Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, prosím o radu, přemýšlím o předporodním kurzu, stojí 1300 Kč a přítomnost přítele 100 Kč navíc za každou hodinu, myslela jsem, že jsou i nějaké zdarma, to asi tedy ne že? je to vůbce k něčemu? nebo jak se maminka dozví, co dělat pak přesně, až se narodí miminko? žádné kurzy, které by toto ukazovaly maminkám nejsou?
Děkuji
Ahoj, chodila jsem na kurz a myslím, že bych se bez něj obešla.Stejně jsem ty poslední, nejdůležitější lekce už nestihla.Co a jak s mimi ti vysvětlí v porodnici.
u nás se návštěvy kurzu rozhodně vyplatí!
většina pojišťoven kurz proplácí!
Příspěvek upraven 25.10.11 v 08:08
misisipi píše:
u nás se návštěvy kurzu rozhodně vyplatí! je za 800,– (obsahuje již otce u porodu, ten samostatně stojí 500,–) jinak kurz obsahuje 6× 4hod teorie, 2× týdně 2 hodiny cvičení , 1× týdně 1 hodina plavání. takže kdo dřív začne, víc si zacvičí
většina pojišťoven kurz proplácí!
Tak na váš kurz bych taky rozhodně chodila
tam by se vyplatilo i kus dojíždět (kdepak to je?).
Ale jinak mi kurz přišel k ničemu, chtěla jsem jít, ale u nás ho natolik zdražili, že jsem usoudila, že to fakt nepotřebuju… a nepotřebovala, porod jsem měla překotný, tak než jsem se stihla rozkoukat, tak bylo mimčo na světě, krásně se přisálo, takže jsem se vlastně neměla co učit.
Ahoj, byla jsem na dvou ze tří i s manželem a myslím, že to až tak na nic nebylo. Dozvěděla jsem se pár věcí, které mě docela překvapily. Co se týče porodu, tak ještě nemám za sebou, takže rady ohledně porodu jako takového teprve zjistím, jestli využijeme.
Ale my platily 200 za hodinu, takže pohoda.
I manžel uznal, že to pro něj bylo zajímavé.
j.a.n.i1 píše:misisipi píše:Tak na váš kurz bych taky rozhodně chodila
u nás se návštěvy kurzu rozhodně vyplatí! je za 800,– (obsahuje již otce u porodu, ten samostatně stojí 500,–) jinak kurz obsahuje 6× 4hod teorie, 2× týdně 2 hodiny cvičení , 1× týdně 1 hodina plavání. takže kdo dřív začne, víc si zacvičí
většina pojišťoven kurz proplácí!tam by se vyplatilo i kus dojíždět (kdepak to je?).
Ale jinak mi kurz přišel k ničemu, chtěla jsem jít, ale u nás ho natolik zdražili, že jsem usoudila, že to fakt nepotřebuju… a nepotřebovala, porod jsem měla překotný, tak než jsem se stihla rozkoukat, tak bylo mimčo na světě, krásně se přisálo, takže jsem se vlastně neměla co učit.
koukám, že na opačném konci republiky než se nacházíš ![]()
Na kurz jsem nechodila a taky jsem porodila…myslím, že jsem o nic nepřišla
určitě porodíš i bez něj…záleží na tobě ![]()
já teda na kurs chodím (ale mě ho proplatí pojišťovna, takže o to bylo rozhodování jednodušší
)
je to 5 „dvouhodin“ za 950,– Kč.
Pro mě je supr, že se tam dozvím spoustu informací oproštěných o „citové výlevy“ které se občas objeví na netových diskusích, které pak spíš vyděsí než poradí…
taky je supr, že se dozvím, jak se rodí přímo v té dané porodnici a né všeobecně-je spousta informací, které platí pro jednu porodnici a pro druhou ne.
taky jsem si prohlídla porodní sál, řekli nám jak přesně to bude vypadat při příjmu (takže už tam nebudem zmateně pobíhat), co a jak bude nebo nebude dělat tatínek(třeba i taková blbost, jakože v tom nemocničním mundůru pro tatínky je hrozný vedro a není dobré si pod to brát džíny, ale jen nějaké látkové šortky, je docela fajn a to bych se jinde nedozvěděla), co a proč budou s mimčem hned po porodu dělat, atd…
takže za mě ano!
jinak doprovod u kurzů je vítán a zadarmo (a je jedno, jeslti to bude nastávající tatínek, maminka rodičky, nebo třeba kamarádka)
Kasandra7:
Já jsem řešila stejný problém jako ty, jsem v 17.tt, čekám první a nakonec jsem se rozhodla že nebudu chodit. Přijde mi to jako zbytečné vyhazování peněz, nehledě na to že to určitě zvladnem i bez kurzů jako naše maminy, myslím že někdy nevědomost je lepší. To jedině takový kurz jako psala misisipi, kde za rozumnou cenu máš spousty hodin cvičení a něco se i dozvíš, ale takových povedených kurzů je asi málo ![]()
Já chodím od nějakého 14.tt na cvičení pro těhotné a ty kurzy vede stejná porodní asistentka a jak na cvičení tak na kurzech jsem s ní moc spokojená. Měli jsme jen dvě lekce o základní informovanosti a např. jsme si s tatínkama zkoušeli, jak nám můžou pak pomáhat při kontrakcích, bylo jim řečeno, jak to u porodu vypadá - což si myslím, že není špatné, když chlap slyší od odborníka.
Pak taky kdy jet do porodnice a kdy ještě počkat, jak je to v šestinedělí. No a taky konkrétní informace ohledně té naší porodnice, protože všude je to taky trochu jinak.
Dělali jsme baby masáž …
ZA mě ano, ale jak jsem psala byly to 2×2 hodiny a stály po 200, takže nás to rozhodně nezruinovalo.
co vím od kamarádky z Brno, tak v Brně je několik míst, kde kurzy dělají, ale prý né všechny pojišťovna proplácí. takže pokud by si chtěla příspěvek na kurz, tak napřed zavolej do pojišťovny jestli ti to od té porodnice proplatí…