Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Sadman píše:
Dej mu poukaz, ze s nim pujdes na pesi vylet do lesa a upecete si burty. Co z nej bude? V deseti mit za zajmy jen pocitacove hry, hnus.
Ano, nebo že si s ním tu deskovou hru budeš hrát.
@Da12 to dělám běžně, když ho vidím, nebo se aspoň snažím. Ale on se ani žádné nové učit nebude, protože doma to s ním nikdo hrát nebude, což mi už párkrát řekl. Opravdu, kdyby to byla dobrá volba, tak kvůli tomu nezakládám diskuzi. Ale byly tady skvělé rady ohledně oblečení nebo knížek s těmi hrami.
Tak u nás třeba frčí hacky sack
(někde to mají jako hakisák, footbag). Kdo je šikovný, může si to vyrobit sám. Je to ve své podstatě měkký míček naplněný plastovými granulkami (nebo jak to nazvat) a dělají se s tím různé triky.
@Ve7verka píše:
Tak u nás třeba frčí hacky sack(někde to mají jako hakisák, footbag). Kdo je šikovný, může si to vyrobit sám. Je to ve své podstatě měkký míček naplněný plastovými granulkami (nebo jak to nazvat) a dělají se s tím různé triky.
Fakt? Nedávno jsem o tom říkala synovi, že to za nás frcelo a neznal to.. Takže u nich vex škole, to asi nikdo nema.. Za nas to měl každej a ještě diabolo ![]()
K těmhle offline hračkám, syn hodně frčí na věcech z Fyftu (nechci psát odkaz) - ale dohledáte. Je tam hodně inspirace. Miluje jojo, kendamu, fingerboardy, rubikovku i jiné hlavolamy a další. Je to zábava pro jednoho, ale otázkou je, zda by to čistě počítačového kluka zaujalo..
@a12 píše:
Fakt? Nedávno jsem o tom říkala synovi, že to za nás frcelo a neznal to.. Takže u nich vex škole, to asi nikdo nema.. Za nas to měl každej a ještě diabolo
Já jsem to koupila synovi k narozeninám, strašně se líbilo. Tak to pak dostali k Vánocům i sourozenci, no a plno dětí ve vsi si to oblíbilo
Možná je to i tím, že u nás je slabý signál, takže mobily a počítače nebodují.
Právě řešíme v rodině. Kluk 10 let, dáváme vstupenky na aktivitu a letenky. Jde o rodinnou akci, domluveno s rodiči. V tomto věku je to o aktivitě, zážitcích. Laser game měl taky úspěch.