Kůžička na pindíkovi

3683
7.5.12 21:19

Kůžička na pindíkovi

Ahojky holky,mam 18ti mesicniho syna,pred mesicem jsme byli na urologii a tam nam kuzicka ztahli nasilim,mel tam dost mazku,takze by mohl mit zanety,ted veim ze jsem mohla pockat,ale uz je bohuzel pozde :(((

Nyni nam jedna pulka prirostla,druha pulka jde az pod zaloudek…Tak se chci zeptat,a potrebuju radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.5.12 21:28

Proč mu to strhávali? On měl problém s čůráním? Mám také synka 3,5let a celou kůžičku nepřetáhnem od mala a nikdo nás na urologii netahal.Jinak by mu mělo pomoci vždy při koupely ve vaně lehce přetahovat dělám to prckovi taky někdy jde a někdy ne , jinak jsou mastičky na zjemnění(povolení ) kůžičky . :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
7.5.12 21:32

Doktory co to strhával násilím bych taky zatahala za předkožku. :cert:
Já jsem to zkoušela párkrát lehce přetáhnout ve vaně,ale nejde to úplně a doktor mi říkal ať to neřeším,že teď se do 3 ( ?) let neřeší,pokud nejsou problémy s čůráním.Mám ho nechat at si to „šmrdlá“sám…

• Citovat
  • Upravit
2926
7.5.12 21:33

Ach jo, školácká chyba, chudák syn. Ten mázek je zcela fyziologický a ničemu nevadí, naopak díky němu se později předkožka sama uvolní. Teď nevím, co můžeš s přirostlou předkožkou dělat, jemně promazávat a zkoušet přetahovat, víc asi nevymyslíš. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2410
7.5.12 21:34

taky nam to stahli nasilim, pak pri kontrole tam byl jeste mazek, tak stahnul urolog znovu a uz dobry. Stahnem ted az pod zalud.

Jinak jsem hned po tom „strhnuti“ museli koupat v hermanku a mazat Framykoinem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3683
7.5.12 22:04

nas tam poslal nase obvodni…Vim ze ted uz bych mu to nenchala udelat,ale verila jsem doktorce na urologii..

Holky a cim ho mam mazat?Staci olivovym olejem po koupani a jeste zkusit pretahnout?
Ve vane to delame skoro kazdy den,teda necham ho ve vane apak dtahnu a pod sprchou..

Ach jo chudacek bude kvuli me trpet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2410
7.5.12 22:47

malej taky trpel jako zvire, ale verim, ze uz mame vybrano a bude to dobry. Ted uz nemazem nicim, jen obcas pretahujem…
Ale taky si myslim, ze jak ho bolelo curat, tak se naucil zadrzovat curani a odplenkovali jsme. Takze snad to k necemu bylo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
7.5.12 23:09

chudáček… no nevím čím mazat, možná tím framykoinem. ale tuším je jen na předpis?
my máme naštěstí edukovanou a moudrou mudru, co nepřetahuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13772
7.5.12 23:28

Nedělala bych s tím nic, pokud nemá potíže s čůráním, možná ve vaně zkoušela pomaličku postupně přetahovat, aby se to nezajizvilo a nezúžilo. Je ještě malý a má moře času. Svému synovi jsem na to ještě ani nešáhla a ani nebudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
7.5.12 23:49

Ahoj nechci nikoho strašit, ale mému synovi také nikdo z doktoru kužičku nepřetahoval, mudra tvrdila, že to není třeba a ve necelých třech letech musel na obřzku protože s tím už nešlo nic dělat. Takže za mě asi dobře, že se to strhavá pokud je to třeba dokud jsou maličcí a ještě to zapomenou. Držte se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13772
8.5.12 00:19

@Verluka a co mu bylo, že už s tím nešlo nic dělat? Měl záněty, nemohl čůrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
8.5.12 00:20

Já jsem dle rady MUDr zkoušela přetahovat od miminka. Jemně, pomaloučku, při koupání. Momentálně žádné problémy nemáme. Jsou mu 4.
Dostávají mě matky, které tvrdí, že se přetahovat nemá a má se to nechat být, že v zahraničí se to neřeší...... Ale tady jsme bohužel v Česku a řeší se to. Takže, než vystavit svoje dítě takové bolesti a problémům, tak radši budu přetahovat sama od malinka, ať si mě třeba zastánkyně nepřetahování ukamenují. Potom tady brečí, že jim to Dr. strhl násilím....... Ano, je to hnusné ale většina z nich si to zavinila sama (nemluvím o vrozeném zúžení předkožky a jiných abnormalitách, ale těch je tak 5%).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13772
8.5.12 00:26

@niki2 nenechám nikoho to řešit, pokud k tomu není důvod, nemá záněty nebo potíže s čůráním. Předkožka se samovolne odlučuje až v pubertě, není absolutně důvod to řešit ve 3 letech. Ale každý ať si to dělá jak chce, já to nikomu nevnucuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
8.5.12 00:31
@AnastazieB píše:
@Verluka a co mu bylo, že už s tím nešlo nic dělat? Měl záněty, nemohl čůrat?

Záněty neměl, ale měl to přirostle kolem dokola a nahoře se mu to zužovalo, takže se mu špatně čůralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
8.5.12 09:08
@Verluka píše:
Záněty neměl, ale měl to přirostle kolem dokola a nahoře se mu to zužovalo, takže se mu špatně čůralo.

Pokud měl indikaci k obřízce, tak by mu nepomohlo ani násilné stržení. Nebo si myslíš, že se kloučci rodí s dírou jako blázen a ta se věkem zužuje? To je samozřejmě hloupost, pokud je u někoho nutná obřízka, tak by mu nepomohlo nic, i kdyby ses snažila od narození.

A řeči, že je dobře, že už to má, že byl malej, že na to zapomene 8o , z toho je mi smutno. V tom případě přestaňme bránit týraný děti do čtyř let, protože ty na to taky zřejmě zapomenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí