Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky holky,mam 18ti mesicniho syna,pred mesicem jsme byli na urologii a tam nam kuzicka ztahli nasilim,mel tam dost mazku,takze by mohl mit zanety,ted veim ze jsem mohla pockat,ale uz je bohuzel pozde ![]()
Nyni nam jedna pulka prirostla,druha pulka jde az pod zaloudek…Tak se chci zeptat,a potrebuju radu…
Proč mu to strhávali? On měl problém s čůráním? Mám také synka 3,5let a celou kůžičku nepřetáhnem od mala a nikdo nás na urologii netahal.Jinak by mu mělo pomoci vždy při koupely ve vaně lehce přetahovat dělám to prckovi taky někdy jde a někdy ne , jinak jsou mastičky na zjemnění(povolení ) kůžičky . ![]()
Doktory co to strhával násilím bych taky zatahala za předkožku. ![]()
Já jsem to zkoušela párkrát lehce přetáhnout ve vaně,ale nejde to úplně a doktor mi říkal ať to neřeším,že teď se do 3 ( ?) let neřeší,pokud nejsou problémy s čůráním.Mám ho nechat at si to „šmrdlá“sám…
Ach jo, školácká chyba, chudák syn. Ten mázek je zcela fyziologický a ničemu nevadí, naopak díky němu se později předkožka sama uvolní. Teď nevím, co můžeš s přirostlou předkožkou dělat, jemně promazávat a zkoušet přetahovat, víc asi nevymyslíš. ![]()
taky nam to stahli nasilim, pak pri kontrole tam byl jeste mazek, tak stahnul urolog znovu a uz dobry. Stahnem ted az pod zalud.
Jinak jsem hned po tom „strhnuti“ museli koupat v hermanku a mazat Framykoinem
nas tam poslal nase obvodni…Vim ze ted uz bych mu to nenchala udelat,ale verila jsem doktorce na urologii..
Holky a cim ho mam mazat?Staci olivovym olejem po koupani a jeste zkusit pretahnout?
Ve vane to delame skoro kazdy den,teda necham ho ve vane apak dtahnu a pod sprchou..
Ach jo chudacek bude kvuli me trpet
malej taky trpel jako zvire, ale verim, ze uz mame vybrano a bude to dobry. Ted uz nemazem nicim, jen obcas pretahujem…
Ale taky si myslim, ze jak ho bolelo curat, tak se naucil zadrzovat curani a odplenkovali jsme. Takze snad to k necemu bylo ![]()
chudáček… no nevím čím mazat, možná tím framykoinem. ale tuším je jen na předpis?
my máme naštěstí edukovanou a moudrou mudru, co nepřetahuje…
Nedělala bych s tím nic, pokud nemá potíže s čůráním, možná ve vaně zkoušela pomaličku postupně přetahovat, aby se to nezajizvilo a nezúžilo. Je ještě malý a má moře času. Svému synovi jsem na to ještě ani nešáhla a ani nebudu…
Ahoj nechci nikoho strašit, ale mému synovi také nikdo z doktoru kužičku nepřetahoval, mudra tvrdila, že to není třeba a ve necelých třech letech musel na obřzku protože s tím už nešlo nic dělat. Takže za mě asi dobře, že se to strhavá pokud je to třeba dokud jsou maličcí a ještě to zapomenou. Držte se ![]()
@Verluka a co mu bylo, že už s tím nešlo nic dělat? Měl záněty, nemohl čůrat?
Já jsem dle rady MUDr zkoušela přetahovat od miminka. Jemně, pomaloučku, při koupání. Momentálně žádné problémy nemáme. Jsou mu 4.
Dostávají mě matky, které tvrdí, že se přetahovat nemá a má se to nechat být, že v zahraničí se to neřeší...... Ale tady jsme bohužel v Česku a řeší se to. Takže, než vystavit svoje dítě takové bolesti a problémům, tak radši budu přetahovat sama od malinka, ať si mě třeba zastánkyně nepřetahování ukamenují. Potom tady brečí, že jim to Dr. strhl násilím....... Ano, je to hnusné ale většina z nich si to zavinila sama (nemluvím o vrozeném zúžení předkožky a jiných abnormalitách, ale těch je tak 5%).
@niki2 nenechám nikoho to řešit, pokud k tomu není důvod, nemá záněty nebo potíže s čůráním. Předkožka se samovolne odlučuje až v pubertě, není absolutně důvod to řešit ve 3 letech. Ale každý ať si to dělá jak chce, já to nikomu nevnucuju…
@AnastazieB píše:
@Verluka a co mu bylo, že už s tím nešlo nic dělat? Měl záněty, nemohl čůrat?
Záněty neměl, ale měl to přirostle kolem dokola a nahoře se mu to zužovalo, takže se mu špatně čůralo.
@Verluka píše:
Záněty neměl, ale měl to přirostle kolem dokola a nahoře se mu to zužovalo, takže se mu špatně čůralo.
Pokud měl indikaci k obřízce, tak by mu nepomohlo ani násilné stržení. Nebo si myslíš, že se kloučci rodí s dírou jako blázen a ta se věkem zužuje? To je samozřejmě hloupost, pokud je u někoho nutná obřízka, tak by mu nepomohlo nic, i kdyby ses snažila od narození.
A řeči, že je dobře, že už to má, že byl malej, že na to zapomene
, z toho je mi smutno. V tom případě přestaňme bránit týraný děti do čtyř let, protože ty na to taky zřejmě zapomenou…