Kůzlečí maso
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kůzlečí maso
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, zda je možné podat dítěti kromě doporučovaného kuřecího, krůtího králičího atd. také kůzlečí maso - mladé kůzle z domácího chovu. Nikde jsem o kozím mase a jeho případném zavádění do dětského jídelníčku nic nenašla. ![]()
A ještě jeden dotaz - mám také možnost mít domácí vepřové, ale názory na jeho podávání se značně liší - někde jsem četla, že až od roku, někde, že libové kousky i od 9 měsíců. Jaký je váš názor?
Moc děkuji za rady. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
O kuzlecim nic nevim,ale asi bych se nebala davat..veprove se davat nema,protoze je tucnejsi,ale na libovem nevidim nic spatneho.Myslim,ze je mnohem lepsi,libove veprove,nez hormony a ATB nacpane kureci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A vlastne jehneci se dava,je ve sklenickovych prikrmech,tak bych kuzle dala,kord,kdyz je domaci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Eemii píše:
A vlastne jehneci se dava,je ve sklenickovych prikrmech,tak bych kuzle dala,kord,kdyz je domaci
jsem mimo, jaký kord? proč píšeš o meči?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jizvíková píše:Eemii píše:jsem mimo, jaký kord? proč píšeš o meči?
A vlastne jehneci se dava,je ve sklenickovych prikrmech,tak bych kuzle dala,kord,kdyz je domaci
Ale no tak, nebuď zlá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
davala a davam kuzleci i jehneci, kureci kralici hovezi veprovy, slepici ryby…od roku davam uz i zverinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To se u nas v mluvene forme bezne pouziva,neznas?
A nech si svy ucitelsky rypani,pravopis zde opravujes dost casto,aniz by te o to nekdo zadal ![]()
Misto toho odpovez zakladatelce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Eemii píše:
To se u nas v mluvene forme bezne pouziva,neznas?A nech si svy ucitelsky rypani,pravopis zde opravujes dost casto,aniz by te o to nekdo zadal
Misto toho odpovez zakladatelce
Tak rypani vypada jinak. Tohle nema s pravopisem nic spolecneho, proste me zaujalo, ze pises KORD. KORD je mec ci savle. Zajima me, jestli to ma nejaky jiny vyznam ci co? Proto jsem to psala, ano profesionalni deformace, to priznavam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím, nehádejte se kvůli blbinám (taky jsem učitelka
) a raději nechte prostor pro další reakce. Děkuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych dala, přece to nebude dlabat od rána do večera 7 dní v týdnu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klidně bych kůzle dala, je to mladé maso a hlavně i proto, že je domácí. Vepřové se doporučuje od roka, já ho prckovi ještě nedala, my zas jedeme z 90% na domácích králících ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hami dělá příkrm vepřové se zeleninou od 5. měsíce, takže já bych se nebála ani toho vepřového, také si myslím, že lepší domácí vepřové než kupované kuřecí, kůzle bych dala normálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
veprove maso se nedoporucuje predevsim kvuli vyssimu obsahu VNITROSVALOVEHO tuku, tzn.i libovy kousek ma tuku mnohem vyssi mnozstvi nez masa ostatni.
kuzleci maso bych dala v klidu, pro zmenu to je fajn.
OT-kdyz uz jsme u toho poucovani, KORD je druh bodne zbrane, nikoliv mec ani savle. Blize ma spise k fleretu
Ale Emi jsem rozumela, i kdyz tohle slovo znam v mluve pouzivane bez toho D na konci (kór)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Domácí kůzlečí určitě ano, vepřové klidně taky (kýtu, plec, panenku…krkovici a bůček si nechte pro sebe). Bacha na kupovanou drůbež, tu bych miminu dávala minimálně (růstové stimulanty, genetická úprava, nechutné životní podmínky…). To raději vyzkoušet reakci na ryby a zařadit je (my jsme byli do roka na téměř kompletní stravě, nejsme alergici, na závadnost dobrého masa-mléka-vajec nevěříme a věříme na ochranu zdraví co nejrozmanitější stravou s minimem aditiv).
Kůzlečí ragů nebo kozlíka na rožni bych si taky dala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem za reakce, my máme všechno domácí, i to drůbeží, takže to budu asi střídat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit