Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám příbuznou, která pracuje ve škole ve městě, kde je celkem dost sociálně slabých a přesně z tohoto důvodu ybdlí úplně někde jinde. Fakt se to nedá a to i když s nimi člověk vychází.
Zvonek bych odpojila, kameru a jít s tím na policii. Jak ty okna vyřešit nevím, když je máte do ulice, hoši by potřebovali pořádnou lekci. Nachystat něco za těmi okny, aby se vyděsili, nevím, třeba něco co by vypadalo jako duch nebo nějakou fakt hrůzostrašnou postavu nebo něco
to by je mohlo trochu odradit
Příspěvek upraven 13.01.23 v 19:35
Rady mě také zajímají.
Jinak to mám také tak že bydlím v jiném městě než učím a jsem tak velmi spokojená.
Měli jsme souseda, který učil ve škole, kterou máme přes ulici. Děti ho také otravovaly. Vyřešil to tak, že s učením skončil.
@Zoe1 píše:
Zvonek bych odpojila, kameru a jít s tím na policii. Jak ty okna vyřešit nevím, když je máte do ulice, hoši by potřebovali pořádnou lekci. Nachystat něco za těmi okny, aby se vyděsili, nevím, třeba něco co by vypadalo jako duch nebo nějakou fakt hrůzostrašnou postavu nebo něcoto by je mohlo trochu odraditPříspěvek upraven 13.01.23 v 19:35
To bych chtěla vidět, jak se puboši leknou „ducha“. To nejsou předškolní dětičky nebo ustrasene svíčkové báby ![]()
Sehnat starsi a silnejsi pubose, kteri jim to pujdou vysvetlit. Prip. dostat na svou stranu sefa jejich party, on to zaridi.
Nic jineho nez sila na tyhle obvykle neplati.
Ale uz je to na hrane.
@Jahru no tak třeba kýbl studené vody potěší
ale počkal bych až začne mrznout ![]()
Jinak dokud nedostanou pořádně na rypák tak nedají pokoj jenom si z vás budou dělat ještě větší srandu
Pozvi si do školy rodiče a důrazně jim vysvětli, že se může stát, že přijdou o přídavky nebo děti půjdou do pasťáku. A trochu bych udělala bububu a vysvětlila jim, co je zanedbání výchovy a co za to hrozí a taky, že půjdu na policii, pokud to nepřestane. Ve škole měj diktafon, kdyby ti začali vyhrožovat a pozvi si každého rodiče zvlášď, aby od jednoho vylezli ze třídy a hned tam šli druzí. Aby nebyla na tebe banda naštvaných rodičů, ale ani aby neměli čas si říct o co jde. A ideálně ať je u toho ředitel školy…Prostě někdo neslyší jen na to, aby si svoje dítě zklidnil. Kdyby to nepomohlo, dala bych do okna kameru(ideálně tak, aby si jí nevšimli, takže třeba mezi kytky nebo z bytu a mířit na okno).
@JiříkMazlík píše:
@Jahru no tak třeba kýbl studené vody potěšíale počkal bych až začne mrznout
Jinak dokud nedostanou pořádně na rypák tak nedají pokoj jenom si z vás budou dělat ještě větší srandu
No, jenomže to si asistentka pedagoga, bohužel, dovolit nemůže. I když souhlasím, že efekt by to mít mohlo ![]()
@Jahru píše:
No, jenomže to si asistentka pedagoga, bohužel, dovolit nemůže. I když souhlasím, že efekt by to mít mohlo
Stoji za pokus se treba pres nejakeho mistnaka popidit, jestli tahle komunita ma nejakeho „sefa“, nepsaneho vudce klanu, byva to tak.
To je autorita, ne rodice. A za nim by mel zajit chlap, idealne nekdo, kdo v tom umi chodit, takovy ten typ, co prijde do cizi hospody a druhy den je se vsemi kamos.
Pokud by tohle vyslo a kluky srovnal jejich clovek, je to nejucinnejsi reseni.
@Anonymní píše:
Hezký večer, potřebuji se s vámi poradit co dělat: pracuji na menším městě jako asistentka pedagoga.Ve třídě máme 2 problémové děti(11let) ze sociálně slabých rodin (rodiče nepracují, pijou, kouří).Sociálka je údajně „hlídá“.Jde o to že v posledním roce jsou kluci hodně problémoví, nadávaji spolužákům sprostě, začali krást dětem věci a tak jsme to s učitelkou začaly řešit Rodičům je to úplně jedno, na sociálku se psalo hlášení. A teď jde o to, že my bydlíme v přízemním domku a tihle kluci nás začali otravovat… zvoní nám na zvonky, bouchaji všude na okna, schválně si hrají s míčem u našich oken Už jsem je několikrát vyhnala, vynadala jim, oni na mně ukazují prostředníčky. Řesila jsem to s jejich rodiči pohrozila jsem policií, sociálkou, rodiče ožralí, řekli že si to s nimi vyřídí, nicméně dnes to dělali znovu.Co mám s nimi dělat v téhle situaci? Mám zavolat Policii? Ale pochybuju že by to řešili, když jde o zvonění na zvonky a ťukání na okna, ale já mám fakt vztek a strach, že mi jednou ta okna vymlátí. Přes školu to nemá cenu řešit, už mají dvojky z chování a nic si z toho nedělají. Manzel už na ně taky vyběhl, ale oni zdrhli.Fakt už nevíme co dělat. Je to hrozně nepříjemný, když takhle otravujou, navíc naše malá se bojí, brečí vždycky. Nemate někdo radu, zkušenost? Moc a moc děkuji.
