byla datová analýza. Ale přijde mi to docela složité. Tak nejspíše zůstanu u programování.

Ve většině diskuzi jsem četla, že je nejlepší začít jako manuální tester. Ale jak a kde? Ve většině případů, chtějí znalostí Java apd.

Děkuji moc,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
671
7.2.23 15:38

Ahoj, a už máš nějakou zkušenost s IT?
Uvažuji taky o kurzu, mám spoustu načteného a jsem z okolí Ostravy. Můžeme se spojit a poradit se :)) když tak sz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
7.2.23 15:39

@sucuba nene vůbec nic 😊
Jinak klidně 😁 a odkud jsi přesně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
7.2.23 15:41

@Zuz94 napíšu zprávu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7862
7.2.23 16:12

@Zuz94 programování ti přijde jednodušší než datová analýza…? Opravdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
7.2.23 16:14

@vulpes datovou analýzu jsem teprve dneska zkoumala, a byl to první dojem. 😊 Ale neříkám, že tomu nedám šanci. Jsem na kurz přihlášena, a je v dubnu. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7862
7.2.23 16:25

@Zuz94 já ten tvůj pocit nerozporuji, jen se upřímně podivuji. Měla jsem to naopak, tak proto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
7.2.23 16:27

@vulpes aha chápu, uvidím časem co mě více zaujme. A pracuješ teď v IT? Jaké kurzy sis prošla? Můžeš něco doporučit? 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7862
7.2.23 16:32

@Zuz94 měla jsem ten kurz datové analýzy. Pak jen pár jednodenních kurzů a pak něco i mimo Czechitas. Od té doby vlastně pracuji jako datový analytik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
7.2.23 16:34

@vulpes děkuji moc, a mohu se zeptat u koho jiného mimo Czechitas sis dělala kurzy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7862
7.2.23 16:40

@Zuz94 dělala jsem několikaměsíční kurz PHP…bylo to fajn a efektivní, ale to už neexistuje. Bylo to jen takové hodně komorní ve srovnání s Czechitas.
A pak ještě nějaká studentská organizace, tak jsem si dala několik lekcí VisualBasic, měli snad i R a jiné…ale to už si nevzpomenu ani na název a taky to přestalo fungovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17012
7.2.23 16:58

Před 5 lety kurzy czechitas, pak PyLadies - už 3.5 roku delam testerku.

PyLadies jsou skvele.

@vulpes - premyslim, ktera ty jsi :lol: jestli jsme se potkaly

A doporucuju kouknout na kurzy na Bani, jestli nejake nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
7.2.23 17:15

@Králičice Super děkuji! A soustředila ses od začátku jen na testování? Hádám, že u Pyladies si prošla kurzem pro začátečníky na Python. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17012
7.2.23 18:12

@Zuz94 - spis na programovani..Ale v praxi jsem zjistila, ze to neni pro me..A tak ze spatne programatorky je snad dobra testerka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
7.2.23 18:19

@Králičice takže ses k testování dostala bez zkušeností? Na PyLadies zatím kurzy nejsou a u Czechitas zatím pořád vybíram a spíš čekám na příští rok jak vyhlásí další akademii, ale pak bude záležet na co bude soustředěná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze