Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, asi takovy blbý dotaz ale chtěl bych se zeptat když jdu vařit např boloňské špagety, tak přidám mleté maso a občas se mi stane že když přidám mlete na pánev tak mleté nemám na “drobno” ale spojí se na veliké kusy jak kdybych dělal karbanátky nebo něco jiného
snad mě někdo chápe neví někdo čím to muže bejt?
díky za odpověď
Taky se mi to dělalo… ale dávám teď na rozpálenou pánev, a mícham a míchám a mícham a ono se to rozpadne. Jednou jssem mlela maso (melu si sama) a uhnětla na sekanou pěkně a pak část oddělila na bolonskou a to jsem už nerozmíchala… byli velké kusy, musí být fakt čerstvé neuplácnuté.
Může to být slabou rozpáleností pánve, málo oleje a pomalé míchání, musí se pořád hodně míchat než se maso porozpadá.
@Sonic390 Taky jsem měla, děti prskaly. Tak jsem to jednou šoupla do hrnce, projela tyčovým mixerem a bylo ![]()
Edit: překlep
Příspěvek upraven 24.05.24 v 15:28
Já to na pánvi při restování kromě míchání ještě mačkám štouchadlem na brambory, krásně to oddělí
Vzdy musim vereckou jakoby rozdrtit rozdrolit na te panvicce ![]()
Za mě je lepší prvně udělat maso a pak tam nalít omáčku. Z toho co píšeš to působí, že se snažíš dávat maso do omáčky, ono se logicky uvaří vcelku dříve, než se dá na kousky.
Když vidím, že se to spojuje, tak to,,rozkvedlám,, vařečkou.
Nejdříve vždy dělat maso na oleji a až pak přidávat ostatní…
@Temnástranasíly
Samozřejmě že první udělám maso, a až pak omáčku
jen se to nerozdrolí jak by mělo
@Sonic390 píše: Více
Kvalitní mleté maso se samo nerozdrolí, to si opakuji vždy, když se ho měchačkou snažím rozdělit ![]()