Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jak poznám kvalitní čaj? Většinou jsem chodila do čajovny a doufala, ze mají dobré čaje. Je to má jediná možnost? Chci čaje použít jako dárek. Jak vybrat čaj, abych za to nezaplatila zbytečně moc, abych nekoupila drahy čaj, který nebude dobrý, bude vypadat jako nekvalitní levný čaj… Poradíte?
@Sára 1 píše: Více
Tak každému chutná něco jiného. Sypané by měly být obecně v pohodě. Tušíš, co má dotyčný rád?
@Sára 1 píše: Více
Tak existují různé specializované obchody, kde najdeš opravdu kvalitní čaje, z různých konců světa a různých druhů, kterých je také docela dost. Problém ale je, jestli obdarovanému budou chutnat, proto bych si spíš zjistila jeho preference. I sebekvalitnější čaj může být špatný dárek, pokud má obdarovaný raději ovocný čaj ze sámošky. Můj brácha miluje takové ty superkvalitní zelené čaje, co ani nejsou sypané, spíš jsou to takové mechy (můj „odborný“
výraz) v ještě původním stavu. Má to v krásném balení, ale když jsem je chtěla ochutnat, za mně tedy ne! Já mám nejraději čaj z máty (směs kupuji v bylinkovém obchodu), do kterého ještě občas přidám čerstvý zázvor. Na druhou stranu, ty čaje opravdu prodávají třeba jako krásně balené bomboniéry a pod., ale fakt si zjisti preference dotyčného.
Jak poznáš kvalitní čaj? Asi tak, že stojí okolo 700-1500 Kč za kilo
, dá se pořídit i levnější. Taky mi ty ceny přijdou přemrštěné, ale pokud nechceš dávat tolik můžeš koupit fakt jen pytlicek, za to moc nedáš.
A dám radu kde hledat, velké obchodní centrum
tam kde je hodně těch obchodu tam bude určitě i s čajem a kávou, tam ti poradí.