Kvalitní židle pro prvňáčka

730
25.1.23 21:26

Kvalitní židle pro prvňáčka

Ahoj, poradíte, prosim, kvalitní židli pro prvňáčka? Dcerka půjde v září do školy. Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1977
25.1.23 21:43

Já bych volila rostoucí s podnožkou, typu Jitro, Sedees

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16199
25.1.23 21:51

Rostoucí pevná židle, aby dítě mělo nohy podložené, ale aby se s ním netočil sedák. Já koupila dětem otáčecí k psacímu stolu, a musela jsem je vyřadit a dát jim k tomu rostoucí židle. Protože na to učení vlnek a rovných čar je fakt hýbací sedák hrozný, neposedné děti se pořád vrtí a kroutí a nesoustředí na psaní (alespoň tedy ty moje děti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
25.1.23 22:00

Já volila polohovací otočnou židli a k tomu rostoucí stůl. Protože na té rostoucí (máme u jídelního stolu) se dítě samo pořádně nepřisune a pak se mi u toho všelijak kroutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
25.1.23 22:19
@aanysek píše:
Já bych volila rostoucí s podnožkou, typu Jitro, Sedees

Sedees jednoznačně :palec:.

• Citovat
  • Upravit
30313
25.1.23 22:51

Máme Jitro pro obě děti. Sedí na nich od 1. třídy do dnes a to jim bude 9 a 11.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22885
26.1.23 05:50

@1Anička1 určitě Jitro, ta je nesmrtelná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
730
26.1.23 17:39

Děkuji moc. Takže žádnou židli s kolečky nedoporučujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
26.1.23 19:09
@1Anička1 píše:

A já ji klidně s čistým svědomím doporučím :lol: V kombinaci s výškově nastavitelným stolem, aby mělo dítě psací plochu ve správné výšce a přitom dosáhlo nohama na zem. Ale musíš sama vědět, jestli na tom tvé dítě bude normálně sedět nebo se bude místo soustředění na práci točit kolem dokola :nevim: Jak nedám na rostoucí židle dopustit u jídelního stolu (Jitro tu frčí už přes deset let, momentálně druhé dítě), tak z hlediska samoobslužnosti jsem ji k pracovnímu stolu záměrně odmítla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16199
26.1.23 19:50

@1Anička1 A já to mám přesně naopak než @ugluk, když jsem viděla prvňáka, jak nemá na té otáčecí pevný posed, a porovnala jsem výkon grafomotorických cvičení na té rostoucí a na té otáčecí, tak jsem to prohodila. Ty rostoucí jsem jim přišoupla ke stolu, a protože mám malé děti jako žížalky, tak se na tu židli normálně protáhly, a měly pevně podepřená chodidla a jak se jim nevrtěl zadek, tak se mnohem víc soustředily.
Takže vidíš, že zkušenosti jsou různé. Pokud nemáš výškově nastavitelný psací stůl, tak bych fakt volila tu rostoucí, nebo nějakou podnožku pod židli, fakt je důležité, aby ty děti měly podepřená chodidla a kolena ohnutá cca do pravého úhlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
27.1.23 19:29
@1Anička1 píše:

Za mě ne. Mám děti relativně klidné, ale první roky musely psát jen na té rostoucí. I běžná židle rušila. Kolečková by nešla ani náhodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamilka0
19.12.23 09:31

Ahoj já jsem kupovala ergonomickou židli ministyle na ezidle i s nastavitelným stolem

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi