Co pro desetileté dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14580
13.1.23 18:31

Holky vy vážně dáváte malým dětem vstupenky, letenky, lístky do kina, poukazy na zážitky/služby? Já se vždycky divím, kolik lidí s takovým nápadem do diskuze přijde, upřímně vůbec to nechápu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
13.1.23 19:00
@Semtex píše:
Holky vy vážně dáváte malým dětem vstupenky, letenky, lístky do kina, poukazy na zážitky/služby? Já se vždycky divím, kolik lidí s takovým nápadem do diskuze přijde, upřímně vůbec to nechápu :nevim:

Ja taky ne. Mam desetiletou a nic takoveho ji nedavame :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.1.23 20:08

@Semtex Moje dítě by uvítalo dostat třeba lístky na zápas narodaku, do aquaparku nebo do Majalandu. :nevim:
Zase by ho neoslovilo dostat PlayStation, Pokémon či jakékoliv jiné sběratelské kartičky apod.

@veria Tak pro vlastní děti, pokud člověk věk není úplný idiot a neobrací každou korunu, se toho dá vymyslet hodně. Na to se asi nemusíš ptát na netu.
A co ma pořád vymyslet a dávat širší rodina? Zase nejsem zastánce kupování a kupení kravin nebo dávání obálek z penězi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61049
13.1.23 20:15
@Svistice píše:
@Semtex Moje dítě by uvítalo dostat třeba lístky na zápas narodaku, do aquaparku nebo do Majalandu. :nevim:
Zase by ho neoslovilo dostat PlayStation, Pokémon či jakékoliv jiné sběratelské kartičky apod.@veria Tak pro vlastní děti, pokud člověk věk není úplný idiot a neobrací každou korunu, se toho dá vymyslet hodně. Na to se asi nemusíš ptát na netu.
A co ma pořád vymyslet a dávat širší rodina? Zase nejsem zastánce kupování a kupení kravin nebo dávání obálek z penězi.

Jo, moje děti jsou taky nadšený, kdyz můžou jet do babylonu aspon na víkend, ale teda něco to stojí.. Takže jo, radost by z toho meli.. Ale teda nedovolila bych si takovej dárek cizímu dítěti dát.. To stejně musíš domluvit s rodičema, nemůžeš 10ti letymu dítěti jentak dát vstupenky někam, nebo poukaz.. Je to starost i pro ty rodiče..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
13.1.23 20:19
@a12 píše:
Jo, moje děti jsou taky nadšený, kdyz můžou jet do babylonu aspon na víkend, ale teda něco to stojí.. Takže jo, radost by z toho meli.. Ale teda nedovolila bych si takovej dárek cizímu dítěti dát.. To stejně musíš domluvit s rodičema, nemůžeš 10ti letymu dítěti jentak dát vstupenky někam, nebo poukaz.. Je to starost i pro ty rodiče..

Tak koordinace s rodiči je snad samozřejmost (případně se nabídnout, že to s děckem absolvuju já).
Btw, desetiletého se těší, že ho za vysvědčení letos vezmu místo do cukrárny na running sushi. Osmiletá o sushi nestojí, ta raději navštěvuje kočičí kavárnu.
Jejich spolužáci dostávají prachy v obálce, což moje děti nechápou a nestojí o to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14580
13.1.23 21:57
@Svistice píše:
Tak koordinace s rodiči je snad samozřejmost (případně se nabídnout, že to s děckem absolvuju já).
Btw, desetiletého se těší, že ho za vysvědčení letos vezmu místo do cukrárny na running sushi. Osmiletá o sushi nestojí, ta raději navštěvuje kočičí kavárnu.
Jejich spolužáci dostávají prachy v obálce, což moje děti nechápou a nestojí o to.

Tak ale zase já bych se určitě nenabizela někomu, ze něco absolvuji s jeho ditetem jen tak pro zábavu :lol: mám svých dětí dost :lol: na sushi občas chodíme i s dětmi, ale pojímat to jako dárek by mě nenapadlo :think: to spíše jen tak pro radost máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
14.1.23 04:18

Syn za měsíc dostane hodinky (klasické mechanické), které si už nějakou dobu přeje, stavebnici robota, novou helmu na kolo. U ex opět Lego (technic)

Příspěvek upraven 14.01.23 v 08:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
14.1.23 04:54
@Semtex píše:
Holky vy vážně dáváte malým dětem vstupenky, letenky, lístky do kina, poukazy na zážitky/služby? Já se vždycky divím, kolik lidí s takovým nápadem do diskuze přijde, upřímně vůbec to nechápu :nevim:

Jasne, ze jo. Poukazy na motokary, laser game, virtualni realitu, aquapark, listky do divadla, na koncert…pod stromkem treba ted meli vstupenky na Cirque du Soleil.
Co je na tom blbe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24671
14.1.23 06:11
@Semtex píše:

Zkus to, třeba to pochopíš. Je to lepší, než dítě odbyt nějakým nesmyslem. Vanoce-
vnucka 9 let mmj lístky na Horse-show s mamou, vnuk 5 let mmj lístky na Monster Jam s tátou a vsichni společně lístky na Disney On Ice-Dream Big. Lístky s možností podívat se do „zakulisi“ a „sáhnout si“ ( tedy kromě Disney) :D Nadšení ohromny, všichni spokojeni.
Samozřejmě, pokud člověk neni rodic, musí se s rodiči dohodnout o čase atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
14.1.23 08:30
@Sadman píše:
Dej mu poukaz, ze s nim pujdes na pesi vylet do lesa a upecete si burty. Co z nej bude? V deseti mit za zajmy jen pocitacove hry, hnus.

Není to mé dítě, bydlí v jiném státu, setkáváme se třikrát do roka. Jenže bohužel nějakým dárkem k narozeninám ho nezměníme, to by museli rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
14.1.23 08:32
@unuděná píše:
Taky bych zvolila cokoli s motivem oblíbené PC hry (triko, čepici, mikinu hrnek, svačinovou krabičku atd.) Ale teda takhle znuděné 10 leté dítě, to zní šíleně.

Ano, je to šílené. Asi vyberu nějaké to tričko, nebo nějaké oblečení. Stejně moc jiných možností není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
14.1.23 08:36

@Svistice Širší rodina. Bydlí v jiném státu, vidíme se třikrát do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61049
14.1.23 08:42
@Elea9 píše:
Ano, je to šílené. Asi vyberu nějaké to tričko, nebo nějaké oblečení. Stejně moc jiných možností není.

Hele, vidíte se 3× do roka, nemůžeš o něm říkat, jak má šílený dětství vždyť ho v podstatě neznáš.. Když byl synovec malej a měla jsem ho pořád kolem sebe, přesně jsem věděla s cim si zrovna hraje, co doma má, co ho baví, co mu udělá radost.. Teď uz se vidíme minimálně a vůbec netuším co mu dát k narozeninám, protože s nim ten blizkej kontakt nemám, nevim co ho baví, nevim, co má doma.. To samý neteř, vim, že ji teď baví koně, ale kup ji nakej dárek kolem koní když pravděpodobně všechno má, k vánocům dárky všechny kolem koní, motiv koní, výbava na koně atd. Ten kluk třeba má něco, co ho baví, ale zaprvé o tom nemusíš vědět a za druhé to nemusí být věc, která se dá koupit, nebo na kterou můžeš něco koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
14.1.23 08:44

Moc všem děkuji za nápady, podívám se po nějakém tom oblečení s oblibenymi hrami a po nějakých knížkách k těm hrám. Aspoň by jednou něco přečetl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
14.1.23 08:49

@a12 to že já ho vidím třikrát do roka neznamená, že od ostatních členů rodiny nevím, jak probíhají návštěvy u nich. Ono ti někdy stačí společný víkend, nebo týden v létě, abys pochopila, jak to doopravdy je. Navíc oni ti to na rovinu řeknou, že to a ním nikdo dělat nebude, že je to nebaví. Ať se zabaví sám. On si to pobede po svém a celé odpoledne, když nemá hokej sedí u PC nebo mobilu. Stejně tak v létě. Jsi s ním na víkend, vymyslíš program a on že bude radši hrát, protože doma s ním stejně nikdo nikam chodit nebude. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí