Kvalitní snubní prsteny – zkušenosti

30.8.26 16:28

Kvalitní snubní prsteny

Ahoj holky,

chtěla jsem se zeptat, odkud máte snubní prsteny a jak moc jsou ošoupané, žluté a podobne.. verim, ze kvalita se v různých klenotnictvích liší. Ráda bych znala názor od někoho, kdo uz ma snubní prsteny nejakou dobu, kde jste je koupili a jak na tom jsou. ;)
A jake klenotnictví / zlatnictví naopak nedoporučujete.
Hezky den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21947
30.8.26 16:52

Snubní prsteny máme už 20 let. Stále jsou v pohodě, ani jsem je ještě nedávala na čištění či údržbu. Máme ale prsteny úplně hladké kroužky, půlka žluté a půlka bílé zlato. Ano, jsou lehce poškrábané. Ale nosím ho denně. Kupovali jsme je ve zlatnictví, co se specializuje na snubní prsteny. Bylo v Praze u metra Vysočanská. Ale absolutně netuším, jestli tam je stále. Ono bude hodně záležet i na tom, jakou tloušťku prstenů zvolíte, zda bude zdobení nebo vložené kameny. Vše toto už je choulostivé na opotřebení. Můžete klidně zvolit titan nebo chirurgickou ocel, to jsou hodně odolné materiály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32573
30.8.26 18:43

První byl vzorovaný, po hodně letech ten vzor po obvodu téměř zmizel, nechala jsem si vyrobit na zakázku ze svého zlata nový, ten má jen dvě drážky a mezi nimi 5 kamínků, mám ho taky už hodně let a je pořád jako nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
30.8.26 19:25
@Astrotarotadel píše: Více

Tak záleží na tom, jaké chcete, to jste neupřesnila. My jsme měli obyčejné 14k zlaté kroužky, které sloužili už prarodičům, potom rodičům, potom nám, teď už slouží ex a jeho nové ženě :mrgreen: a vypadaly po vyčištění pořád jako nové. 14k zlato je odolnější než zlato 18k, protože je 18k zlato měkčí a pokud jsou tam nějaké vzory nebo ornamenty, tak se rychleji ošoupe. Snubní prsteny se dnes dělají z různých materiálů a je jen na vás, co si vyberete. Nezáleží ani tak na konkrétním zlatnictví, ale na vašem výběru. Pokud se vám nelíbí zlato a chtěla byste jiný odstín, tak bych se moc neupínala na bílé zlato, které má většinou vrstvu rhodia, ta se šoupe (ale vrstva rhodia se dá za úplatek obnovit, nicméně musíte to řešit), tak bych se podívala na šperky stříbrné, titanové, tantalové, ocelové - zvlášť damašková ocel je efektní a krásná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
30.8.26 23:45

Po víc jak dvaceti letech jsou naprosto v pohodě, ale my taky chtěli jen hladké kroužky. Zvolili jsme bílé zlato, rhodium se samozřejmě časem ošoupalo, ale tomu se člověk nevyhne, nejsou tedy zářivě svítivě bílé, ale lehoulince do žluta, rhodium neobnovujeme. Ale já mám ráda lehkou patinu, drobounké mikroškrábance, je vidět, že se nosí. Nesundaváme je ani jeden prakticky vůbec, snad jen s výjimkou lékařských zákroků.
Po takové době asi nemá smysl vzpomínat na malé zlatnictví, kde nám je dělali, možná už tam ani nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23178
31.8.26 06:41

My máme taky hladké zlaté už téměř 15 let naprosto bez újmy, prsteny ani jeden nikdy nesundavame - nikam. Nějaký skrabanecky drobný vidět jsou, ale ne na první pohled, možná ani na druhý. :D taky klasické české zlatnictví tady u nás, ale myslím, že už není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný