Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak ja nevim, v 10 se snad zabavi, ne? Naschvaly, zve si kamarady, ne?
10 letymu decku bych udelala jen nejaky obcerstveni, pomohla s dekoraci a zbytek bych nechala v jejich rezii a jen byla dohled, urcite bych jim nedelala animatora.
V tomhle věku už o nějakou řízenou zábavu nebudou mít zájem. Oni si nějakou hru vymysli ![]()
10 lete děcka se snad zabaví sami, ikdyby ti to nepřišlo jako vhodná zábava. Hrát na oslavě narozek společenské hry mi přijde jako super úlet. ![]()
Udelat jim doma kino, nejaky film/serial co ted frci a decka treba nevideli, k tomu jidlo, popcorn, limcu.. mit pripraveny nejaky solecensky hry, ale spis jako doplnek a pak proste vyklidit pole a moc nezaclanet jako rodic ![]()
U nás se na oslavách hraje většinou schovka, zem je láva, slepá bába, vylepšené honičky, povídají si jen tak, vymýšlí různé hry (nutno podotknout, že nejsme v bytě a narozky mají až jaro/léto). Nech jim to ve vlastní režii, tu společenskou hru jim třeba jen nabídni.
Co třeba jim pustit Just Dance a oni si podle toho můžou zatancovat na oblibenej song:)
V tomhle věku a vlastně ani mladším jsem zábavu na oslavě nevymyslela, dokážou se zabavit samy. U nás bylo jednu dobu oblíbené karaoke s tím se dokázaly vyblbnout hodně.
My děláme synovi šifrovací hru. Ale mívá oslavy venku. Poslední byla se zapojením QR kódů a děti to moc bavilo.
Aktivitu si hravě snad vymyslí děti samy ne
v deseti vymyslet program, víš, či by mi řekl devítiletý syn? Mami to je trapný ![]()
Když předškoláci měli oslavu s kamarády, tak jsem jim postavila stan s míčky, malovala jsem jim na obličej(Spidermana apod.) a jinak jsem je nechala si hrát, jíst křupky apod..Pro desetileté bych nic extra už nevymýšlela. Jen bych třeba na to myslela u dárků, aby to mohlo dítě vyzkoušet i s kamarády(novou hru na PC, deskovku, jojo apod.) a možná bych oslavu spojila s přespávačkou a večer jim pustila film, dala popcorn a třeba v devět je vytáhla na bojovku, pokud by jim film nestačil, případně část (ty kteří by neodešli domu) vzít před přespáním do kina na nějakou novinku-u nás v kině je třeba Avatar.
Film a popcorn, diskoteka, sminky, modni prehlidka, natacet si videa…
O kvizy a deskove hry asi zajem mit nebudou
.
Idealne spojit s prespavackou.
Ráda bych dětem (10) uspořádala oslavu - aby si pozvaly pár kamarádů, pohrály si, pobavily se…ale bydlíme v bytě. Nechce se mi oslavu dělat na vícekrát, tak se chci zeptat, jestli vás krom společenských her, případně nějakého pobytu venku nenapadá nějaká aktivita, pro cca 10 dětí (kluci i holky)…aby je to bavilo…trochu se toho děsím, aby to nedopadlo jen tak, že budou vymýšlet kraviny, dělat si naschvály…