Synové si sprostě nadávají - co s tím?

Anonymní
25.1.23 14:00

Synové si sprostě nadávají- co s tím?

Ahoj všem. prosila bych vás o radu. Mé děti - kluci skoro 14 let a 9 let jsou od malička živější, hlasitější. pravda je, že se od útlého věku dohadují a křičí, o hračky atd. v poslední době ale přitvrdili a používají sprostá slova - de..le, jdi do prd…e atd. Snažím se jim domlouvat. my doma tak nemluvíme, u exmanžela doufám také ne. Chápu, že k nějakým výrazům přičuchnou od spolužáků. v každém případě jsem zkusila peněžní tresty - pokuty, ovšem starší syn všechny peníze utratí, tak to na něj nemá vliv. řkám jim, at se teda dají facku, když takhle mluví. hlavně na veřejnosti je přece nebudu fackovat, i když mě to dost štve. co by mohlo pomoct? Jinak mám přítele, kluci ho mají rádi, on jim také domlouvá.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35919
25.1.23 14:04

Bych jim dala do ruky kýbl a hadr a mazali by po čtyřech umývat země, nádobí atd. Zabavila mobil, PC, změnila heslo na WiFi, bez televize atd atd. Neříkej mě že nic z toho nefunguje když budeš důsledná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
25.1.23 14:08

Za mě poměrně obvyklý stav u sourozenců. Netoleruju to, ale u nás padají běžně de*ilove a blbečci a i hůř. Když mluví hodně vulgárně, pošlu je pryč. Rozdělím je do jiných místností.
Bití nepomůže. Maximálně si před tebou dají pozor, protože se bojí.
A placat skoro dospělého člověka za vulgarity mi přijde úplně mimo. Je mu 14, to už moc nedovychovas.
Buď bych nastavila zrcadlo, nebo bych je rozdělila a ignorovala.
Ono je to přejde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.23 14:16

@Billi ano dost často jsou to situace, že jsou spolu v pokojíčku. uvolnil se mi jiný pokoj, tak jsem staršímu nabídla, že tam může přespat nebo prostě být, když mu mladší nedá pokoj. Překvapivě to odmítl. Pravda je, že spolu v pokojíčku jsou opravdu skoro od narození (co jsem mladšího přestala mít v ložnici). budu to tedy nabízet dál. Samozřejmě padají tresty jako odnětí mobilu, ale se starším se o mobil pereme :-(

• Citovat
  • Upravit
Billi
25.1.23 14:27
@Anonymní píše:
@Billi ano dost často jsou to situace, že jsou spolu v pokojíčku. uvolnil se mi jiný pokoj, tak jsem staršímu nabídla, že tam může přespat nebo prostě být, když mu mladší nedá pokoj. Překvapivě to odmítl. Pravda je, že spolu v pokojíčku jsou opravdu skoro od narození (co jsem mladšího přestala mít v ložnici). budu to tedy nabízet dál. Samozřejmě padají tresty jako odnětí mobilu, ale se starším se o mobil pereme :-(

Osobně bych se neptala a pokud to nefunguje, tak bych je rozdělila.
U nás mají každý svůj pokoj, ale když měli společný, tak jeden byl v pokoji a druhý v ložnici.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.23 14:32

Myslíte si, že může mít správný efekt, že každý dostane jiný trest? mladší je na peníze, pokuta by mohla zabrat. u staršího asi nejspíš ten mobil…

• Citovat
  • Upravit
53190
25.1.23 14:42

Rozhodně bych neschvalovala bití, to už radši ať lítají ty deb. ilové ;) Ale já bych to taky netolerovala a klidně každému vymyslela za sprosťárny jiný trest. Starší třeba za každé sprosté slovo na 5 minut odevzdá telefon, mladší třeba ty peníze, když to na něj platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.23 14:42

No víš, dva kohouti na jednom smetišti.. :nevim: Navíc s rozdílem 4-5 let. Podle mě je to do určité míry normální. Já mám syny 12 a 14 a taky tam občas nadávky typu deb.. slyším. Ale jakože přes dveře v pokoji. Říkám jim, ať se sklidní, přede mnou si nenadávají, to fakt musí být nějaká krize, že starší provokuje a mladší vyjede…tak je srovnám, slovně…ale jako tresty takhle velkým dětem…no, to nebude mít efekt…u 14 letého určitě ne…a neper se s ním o mobil, to tě bude akorát nenávidět. Když už tresty, taky typu vyluxovat, vytřít, umýt koupelnu apod..
My jako ženský asi ten mužskej svět moc nechápeme. Starší syn je docela slušňák, ale ve škole mezi spolužákama taky mluví někdy jak dlaždič :roll:. Ptala jsem se ho, proč to jako dělá a řekl mi, že musí, že tak mluví všichni. :zed:
Podle mě z toho vyrostou a pokud je tohle jediný problém, je to ještě celkem ok.

• Citovat
  • Upravit
TO_IT
25.1.23 14:53

Stav „můj sourozenec je absolutní karet*n“ pomine odstěhováním se ze společné domácnosti, aspoň částečné. Jak se budou potkávat méně, zjistí, že sourozenec je vlastně docela fajn.

• Citovat
  • Upravit
24851
25.1.23 14:54

Holky (14) jsou na sebe už cca 2 roky takové, že každý dlaždič z pomocné školy by se od nich mohl přiučovat :( valí do toho „random anglický tunnig“, takže nadávky pak zní opravdu světově..
jako tresty pro ně nic moc nezabírá, trochu funguje odnětí mobilu, radši je pošlu pryč, nechci to slyšet, ale vím, že si to budou říkat prostě jinde…
doufám a věřím, že to časem přejde, ale je to fakt šílené.. pamatuju s bráchou občas menší šarvátku, vím, že jsem ho párkrát i škudlila a padl nějaký „blbeček“, ale tohle co zažívám v jejich pubertě je opravdu děs-běs a v kombinaci s neskutečným bordelem, který dokáží vytvořit během pár hodin, je to na nervy záběr opravdu velmi solidní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
25.1.23 15:04

Já dětem dovoluju doma sprosťačit, jinde nesměj. A oni jak si ulevěj okolo, takhle si nenadávaj. Ale u nás je to atyp, dva zdravouši, jeden těžče mentálně postiženej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
25.1.23 19:23

Jestli u vás padají jen de. bilove a pr.dele, jsi šťastná žena. Moji chlapci používají mnohem ostřejší výrazy. Říkají si tak teda potichu, abych to neslyšela, ale druhák chodí donášet. :lol:
Jo a páťák má teď období „vole“ za každým druhým slovem. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
25.1.23 22:25

Domluv se s nimi, že naopak budou dostávat výhody za to, že zvládnout den bez sprostých nadávek.

Klasika - třeba wifi jedinně pokud den před tím zvládli si nenadávat. Popřípadě kdo mluví týden sprostě, tak dostane výrazně nižší kapsené, než když se dokáže ovládnout. Chce k vánocům nějaký drahý dárek - no tak to musí vydržet měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
25.1.23 22:33

U nás už jedou i slušná slova… každou chvíli slyším např. a do análního otvoru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
25.1.23 22:54
@dedrichov píše:
U nás už jedou i slušná slova… každou chvíli slyším např. a do análního otvoru :lol:

Jo, to u nás taky. Hraje na počítači a „Zas jsem uhynul!“ Protože jsem jim zakázala slovo „chcípnul“.
No a jinak - důslednost. Moji si taky říkají všelijak, ale stačí houknout a klidní se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí