Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
Jen dneska přemýšlím, jak to asi vnímají jiní rodiče, když jejich děti dostávají od příbuzných „nekvalitní“ (někdy i nebezpečné) dárky a sladkosti. Vím, že mám být ráda, že vůbec něco dostávají apod., ale vrtá mi to hlavou. Vůbec neřeším, že dostáváme my jako dospělí „blbosti“…to mi opravdu vůbec nevadí a ocením snahu. Ale u dětí jsem na to trochu háklivější. Například včera přijela babička dát dětem předčasně mikulášskou nadílku. Ok, vše ok, ale ona jim prostě nakupuje ty nejhorší věci. Dostali spoustu věcí od vietnamců, sladkosti ty nejhorší. Například dcera 5 let dostala šminky a laky na nehty od vietnamců (bojím se aby ji to nevyvolalo kožní reakci, zničilo nehty atd.) Dvou a půl letý syn dostal zvířátka taky od vietnamců, co strašně smrdí a podle mě jsou nebezpečné. Sladkosti- samý takový ty nejlevnější čokošky za 5 korun. Rozhodně tyto dárky nekupuje protože má nízký příjem ( má 60000Kč výplatu a její druh skoro to samé). Já rozhodně nechci aby jim koupila drahé věci. Jen jim nemusí kupovat ty nejhorší věci. Jak to berete vy? Jak mám vysvětlovat dceři, že jí Mikuláš naděluje řetízky a prstýnky, co se do dvou hodin rozpadnou, proč dostává tak hnusné sladkosti od něj. Dostanou hodně „blbostí“ a já pak řeším, jak se vše rozpadá, hnusně chutná… To samé Ježíšek, taky samý věci od vietnamců. Já jim přeci nemůžu brát nadílku a dárky a dát to pryč. Raději bych uvítala kdyby jim koupila toho mnohem méně a prostě obyčejnou třeba milku a k tomu třeba normální lesk na rty a hotovo. Syn je k tomu malý a jde i o jeho zdraví - smrdící hračky chemkou, nejhorší čokošky, tvrdé bonbony a autíčka co se rozpadnou na malé části do večera. Mě to i mrzí. Nejde tu o peníze, ale jde tu o to zamyslet se o kvalitě věcí, který dávám takto malým dětem. Já taky nekupuje co nejvíc věcí a třeba koupím dva, tři dárky co vím, že něco vydrží nebo mají normální kvalitu.
Příspěvek upraven 01.12.13 v 12:01
Neporadím, u nás to dělají taky.. a když něco řeknu, tak mi na to odpoví, že malýmu koupí, co oni uznají za vhodný ![]()
@Bunnies od jakých čongů? Kdo to jako je? To si snad děláš srandu je takhle nazývat… Nezlob se na mě, ale tohle je naprosta neucta
![]()
Jinak ano babička taky občas koupí něco od vietnamců, když se mi to zda nekvalitní prostě to vyhodím. Možna by stačilo otevřít pusu a říct jí to, ona ti myšlenky nečte…
Taky by mi to vadilo, naštěstí s našimi prarodiči je v tomhle domluva. Promluvit si s ní o tom by nešlo? Nebo přijít rovnou s konkrétním návrhem jako „dcera si strašně přeje to a to, líbilo se jí to, když jsme to viděly v tom a tom obchodě“.
@Melody 4 píše:
@Bunnies od jakých čongů? Kdo to jako je? To si snad děláš srandu je takhle nazývat… Nezlob se na mě, ale tohle je naprosta neucta![]()
Jinak ano babička taky občas koupí něco od vietnamců, když se mi to zda nekvalitní prostě to vyhodím. Možna by stačilo otevřít pusu a říct jí to, ona ti myšlenky nečte…
od congu jako od vietnamcu? ti maji to stejny co v obchode vykupuji to od nich za par ![]()
Mě to taky vadí a nevím co s tím, naštěstí se to moc neděje. Babička měla vždycky dost tendenci kupovat silenosti u vietnamcu nebo v sekaci, ale fakt sileny veci, takze jsem to vzdycky ztopila, ale kdyz jsou deti vetsi a dostanou to primo, tak je to horsi. No zkusila bych jim to nejak naznacit.
Muj tata ma taky nekdy tendenci koupit nejakou silenost, jednou to byl takovej dost forovej kocarek, ted k narozeninam takove kycovite latkove zidlicky, ale ty se celkem daj. Jako mela jsem chut mu neco rict, ale zas je mi to lito. Letos si deti preji CD a MP3 prehravac, tak mu pak jeste reknu, at nic dalsiho nekupuje, ze maji hracek az az.
@zizalkaaa píše:
od congu jako od vietnamcu? ti maji to stejny co v obchode vykupuji to od nich za par
no ja nevím zda congové jsou vietnamci, ale asi ano
Vždyt právě spousta obchodu kupuje od nich, takže bych nehanila vsěchny výrobky ![]()
@zizalkaaa tak ne vsechny kramy ![]()
jako vsechno je dnes made in china, ale ne vsechno a nektere firmy tam maji aspon poradne kontrolory ![]()
Ja jsem na nekvalitni hracky a veci obecne docela pes.
Opravila jsem to. Jsou to vietnamci, nechci je urážet, ale opravdu ty jejich výrobky- to je fakt hrůza a hrůza.
Jinak veci pro deti musi splnovat nejake normy, ktere jsou v CR dost prisne a pochybuju o tom, ze je vietnamci maji
a ostatni co prodavaji stejne zbozi, taktez ![]()
Takovy veci bych detem nedala, neda se s nimi domluvit a rozumne jim to vysvetlit?
Já to řeším hodně. Zdraví a vývoj mého dítěte je na prvním místě. Celá rodina je poučena, že dárky nekvalitní a dětem neprospěšné se nekupují, sladkosti už vůbec. Někdy se stane, že koupí něco co my neschvalujeme, tak to prostě dáme lidem co to upotřebí, ale my to nebudeme.
Všem jsme oznámili, že na Mikuláše je pro nás nejlepší darovat ovoce, oříšky, piškoty a sušenky co náš klouček miluje.(jsou bez cukru s rýžovým nebo kukuřičným sirupem) a třeba něco na potěšení ( nejlépe dřevěnou hračku) ![]()
Ná Vánoce kupuju hračky dřevěné a hlavně co dítě rozvíjí (takže montessori hračky). Babičky mají povolenou jednu hrající hračku, protože bychom s nimi nevydrželi.
Ale i tu mi nejdříve musí říct abych jí schválila.
Náš chlapeček má stejně nejradši ty jednoduché hračky a těch moderních si ani moc nevšímá.
Takže si myslím, že jsi naprosto normální maminka ![]()
Ja ti nevim.co se tyka tech sladkosti nase babi ma mensi prijem a kupuje vnucce kokina normalne v obchode a hracky? jednou male koupila od nich panenku a v pohode.Tak pokud to decko nestrka do pusy.Co se tyka treba toho rozpadnuteho auticka no nevim…to je smutny
uz kvuli te babi, nemysli to spatne a myslim ze upozornovat ji na to by bylo jeste smutnejsi. Nevim co k tomu rict
nevim co by bylo za problem kdyz na to ma, zajit do hrackarstvi a koupit poradny hracky
CHapu te, hodne, ale pripadas mi malinecko nevdecna
ale nic proti, vim jak to myslis
clovek se nad ledas cim zamysli ![]()
@Shakti.T píše:
Já to řeším hodně. Zdraví a vývoj mého dítěte je na prvním místě. Celá rodina je poučena, že dárky nekvalitní a dětem neprospěšné se nekupují, sladkosti už vůbec. Někdy se stane, že koupí něco co my neschvalujeme, tak to prostě dáme lidem co to upotřebí, ale my to nebudeme.Všem jsme oznámili, že na Mikuláše je pro nás nejlepší darovat ovoce, oříšky, piškoty a sušenky co náš klouček miluje.(jsou bez cukru s rýžovým nebo kukuřičným sirupem) a třeba něco na potěšení ( nejlépe dřevěnou hračku)
![]()
Ná Vánoce kupuju hračky dřevěné a hlavně co dítě rozvíjí (takže montessori hračky). Babičky mají povolenou jednu hrající hračku, protože bychom s nimi nevydrželi.
Takže si myslím, že jsi naprosto normální maminkaAle i tu mi nejdříve musí říct abych jí schválila.
Náš chlapeček má stejně nejradši ty jednoduché hračky a těch moderních si ani moc nevšímá.
mam to podobne i tchyni jsme zmenili, ted se s nami dokonce i predem poradi a naprosta spokojenosst.
Pokud by se s nima nedalo dohodnout, mrzelo by me to, ale takove darky by me deti nedostali
@Melody 4 píše:
Zkus se vžít do jejich situace, oni se tak narodili, stejně jako my, jak by se ti to asi libilo. Mě to nerozčiluje spíš je mi jich lito. Nema cenu to rozebirat, kazdopadne od tebe bych takovy nazor necekala.
Ja dokonce jednu vietnamku znam, je to moc fajn zenska. Pracuje, je zamestnana i jeji manzel, ziji slusne deti chdi na gympl.Maji ceske obcanstvi. Ale ti co opravdu tady ve velkem otviraji obchody, vytlacuji ceske prodejce(jiste sis toho vsimla), jeste ke vsemu maji pestirny marihuany ve velkem, prodavaji drogy, maji sve komunity, ty opravdu tady velmi nerada vidim. Ne prala bych si, aby tady nekdo takovy nebyl a lito mi jich neni.