Co na psychickou pohodu dítěti?

Anonymní
16.1.23 15:38

Co na psych.pohodu diteti?

Je neco co bych mohla 10 lete dceri dat ne lepsi psych.stav? Muze treba trezalku? Uplne se v tom nevyznam, neco jsem uz hledala, ale necham si poradit jestli ma nekdo zkusenost.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
16.1.23 15:43

Zjistit, z čeho má ten psychický stav špatný, a to vyřešit. Třezalka ji nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65200
16.1.23 15:45
@Anonymní píše:
Je neco co bych mohla 10 lete dceri dat ne lepsi psych.stav? Muze treba trezalku? Uplne se v tom nevyznam, neco jsem uz hledala, ale necham si poradit jestli ma nekdo zkusenost.

psycholog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
16.1.23 15:53

Rodinná psychoterapie.

https://www.soft-zs.cz/…ce-terapeuta

A rozhodně to neřešit podle rad na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.23 15:59

Taky bych něco potřebovala. Syn je pořád ve stresu, neustále se za něco omlouvá. Včera rozbil hrnek a brečel, až se klepal.
Nikdy jsme mu za to nehubovali. Hrnek byl pro návštěvy, takže žádný blízký vztah…

• Citovat
  • Upravit
11955
16.1.23 16:36

Používáme meduňku. Částečně to pomáhá chemicky, částečně je to o tom rituálu. Docela se i naučil s tím pracovat a už ví co a jak, aby se to nerozjelo - úzkosti má po mně, takže víme odkud vítr fouká (mně tedy začaly až v pubertě, syn to má už od školkového věku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
16.1.23 17:08

Hořčík a B-komplex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
16.1.23 17:19

Psycholog, psychická nepohoda pramení od nevhodného prostředí doma, moc velkých nároku na dítě, nátlak ve škole. Zjistit důvod pak řešit. Pokud by se jednalo opravdu o psychické problémy, může se stát, že bude na to brát léky. Takže co nejdřív najít psychologa.
My nejsme doktoři, takže pokud nevím a nekomunikujeme s tvojí dcerou tak nevíme kde je problém. Nevíme jak to u Vás funguje, kde je příčina.

Takže psycholog

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
16.1.23 17:30
@Nejmeno píše:
Psycholog, psychická nepohoda pramení od nevhodného prostředí doma, moc velkých nároku na dítě, nátlak ve škole. Zjistit důvod pak řešit. Pokud by se jednalo opravdu o psychické problémy, může se stát, že bude na to brát léky. Takže co nejdřív najít psychologa.
My nejsme doktoři, takže pokud nevím a nekomunikujeme s tvojí dcerou tak nevíme kde je problém. Nevíme jak to u Vás funguje, kde je příčina.Takže psycholog

Mě by zajímalo, jak se definuje psychická nepohoda?

Jinak moje dítě blbě spí, špatně usíná, hodně přemýšlí, vše analyzuje, je úzkostná a asi to má po mě. Oslovila jsem tři různé psychology (dva online), u jednoho jsem 4× byly a nic nového nevím. Nic mi neporadil, fakt jsem tomu věřila a spíš mi přišel ten doktor vyhořelý… dávám b komplex, bylinkové čaje, dbam na jídlo, spánek, nepretežuji… nemám pocit, že by byla rodina špatně, syn vypadá v pohodě, dcera taky dokud nepřijde večer a spánek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
16.1.23 17:36
@Anonymní píše:

A z čeho ten špatný psychický stav pramení? :think: Hledala bych příčinu a pracovala s tím. :think:
Jinak já nedám dopustit na Bachovi kapky (esence), kapu malé př. před návštěvou lékaře, ale určitě to není něco, co vyřeší problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
16.1.23 18:43

@řeřicha To vůbec nemusí být tím, že je špatně rodina. Může to být stres ze školy, problémy s vrstevníky, v podstatě cokoliv. Ne vždycky to vychází z rodinného prostředí. Ještě bych zkusila nějakého terapeuta, jestli nemáte pocit, že byl profesionál, zkusit promluvit s učiteli ve škole, jestli si něčeho nevšimli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1704
16.1.23 19:18

@Primat17780 no, uvidíme, jsem z toho už přešlá, ale to je momentální stav, stejně to budu muset asi řešit. Jinak ano, může to být cokoli, snažím se jí radit jak se uvolnit, děláme meditační cvičení, relaxace, čaje atd., ale pravda je, že od jejího narození stále řeším něco, hlavně ten spánek (k tomu je všude vidět, slyšet, zrychlena, dominantní, až moc nápaditá, až moc hlasitá, až moc živá, působí nevychovane, narušuje klid ač to sama nechápe, asi i až moc emočně labilní a pak, kdyz večer utichne, tak spusti myšlení a to je konec, nespi, analyzuje, ma výčitky svedomi, strach, milion otazek… no je prostě komplikovaná).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
16.1.23 19:25
@řeřicha píše:
Mě by zajímalo, jak se definuje psychická nepohoda?Jinak moje dítě blbě spí, špatně usíná, hodně přemýšlí, vše analyzuje, je úzkostná.

To mam doma taky :hug: :hug: :hug:. Plus extremistka, neuroticka, proste je takova, bude se muset hlavne naucit zit sama se sebou a bude to asi bolet celou rodinu, ale snad to nejak dame. Chlap rad rika, ze nevydrzi sama se sebou v jedne mistnosti, a ma pravdu. Ty vecery jsou nejhorsi… Psycholog by ji myslim dost rozhodil, nejsem si jista, ze bych ji to dokazala podat tak, aby nemela pocit, ze dostava nalepku, je hodne inteligentni. A hodne tvrdohlava. Takze delame, co muzem. Davam ji caj na spani, rybi tuk a vitaminy. Pomaha fyzicka aktivita, nejlepsi je po celodenni ture, ale to nejde denne, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24671
16.1.23 19:27

Sédatif PC, je to homeopatikum k dostání v lékárnách. Na mě teda moc nezabralo, ale na dítě by mohlo. A dětský psycholog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
16.1.23 19:29

Tsk záleží, jak ta psychologická nepohoda vypadá. Mám doma 2 nerváčky. Jsou dráždivé od narození. Nemyslím, že je to okolím. Prostě takové jsou. Nepopírám, že u někoho to může pramenit z určitých sociálních vazeb, stresu a pod. Ale úplně bych to zas tolik nepreceňovala. Lidé jsou různí. Někdo kliďas, někdo je ustrašený, někdo rapl. To by museli u psychouše sedět všichni 😆
Já řešila hořčíkem a béčkem a předcházením krizových situací. Prostě jsme se tak nějak všichni snažili s tím naučit pracovat. Rodiče i děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí