Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, třeba mi bude někdo schopen poradit. Řeším co koupit k desátým narozeninám klukovi, jehož jediné zájmy jsou počítačové hry ( prý má všechny, které ho zajímají a jiné nechce) a hokej (také vše má a nic jiného nechce). Co byste koupili dítěti s těmito zájmy k narozeninám? Já jsem úplně bezradná ![]()
Lego, kreativní sady, puzzle ani nic takového ho prý nebaví. Stolní hry s ním nikdo hrát nebude.
Cokoli s motivem nektere te pocitacove hry nebo hokeje (tricko, teplaky, mikina…). K tem PC hram jsou i nejake knizky - jakoby rady pro hrace, knizek o hokeji je taky milion. Dres oblibeneho klubu, listky na zapas…
Koupila bych lístky na nějaký hokejový zápas včetně trika/dresu.
Dej mu poukaz, ze s nim pujdes na pesi vylet do lesa a upecete si burty. Co z nej bude? V deseti mit za zajmy jen pocitacove hry, hnus.
@Sadman píše:
Dej mu poukaz, ze s nim pujdes na pesi vylet do lesa a upecete si burty. Co z nej bude? V deseti mit za zajmy jen pocitacove hry, hnus.
Zřejmě to není její dítě, tak co má dělat.
Odbyla bych to nějakým trikem, když ho teda nic nebaví a nic nechce ![]()
Taky bych zvolila cokoli s motivem oblíbené PC hry (triko, čepici, mikinu hrnek, svačinovou krabičku atd.) Ale teda takhle znuděné 10 leté dítě, to zní šíleně.
@Sadman píše:
V deseti jsem měla různorodé zájmy, ale pěší vylety s rodiči nebo tetickou nebo jaký mají vztah to fakt nebyly ![]()
@Sadman píše:
Pokud hraje hokej, tak to je zas celkem náročný sport, tak proč by měl bejt znudenej, nebo linej..
Bohužel, doba se strašně materiálně posouvá ![]()
děti právě už tak od desíti ocení nějakou dobrůtku co mají rády a k tomu prachy do obálky
děs, ale já to letos řešila s puboškama i pod stromkem.. tak to je…
@Elea9 u nás něco s motivem dané vevim takže jeden polštář s Minecraftem, druhý hrnek a talíř s Narutem atd ![]()
Listky do kina, nebo divadla. Letenku po Evrope nekam. Nebo tu vstupenku na hokej…
@Zvonielka píše:
Listky do kina, nebo divadla. Letenku po Evrope nekam. Nebo tu vstupenku na hokej…
Letenku 10ti letymu dítěti?
a k čemu mku bude?
jakože si k tomu letenky dokoupi ještě rodiče plus ubytování? Za takovej dárek ji budou vděční ![]()
Taky chceme synovce 14 let vzít na fotbal, ale s tim, ze mu koupíme lístek a půjdeme s ním.. Jaksi vstupenka na hokej pro 10ti lety dítě je k ničemu, musí s ním jít doprovod, pro kterýho musí mít taky vstupenku, plus musí se jim to hodit časově, takže my rozhodně přímo k narozeninám lístek na konkrétní zápas nedáme, zaprvé většinou je napsanej termín v kterým se hraje to daný kolo, ale námi vybraný zápas pak je třeba v pondělí od 19h, což se vůbec nehodí. Takže dopředu to koupit nejde.
@suzka1 píše:
Koupila bych lístky na nějaký hokejový zápas včetně trika/dresu.
A kdo s nim pujde? Kdyz s nim nechteji hrat ani stolni hry. To je smutny…
@Elea9 Knihu o počítačových hrách/hokeji, předplatné nějakého PC časopisu (nebo alespoň pár čísel), nějakého měkkouše nebo kidně i něco praktického (peněženka, ledvinka, bidon/lahev do školy, deka/povlečení s motivy té tématiky, nějaké ty fandící hokejové šály a podobně), 2 lístky do kina nebo na hokej čí jiné vstupenky někam, co by ho mohlo bavit (laser game, virtuální realita, aquapark, zoo..).
Vztah k dítětí je jaký? Dítě ze širší rodiny, spolužák děcek, dítě kámošky…