Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím
chtěla bych znát vaše zkušenosti a názory na kvalitu panenek Barbie.
Před krátkým časem jsem se začala rozhlížet po barbínách (samozřejmě zn. Mattel) a překvapilo mě, že jsou dražší než jsem čekala
pokud u sebe měly nějaký doplněk, obleček navíc, tak se snad cena nepohybovala pod 500kč. Tak jsem prohlížela a prohlížela, a že je dcera ještě malá tak jsem řekla že koupím nějakou z těch levnější. Jo, objednávala jsem na netu. Objednala jsem Baletku - fialová s hnědými vlasy… Když přišla, tak jsem byla docela překvapená, že má duté nohy a vůbec jsem si na obrázku nevšimla, že trikot má vlastně vyrobený na tělo panenky… Teď jsem objednala ještě Barbie Fashonistas 13 a to se mi líbí ještě míň. Panenka má řídké vlasy, byla rozcuchaná a vlasy má na jedné straně delší a u hlavy je měla jakoby slizké a slepené (myslím, že se to stalo ve výrobě). Nejde vůbec posadit do pravého úhlu, protože díky modelkovské póze sedí jakoby v záklonu a víc narovnat v tom sedu nejde
takže vlastně barbíny snad nikdy nestojí (musí je mít dítě v ručičce) a tahle si ani nesedne… Zajímají mě vaše zkušenosti a taky to, jestli Barbie za vyšší cenu jsou na tom lépe? Vyhraba jsem na půdě Barbie ještě po sobě a má prostě to plastové tělo plné a takové lehounce gumované, hezký obličej a stále má krásné vlasy… Děkuji ![]()
Starší edice Barbie jsou zpracováním kvalitnější/dodnes máme dvě z dětství.
Na druhou stranu i dnes se dá koupit Barbie lepší, ale nejsou to ty za 250 Kč.
Jsou rozdíly v dutosti noh, poloze rukou, ohebnosti nohou v koleni, šlapkách nohy, propracovanosti dlaní.. i ve vlasech.
Mě obecně kvalita panenek docela štve, ráda bych panenku s vlasama, který se nezmuchlají v dredy po pár použití, značka je mi šumafuk
Jo to jsem vlastně nenapsala, že měla ta modelka dred. Ten tam byl úplně navíc a šel ven (byl přilepený na vlasech)… vlasy jsem umyla a ostříhala, abych se teda zbavila těch slepených pramenů a toho sajrajtu v nich a taky toho oškubanýho účesu… Jinak mám ještě připravenou od Habra tu Meridu, ale ta je zatím v krabičce, protože dcera má za měsíc narozky… tak jsem na ni zvědavá… určitě je precizněji zabalená a vlásky se zdají dobré.
@hofka píše:
Mě obecně kvalita panenek docela štve, ráda bych panenku s vlasama, který se nezmuchlají v dredy po pár použití, značka je mi šumafuk
Takovou bych taky ráda viděla.
Ja bych v tomhle sla asi do kvality nad kvantitou a radsi nez dve levne z netu bych koupila tu pravou Barbie od Mattela. Ale je to teda otres, kolik penez chteji za kus plastu
.
Dcera ma pár barbin levnějších a některé jsou fakt tragické, ze jim upadavaji části těla ani nemluvím. K Vánocům dostala barbinu od Mattela a je pravda, ze je pevnější, da se ohybat v kolenou, parádní vlasy, ale cena byla téměř 8stovek. Když jsem byla malá, měla jsem spoustu těchto panenek a některé drží dodnes, pokud jsem je teda zrovna neostrihala.
Radši bych zašla do hračkářství a vybrala osobně. Barbie od Mattela nemají řídké vlasy a jsou kvalitní, tak bych řekla, že ti poslali nějakou napodobeninu ![]()
Jinak my máme 4 panenky typu Barbie, ale nejsou to ty „pravé“, nějakou holky dostaly, jednu jsem kupovala ve slevě asi za 150 Kč a jsou dobré, mají ty plné nohy a jsou hezké v obličeji, jen nemají ty kloubové nohy, takže sedí do pravého úhlu, ale to nevadí. K Vánocům dostaly holky domeček pro Barbie, tak s tím si užijou víc, než se samotnýma panenkama, jako první domek obydlely plyšové ovečky ![]()
Kdyby měl někdo zájem o nějaké věci na Barbie (nábytek, nádobíčko), mrkněte do inzerátů, máme 3D tiskárnu).
Aha, já to špatně přečetla. Koupila jsi jinou značku. Ale i tak bych radši vybrala nějakou naživo ![]()
To chce koupit tu original od Mattela, dcers ma nekolik levnych a je to otres, hlavne ty vlasy. Na vanoce dostala pravou morskou pannu, mela jsem strach co vlasy, kor kdyz je furt ve vode. A musim rict, ze supr.
@Jankaxx Holek baletka má nohy plné z obvyklého tvrdšího plastu, co mají levnější Barbíny. A vlasy má v pohodě. I když teda už taky měla avivážovou rozčesávací kůru
Ale na to, jak s ní nejmladší zacházela, vypadala ještě docela učesaně. To horší jsou hrané monsterky. Každopádně to, co vydrží Barbie, konkurenční Steffi přežila jediná
I když ta Disney řada od nich vypadá výrazně kvalitněji.
@vertunka no tyhle jsou taky od Mattela
a já jsem si říkala u té první, že je levnější, protože nemá žádné doplňky… jiné mají pejska, nějaký hud. nástroj, náhradní oblečení… a jak máš někde něco navíc ač je to kus plastu, tak ta cena roste… takže proto se ptám tady, jestli ty dražší jsou kvalitnější, nebo jsou stejné a jsou dražší jen kvůli doplňkům ![]()
Já jsem holkám k vánocům kouila pravé Mattelky sadu Elsa a Anna za 1200,–
shválně jsem brala Mattel, protože si vzpomínám na panenky za mého dětsví. No ale kvalita taky nic moc… duté tedy jsou, ale vlasy řídké, nemají ohebné nohy a nejsou takové lehce gumové, prostě plast
Asi se fakt pohoršili…
@scentini píše:
To chce koupit tu original od Mattela, dcers ma nekolik levnych a je to otres, hlavne ty vlasy. Na vanoce dostala pravou morskou pannu, mela jsem strach co vlasy, kor kdyz je furt ve vode. A musim rict, ze supr.
Vždyť píše, že koupila od Mattela. ![]()