napadlo mě třeba automatické zavlažování, co reaguje na pohyb, nebo elektrický ohradník, aby se k domu nedostali, ale zase moc neprovokovat, aby vám ty okna příště rovnou nerozbili ![]()
nechodí do nějakého nízkoprahového klubu? tam by mohl být někdo, kdo na ně má pozitivní vliv… já kdybych poslala ven mýho chlapa, tak už se tam neukážou ![]()
Zkusila bych ignorovat..když není odezva mohlo by je to přestat bavit..ale těžko říct co se jim honí hlavou. ( bohužel hraní s míčem, zvonění, ťukání není trestné a ani třeba klid rušící). Museli by vlést na pozemek.
Když vidí naopak reakci, tím víc je to bude bavit.
Mne jednou jeden podobne vyrostek házel mic do okna, asi z nudy. Naštěstí to okno bylo plastové, tak se nerozbilo. Tak jsem jednou tajně vyšla ven, když přišel, stoupla si do tmy za roh a tam cekala, až doháže… no dohazel, pak šel nic netušíc zpátky a já jsem mu zpoza toho rohu vstoupila do cesty a zeptala se, proč to porad chodí házet a zda má nějaký problém?
Nevím, zda si i trochu necvrknul, nicméně poté už neprisel
![]()
Musis byt větší svině, než oni, ale musí to mít i nějaký napad, aby to nebylo trapne. Když rves, trapne to je a to je baví, protože se ti pak můžou smát, až tě doprudi.
Nějaký velký pes do zahrady? Jenom jestli by mu pak nechtěli ublížit. Znám paní, co má před vchodem 3 německé ovčáky - zaručeně je nikdo neotravuje.
Tohle je prekérní situace a strašně nepříjemná, až může být i nebezpečná. Já bych si rodiče pozvala - s učitelkou, s ředitelem školy. To už tu bylo řečeno. A zašla bych i na policii, zkusila bych se s nimi domluvit, co pro tebe mohou udělat. Ono - pokud budeš mít štěstí, tak s tím něco udělat mohou. Nám takhle policie pomohla řešit počínající šikanu dítěte (a nejednalo se o nic hmatatelného, za co by viník mohl být popotahován). Prostě si pozvali maminku, postrašili a dali najevo, že se o to budou velmi zajímat a jakoukoli další stížnost budou brát vážně. A zašla bych i na OSPOD - prostě pro informace a i informace předat. Nejhorší na tom všem nejsou ti kluci, ale ta skupina lidí, kteří mohou stát za nimi, pokud je někdo naštve. Nezastírala bych před úřady, že se bojím.
Hezký večer, potřebuji se s vámi poradit co dělat: pracuji na menším městě jako asistentka pedagoga.Ve třídě máme 2 problémové děti(11let) ze sociálně slabých rodin (rodiče nepracují, pijou, kouří).Sociálka je údajně „hlídá“.Jde o to že v posledním roce jsou kluci hodně problémoví, nadávaji spolužákům sprostě, začali krást dětem věci a tak jsme to s učitelkou začaly řešit Rodičům je to úplně jedno, na sociálku se psalo hlášení. A teď jde o to, že my bydlíme v přízemním domku a tihle kluci nás začali otravovat… zvoní nám na zvonky, bouchaji všude na okna, schválně si hrají s míčem u našich oken Už jsem je několikrát vyhnala, vynadala jim, oni na mně ukazují prostředníčky. Řesila jsem to s jejich rodiči pohrozila jsem policií, sociálkou, rodiče ožralí, řekli že si to s nimi vyřídí, nicméně dnes to dělali znovu.Co mám s nimi dělat v téhle situaci? Mám zavolat Policii? Ale pochybuju že by to řešili, když jde o zvonění na zvonky a ťukání na okna, ale já mám fakt vztek a strach, že mi jednou ta okna vymlátí. Přes školu to nemá cenu řešit, už mají dvojky z chování a nic si z toho nedělají. Manzel už na ně taky vyběhl, ale oni zdrhli.Fakt už nevíme co dělat. Je to hrozně nepříjemný, když takhle otravujou, navíc naše malá se bojí, brečí vždycky. Nemate někdo radu, zkušenost? Moc a moc děkuji.