Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chci udělat dětem do školy nějaké pomůcky a potřebovala by jsem to napsat psacím písmem, které se oni učí ve škole. Ale ve wordu jsem žádné takové nenašla. Prosím poradíte kde hledat nebo v čem to napsat?
Děkuji
Pan google… Free fonts, ale tedy najit neco pouzitelneho a jeste v češtině byva náročné.
Další varianta je si české znaky doplnit, to delam ja, ale musi na to mit člověk program pro upravu fontu.
@jary1 píše:
potřebovala by jsem to napsat psacím písmem …
Pokud máš účet Google, přihlas se na PC do svého účtu, otevři nový dokument Google a zvol písmo Pacifica.
Příspěvek upraven 18.01.23 v 14:24
@j.a.n.i1 Díky, myslela jsem, že na PC to bude rychlejší a ejhle…Asi ne.
@jary1 I když pokud netrvas na 100% shodě, tak najdes i české, když me se tam pravidelně nelíbí z
@jary1 píše:
Ahoj, chci udělat dětem do školy nějaké pomůcky a potřebovala by jsem to napsat psacím písmem, které se oni učí ve škole. Ale ve wordu jsem žádné takové nenašla. Prosím poradíte kde hledat nebo v čem to napsat?
Děkuji
Jsi učitelka? Vůbec bych se jim do toho nepletla, oni mají materiálů dost.
@Russet Je to ve spolupráci s učitelkou pro ukrajinské děti.
@jary1 píše:
@Russet Je to ve spolupráci s učitelkou pro ukrajinské děti.
Měl by to tvořit ten, kdo umí opravdu dobře česky. Což ty nejsi.
@Russet Tak na přepis materiálu do pc neni potreba ten jazyk nijak zvlášť umet… V některých případech vůbec, taky jsem tvorila prezetaci ve francouzštině, stacilo, aby to bylo napsáno citelne.
@j.a.n.i1 píše:
@Russet Tak na přepis materiálu do pc neni potreba ten jazyk nijak zvlášť umet… V některých případech vůbec, taky jsem tvorila prezetaci ve francouzštině, stacilo, aby to bylo napsáno citelne.
Tak pokud to jen tupě opíše, tak ano. Ale naprosto žádnou vlastní myšlenku by do toho vnášet neměla. Potřebovala by jsem… ![]()
@Jeremi Tak jasně, nicméně co mam zkušenosti, tak u různých materiálů jde povětšinou o tupý přepis a nějaké grafické ztvárnění.
@j.a.n.i1 píše:
Zakladatelka bude Češka. Pokud jí dělá problém neudělat chybu ve 3 větách, neměla by se do výukových materiálů vůbec pouštět.
@Russet tak mi napiš kontakt na tebe, já ti pošlu, co potřebuji vytvořit a můžeš začít. Jo, vysokou jsem nestudovala, učitel nejsem, tak holt občas někde chybu udělám.
Ostatním děkuji za rady.
@jary1 píše:
@Russet tak mi napiš kontakt na tebe, já ti pošlu, co potřebuji vytvořit a můžeš začít. Jo, vysokou jsem nestudovala, učitel nejsem, tak holt občas někde chybu udělám.Ostatním děkuji za rady.
Pak se tedy nesnaž učit to ostatni, když nejsi schopná si to po sobě zkontrolovat. Já nejsem učitelka a už vůbec bych si netroufla na nějaké výukové materiály stažené z netu.